رسانه و تربیت کودک، نکاتی برای والدین
از آنجایی که کودکان در دنیای دیجیتال رشد می کنند، ضرورت دارد مفاهیم سالم استفاده از تکنولوژی و رسانه را یاد بگیرند.
از آنجایی که کودکان در دنیای دیجیتال رشد می کنند، ضرورت دارد مفاهیم سالم استفاده از تکنولوژی و رسانه را یاد بگیرند. در این راستا والدین نقش اساسی ای دارند که در این مقاله به بحث پیرامون چند نکته ی کاربردی و مفید برای والدین پرداخته ایم.
۱- با محیط مجازی و رسانه همانند محیط واقعی در زندگی فرزندتان برخورد کنید: همانند محیط واقعی برای فرزندتان محدودیت هایی تعیین کنید؛ کودکان به این محدودیت ها نیاز دارند. دوستان فرزندتان را بشناسید، چه دوستان حقیقی و چه اینترنتی! درمورد اینکه از چه نرم افزارها و برنامه هایی استفاده می کنند و به هنگام اتصال به اینترنت چه کارهایی می کنند اطلاعات داشته باشید.
۲- محدودیت زمانی تعیین کرده و کودکتان را به بازی تشویق کنید: استفاده از تکنولوژی هم مانند همه ی فعالیت های دیگر باید معقول باشد. بازی های خارج از فضای اینترنت به خلاقیت بچه ها بسیار کمک می کند. بنابراین انجام بازی های بدون نیاز به تکنولوژی را مخصوصا برای بچه های کم سن وسال تر در اولویت قرار دهید. فراموش نکنید هرجا امکانش هست شما هم به بازی کودکتان ملحق شوید.
۳- خانواده هایی که باهمدیگر بازی می کنند، با همدیگر نیز یاد می گیرند: مشارکت خانواده در بازی های کودکان به خودی خود می تواند برای فعالیت های رسانه ای آن ها هم مفید باشد چرا که تعامل و یادگیری را در کودک افزایش می دهد. با کودکتان بازی ویدیویی انجام دهید. با این کار علاقه ی خود به ورزش های تفریحی را هم نشان می دهید و می توانید تجربیات زندگی خود را در خلال بازی به او منتقل کنید.
۴- از ارزش ارتباط رو در رو غافل نشوید: بهترین شیوه ی یادگیری برای بچه های کم سن و سال داشتن ارتباط دو طرفه است. درگیر کردن مداوم در صحبت کردن نقش اساسی در ارتقای زبان کودک دارد. این ارتباطات می توانند رو در رو و یا درصورت دور بودن یکی از والدین یا پدر بزرگ ومادر بزرگ به صورت چت تصویری باشند. تحقیقات نشان داده است که داشتن نقش فعال در مکالمه بسیار بیشتر از منفعل بودن و تنها شنونده بودن در پیشرفت مهارت های زبانی موثر است.
۵- مکان های بدون تکنولوژی در خانه داشته باشید: بعنوان مثال اتاق خواب کودکتان را خالی از وسایل رسانه ای سازید. گوشی همراه فرزندتان باید خارج از اتاق خوابش در طول شب شارژ شود تا مشکلات و اختلالات خواب در آنها پیش نیاید.
۶- از تکنولوژی بعنوان وسیله ای برای آرام کردن فرزندتان استفاده نکنید: رسانه می تواند به ساکت و آرام شدن فرزندتان کمک کند اما نباید به تنها ابزار سرگرم کننده و آرام کننده ی فرزندتان تبدیل شود. برای این کار باید راهکار های دیگری مثل صحبت کردن درمورد موضوع را پیدا کنید.
۷- برنامه های مناسب فرزندتان را انتخاب کنید: برای یافتن این برنامه ها می توانید جست و جویی در اینترنت داشته باشید و برنامه هایی که آموزشی هم باشند را انتخاب کنید. بیش از ۸۰ هزار برنامه ی کاربردی با برچسب آموزشی وجود دارند.
۸- آنلاین بودن نوجوانان امری کاملا طبیعی است: داشتن ارتباطات اینترنتی جزئی از مرحله ی رشد و بلوغ در نوجوانان است. رسانه های اجتماعی می توانند به نوجوانان با شناساندن جایگاهشان در این دنیا، به آن ها کمک کنند. فقط نظارت کنید که نوجوان شما رفتار مناسبی در دو فضای حقیقی و مجازی دارد.
۹- یادتان باشد، بچه ها بچگی می کنند: به هرحال بچه ها گاهی اوقات به هنگام استفاده از رسانه اشتباهاتی مرتکب می شوند. سعی کنید صبور باشید و از اشتباه فرزندتان بعنوان فرصتی برای یاد گیری به او استفاده کنید. البته برای اینکه مطمئن شوید فرزندتان به خط قرمزها نزدیک نمی شود باید نظارت دقیق داشته باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼