فرق گذاشتن بین بچه ها، واقعا اینجوریه؟
از قدیم مسئله فرق گذاشتن بین بچه ها توسط پدر و مادر مورد بحث بوده اما همیشه بین بابا ها با فرزند دختر رابطه خاصی بوده و هست.
از قدیم مسئله فرق گذاشتن بین بچه ها توسط پدر و مادر مورد بحث بوده اما همیشه بین بابا ها با فرزند دختر رابطه خاصی بوده و هست. دخترهای کوچولوی شیطون هر کاری هم که بکنند با انگشت های کوچیکشون دستاشون رو بالا میبرند تا پدرشون بقلشون کنه.
اگه به این فکر میکنید که فرق گذاشتن فرق گذاشتن بین بچه ها از نظر مامان باباها وجود نداره، باید بگیم که کمی تفاوت هست. اما تفاوت بین عشق پدر و دختر یا پدر و پسر که خیلی هم کمه نکته منفی نیست. یه تحقیق جدید روی روابط بابا ها و دخترهای نوپاشون نتایج جالبی نشون داده که امروز با هم بررسی میکنیمشون.
آیا پدر و مادر بین فرزندان فرق میگذارند؟
این تحقیق که در زمینه علوم اعصاب رفتاری تو چند تا دانشگاه معتبر انجام شد و رفتار پدرها با بچه های نوپای دختر و پسر بررسی شد و ثابت شد که فرق گذاشتن بین بچه ها وجود داره.
در این تحقیق نحوه صحبت کردن یعنی کلمات، لحن و رفتار کلی بابا ها بررسی شد. که در نهایت به این نتیجه رسیدند که شصت درصد بابها نحوه واکنششون نسبت به بچه های دختر با پسر ها خیلی متفاوته. بابا ها در رفتار با دختر ها نرم تر هستند و چیزهایی مثل ادا درآوردن، شعر خوندن و صوت زدن با بچه های دختر بیشتره. بابا ها در کنار بچه های دختر راحت تر در مورد احساساتشن حرف می زنند. بروز غم و ناراحتی به بچه های دختر برای پدر ها آسون تره.
بابا ها تو آزمایش انجام شده برای بررسی فرق گذاشتن پدر و مادر بین فرزندان بیشتر واژه های احساسی به کار بردند، همچنین اون ها کلماتی که به مراقبت از بدن کودک اشاره داشت رو تکرار می کردند. شاید به این خاطر که بابا ها میخوان از سن کم به دختر بچه هاشون یاد بدن که باید مراقب بدنشون باشند.
از طرف دیگه باباها با بچه های پسر بازی های با تحرک بیشتری انجام میدن و مدت زمان بیشتری رو برای تفریح با اون ها میگذرونند. کلمه هایی مثل برنده، بهترین و قوی تو مکالمه بابا ها با پسراشون بیشتر استفاده میشه.
اما جالبه که بدونید بچه های دختر هم به رفتار باباهاشون واکنش متفاوتی نسبت به دیگران انجام میدن و برای همینه که پدر ها تحریک میشن تا توجه بیشتری به احساسات دخترهاشون نشون بدن.
اگرچه این تحقیق نشون داد که باباها نسبت به بچه های دخترشون توجه متفاوتی دارند اما دلیل این فاوت رفتاری پیدا نشد. اما گشتن به دنبال جواب این موضوع مثل گشتن دنبال مسئله اول مرغ بود یا تخم مرغه. اینکه آیا دخترا چون بابا ها باهاشون مهربون ترند توجه بیشتری نشون میدن؟ یا چون پدرها توجه زیادی از دخترها میگیرن با دخترهاشون مهربون ترند؟ با همه این تفاسیر باید مسئله کلی تفاوت و جنسیت رو فراموش نکنیم.
برای مثال، شاید این موضوع که بچه ها با دخترهاشون احساسی تر برخورد می کنند پیامد مثبتی مثل یاد گرفتن رفتار احساسی و بروز همدردی در دخترها بشه.
تبعیض بین فرزندان
با توجه به نظر روانشناسان رفتاری، پدر و مادرها رفتارهای کلیشه ای جنسیتی خودشون رو بدون اینکه بدونن به بچه هاشون منتقل می کنند. در نتیجه خوندن مطالبی مثل این شاید کمک کنه تا پدر و مادرها بفهمند که با نوع رفتارشون آینده رفتاری فرزندشون رو تنها به خاطر جنسیت تغییر میدن. اگرچه پدر و مادر ها باید آگاهانه این تفاوت رفتاری رو کنترل کنند تا هیچوقت یکی از بچه ها احساس کمبود نسبت به دیگری نکنه و چیزهای کلیشه ای مثل لهن آؤوم با دختر صرفا برای دختر بودنش رو از بین ببرند.
باید بدونید که پدر و مادرها معمولا دوست ندارند که اعتراف کنند بین بچه هاشون فرق میذارن که قابل احترامه. اما نکته مهم اینه که اون ها در درون خودشون باید این رفتارهای متفاوت رو بشناسند و سعی کنند با هر دو جنسیت به یک شکل برخورد کنند تا بچه ها آسیب نبینند. پسرها هم باید مثل دخترها حرف زدن درباره احساسات رو یاد بگیرند و از طرفی هم دخترها باید بتونند قوی باشند و احساس رقابت کنند.
منبع:
آرمیک سافت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼