۱۹۳۷۹۸
۹۵۷
۹۵۷

تاثیر فیلم های ترسناک بر کودکان، توصیه هایی به والدین

کودکان هر آن چه که در فیلم‌ها می‌بینند را به دنیای کودکانۀ خود وارد کرده و سعی می‌کنند از آن‌ها تقلید کنند تا به نوعی وارد دنیای بزرگ‌ترها بشوند.

آیا از تاثیرات فیلم ترسناک برای کودکان آگاهی دارید؟ برای کودکان مرز نامشخصی بین خیالات و واقعیت وجود دارد که در آن به راحتی ممکن است یکی از شخصیت‌های یک فیلم یا کارتون از قاب تلویزیون بیرون آمده و با آن‌ها صحبت کنید. تماشای فیلم‌های ترسناک می‌تواند اثرات مخرب بسیاری بر کودک بگذارد. این تاثیر پذیری حتی می‌تواند در تماشای فیلم‌های خشونت آمیز نیز مشاهده شود. پدر مادرها با مشکلات کودکانشان مثل بیش فعالی، بی خوابی، شب ادراری و... در روبرو می‌شوند؛ در حالی که از تاثیرات این فیلم‌ها بر این اتفاقات بی اطلاع هستند. ما در این مقاله به عوارضی که فیلم‌های ترسناک و خشونت آمیز بر کودکان دارد، اطلاعاتی در اختیار شما قرار داده ایم.

فیلم‌های ترسناک چه تاثیراتی بر فرزنانمان دارد؟
از آن جا که کودکان درک مشخصی از واقعیت ندارند و نمی‌توانند مانند یک بزرگسال مفاهیم شناختی را تجزیه و تحلیل کنند، تاثیری که از فیلم‌های ترسناک می‌بینند به مراتب بیشتر از یک فرد بزرگسال است، در ادامه به برخی از تاثیرات فیلم ترسناک بر کودکان اشاره کرده ایم:
تقلید:
کودکان هر آن چه که در فیلم‌ها می‌بینند را به دنیای کودکانۀ خود وارد کرده و سعی می‌کنند از آن‌ها تقلید کنند تا به نوعی وارد دنیای بزرگ‌ترها بشوند. کودکان درست نمی‌دانند که دنیای بزرگ‌تر‌ها به پاکی و آرامی دنیای کودکان نیست. تماشای فیلم‌های ترسناک و خشونت آمیز به شدت کودکان را تحریک می‌کند تا از محتوای فیلم‌ها تقلید کرده و به خود و دیگران صدمه‌های غیر قابل جبران وارد کنند.
اختلال در خواب و اشتها:
همانطور که گفته شد کودکان مرز خیال و واقعیت را به سختی تشخیص می‌دهند و زمانی که در یک فیلم صحنه‌های متفاوت و عجیب و ترسناک را مشاهده می‌کنند؛ تصاویر را به زندگی واقعی خود می‌آورند. فیلم ترسناک تا مدت‌ها فکر و ذهن او را مشغول کرده و باعث می‌شود اشتهاء او کم شده و همچنین خواب‌های او نیز مغشوش شود. کابوس‌های شبانه کودک یا از خواب پریدن‌ها و... می‌تواند از دیگر عواقب فیلم ترسناک باشد.
اختلال در رشد:
گاه تخیلات ترسناک یک کودک موجب استرس و اضطراب کلی در او می‌شود. استرس و اضطراب، سیستم بدن را به حالت دفاعی درآورده و باعث می‌شود کودک شما به جای حرکت به سمت رشد و ذخیرۀ مواد غذایی و تنظیم مناسب هیجانات؛ تنها به حل تعارضات حال حاضر بپردازد و سیر رشدی او را مختل کند. در چنین شرایطی برای به جریان انداختن سیر رشدی، حضور یک مشاوره برای درمان اضطراب کودک تان بسیار ضروری است.
بیش فعالی:
گاهی بدن کودک برای فرار از خیالات ترسناک و کاهش اضطراب با ایجاد فعالیت بیشتر و پرت کردن حواس، به نوعی از خود دفاع کند. در روانشناسی این کودکان برای فرار از اضطراب کلی که حس می‌کنند، با استفاده از مکانیسم‌های دفاعی مثل بیش فعالی یا پرخاشگری و تکانشگری، دست به تخلیه هیجانی خود می‌زند و به صورت موردی خود را تسکین می‌دهد.
شب ادراری:
شب ادراری و ماندن شب ادراری در کودکان نیز می‌تواند از عواقب تماشای خشونت و فیلم ترسناک در کودک شما باشد. این شب ادراری احتمالا نشانه ای از اضطراب کلی در کودک شماست.
چاقی:
بعضی از کودکان در مقابل هیجان‌های خود، به خوردن پناه می‌برند؛ بنابراین تماشای فیلم‌های ترسناک با ایجاد هیجان زیاد در این کودکان، خوردن بدون کنترل را در آن‌ها افزایش می‌دهد. طولی نمی‌کشد این الگو در فرزند شما تقویت شده و هر بار که با مشکلی روبرو می‌شود، به خوردن رو می‌آورد. در چنین شرایطی باید برای درمان چاقی کودک اقدامی صورت بگیرد.

توصیه هایی به والدین
۱- در انتخاب فیلم‌ها و کارتون‌هایی که کودکانتان تماشا می‌کنند، دقت کنید.
۲- سعی کنید بعد از تماشای فیلم‌ها یا حتی کارتون‌ها توضیحات مفصلی درباره مفاهیم موجود در کارتون و فیلم به کودتان بدهید تا سیر شناختی و الگو فکری مناسبی داشته باشد. در تماشای فیلم‌های ترسناک این مورد را هرگز ساده رد نکنید.
۳- متوجه باشید بعضی از مفاهیم را لازم نیست در کودکی به کودکانتان نشان بدهید. تماشای این مقوله‌ها می‌توانند کودکی فرزندتان را خراب کنند؛ مفاهیمی مثل جنگ، خونریزی، دعوا، طلاق یا خشونت‌های خیابانی یا...
۴- اگر کودکتان صحنه ای از یک فیلم ترسناک را دید، توضیحاتی از زندگی واقعی هنر پیشه، اینکه واقعا نمرده است و غیر واقعی بودن آن می‌تواند به فرزندتان کمک کند تا کمتر بترسد و دچار کابوس و اضطراب نشود.
۵- اگر فیلم یا کارتونی برای کودکتان ترس آور است، ابتدا فیلم را متوقف کنید و درباره آن صحبت کنید تا اضطراب کودکتان رفع شود.
۶- سن و محتوا در انتخاب یک کارتون یا فیلم برای کودک شما ملاک‌های مناسبی هستند که در نظام درجه بندی استاندارد دنیا لحاظ شده است؛ بنابراین می‌توانید با توجه به آن‌ها فیلم و کارتون مناسب فرزندتان را انتخاب کنید. البته بهتر است فرهنگ ایرانی خود را نیز در انتخاب آن‌ها لحاظ کنید.
۷- مراقب گیشه‌ها باشید و متوجه باشید بعضی از فیلم‌ها به دلیل پر بودن از تحریکات متفاوت می‌توانند برای کودکتان جذاب به نظر برسد، اما تحریک بیش از حد در کودک با ایجاد اضطراب و سرعت زیاد از حد محرک‌ها، قدرت فکر کردن را از فرزند شما گرفته و فقط او را ساکت می‌کنند.

آیا کمی ترس برای بچه خوب نیست؟
برخی از والدین به دلایل نامشخصی می‌خواهند با نشان دادن فیلم‌های ترسناک به فرزندان و کودکان خود کمی ترس را در آن‌ها جریان بدهند تا به اصطلاح رشد مناسب تری داشته باشند. هرچند که ترس مانند اضطراب جزئی از زندگی است، اما لازم است یادآور شویم ترس و اضطراب برای کودکان در سنین رشد مضر بوده و باعث اختلال در سیستم رشدی آن‌ها می‌شود. ترس و اضطراب به صورت معمول و مناسب برای کودکان در زندگی معمولی به میزان مناسب به وجود می‌آید و لازم نیست با گذاشتن فیلم‌های ترسناک این ترس و اضطراب را برای کودکان ایجاد کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.