۱۹۳۱۱۹
۸۳۵
۸۳۵

علت کج خلقی در کودکان، چرا نق می زنند؟

یکی از شایعترین شیوه ها و شگردها برای رسیدن به خواسته ها در کودکان، گریه کردن، جیغ زدن و نق زدن است.

یکی از شایعترین شیوه ها و شگردها برای رسیدن به خواسته ها در کودکان، گریه کردن، جیغ زدن و نق زدن است و از آنجائیکه کودکان غالبا خیلی راحت می توانند نقاط ضعف ما را بیابند بنابراین خیلی زود درک می کنند که با این شیوه می توانند به خواسته خود برسند، البته خیلی هم نباید مغرضانه تصمیم گیری کرد و گاهی اوقات گریه ها دلایلی دارند مثلا بیماری، خستگی، گرسنگی و یا برای جلب توجه والدینی که به اندازه کافی محبت و توجه نسبت به کودک نشان نمی دهند. مخصوصا در نوزادان و کودکان زیر ۴ ماه نمی تواند بدلیل لوس بودن و جلب توجه کردن باشد و غالبا برای نیازهایی مثل خواب، گرسنگی، تشنگی و دل درد و از این قبیل است اما اگر مطمئن هستید فرزندتان بی جهت نق میزد باید جلوی این رفتار او را بگیرید:
۱- هیچگاه در مقابل نق زدنهای او تسلیم نشوید، اگر تاکنون اینگونه بودید، از حالا تصمیم بگیرید که دلسوزی نکنید و در مقابل خواستهای غیر منطقی او مقاومت کنید بهتر است در ابتدا مدت گریه کردن و کج خلقی های او را یادداشت کنید تا به مرور زمان برایتان مشخص گردد که این زمان با مقاومت و نه گفتن شما کم شده است یا خیر، گاهی ممکن است مدت گریه کردن طولانی شود چون کودک فکر می کند می تواند شما را تسلیم خود نماید ولی بعد که نتیجه ای نگرفت ساکت می شود پس اگر بعد از انجام این روش متوجه شدید لجبازی و گریه اش طولانی تر شده ناامید نشوید.
۲- هنگامیکه کودک آرام است به او توجه کنید و او را در آغوش بگیریده فراموش نکنید کودکان نیازمند محبت هستند و همیشه باید آنها را مورد توجه و محبت بی قید و شرط قرار دهید بخصوص زمانیکه آرام هستند اما هنگامیکه رفتارهای ناپسند، کج خلقی و گریه می کنند اگر مطمئن هستید که کلی وجود ندارد بی توجهی کنید و برای اینکه تسلیم نشوید اتان را ترک نمایید و یا خود را مشغول انجام کاری نشان دهید.
۳- اگر ساکت شد و به طرف شما آمد به او توجه نشان دهید و دیگر اشارهایی به موضوع نکنید و خیلی هادی رفتار نمایید مثلا نگوید به نظرت کار شما درست بود؟ زیرا این نشان میدهد که گربه او بر شما تأثیرگذارده است. . ۳- اگر میدانید کودک تخته است مانع انجام کاری که انجام میدهد برید و او را وادار به استراحت نمایید
۴- کودک را تحریک نکنید. اگر میدانید حرکت و رفتاری با مونبتی موجب ایجاد کج خلقی و نق زدن کودک می شود جلوی آن را بگیرید.
۵- اگر خودتان فردی عصبی و کج خلق هستید اول به رفع این ویژگی خود بپردازید.
۶- اگر در جمع و یا مکان نامناسبی هستید و کودک شروع به جیغ زدن و کج خلقی نموده او را به مکان دیگری برید و خودتان از او دور شوید اما او را زیر نظر داشته باشید و می توانید مطابق سن او به این تنه ادامه دهید مثلا به یک کودک ۳ ساله بگویید سه دقیقه باید در این مکان بماند و یا تا وقتی ساکت نشده نمی تواند آنجا را ترک کند.
۷- به کودک روشهای درست و منطقی و مناسب انجام خواسته ها را نشان دهید و هرگونه پیشرفت و ممانعت در نق زدن و کج خلقی را تشویق نمایید و به او بگویید با انجام چه کارهایی می تواند توجه شما را جلب کند.
۸- به او مهر و حوصله را یاد دهید مثلا اگر نمی تواند اسباب بازیش را درست که به او آموزش دهید که چگونه میتواند این کار را انجام دهد و یا اگر به تلاش هایش را کرد و نتوانسته از شما کمک بگیرد. دقت کنید اگر خودتان هنگام خراب شدن وسیله ای عصبانی میشوید و زود از کوره در می روید چنین تونی از کودک خود نداشته باشید.
۹- به کودکتان دقیق و صریح بگویید چه کاری باید انجام دهد و چه توقعی از او دارید و در صورت تمرد کردن چه عواقبی خواهد داشت.
۱۰- اگر نمی توانید نق زدن او را در مکانهای عمومی تحمل کنید از مکانهای خلوت شروع کنید و چنانچه در یک مکان عمومی این روش را انجام دادید و مثلا در مقابل خواسته خریدن چیزی مقاومت کردید و او شروع به جیغ کشیدن و نق زدن کرد مقاوم باشید و به نگامهای مردم توجه نکنید و خیلی عادی خرید خود را انجام داده و بعد خیلی راحت به طرف در خروجی بروید، اگر می توانید او را به نسبت خلوتی ببرید و تا وقتی ساکت نشده آنجا را ترک نکنید و به او بگویید با جیغ زدنش مزاحم دیگران شده و اگر ادامه بدهد باید همانجا بماند.
۱۱- حتی الامکان کودک را در موقعیتی که مسئله ساز است قرار ندهید. مثلا خریدهای طولانی برای کودک خسته کننده است و موجب تق زدن او میشود پس شرایطی ایجاد کنید که کودک خسته نشود.
۱۲- کودکی را که در رستوران با فروشگاه کج خلقی کرده و نق زده دفعه دیگر همراه خود نبرید و به او بگویید باید ترل دهد که این کار را تکرار نخواهد کرد اگر دفعه بعد او را بردید و به قولش عمل نکرد دیگر به او اطمینان نکنید و حتما این تنبیه را عملی سازید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.