آموزش احترام به کودکان، یه سوزن به خودتون بزنید اول!
ما همیشه به بچه ها میگیم که پریدن وسط حرف بزرگترها اشتباهه. اما چندبار شده تا به حال خودتون وسط حرف کودک بپرید؟
یه جمله مشهور هست که میگه "احترام باید بدست آورده بشه." اما به یه کودک چطور میشه بدست آوردن احترام رو آموزش داد وقتی حتی نمیدونه که چیه؟ احترام ویژگی ذاتی بچه ها نیست و به همین دلیل نقش پدر و مادر ها در آموزش معنا احترام بسیار تاثیر گذاره.
احترام گذاشتن به کودک یعنی با اون ها با صدای نرمال و درک کامل صحبت کردن و اونهارو تحقیر نکردن. با ما تا انتهای این پست همراه باشید تا ۱۰ تا نکته جالب دیگه هم بخونید.
با مثال گفتن ببخشید و معذرت میخوام رو بهشون یاد بدین
ما همیشه به بچه ها میگیم که پریدن وسط حرف بزرگترها اشتباهه. اما چندبار شده تا به حال خودتون وسط حرف کودک بپرید؟ اگه شما موقع پریدن وسط حرف کودک از واژه ای مثل "معذرت میخوام" یا "ببخشید که وسط حرفت میپرم" استفاده کنید، حتما کودک هم این کار رو میکنه.
به حریم خصوصی کودک احترام بگذارین
وقتی بحث حریم خصوصی میشه بچه ها به شرایط متفاوتی نیاز دارند. باید یاد بگیرید که با توجه به نیاز و راحتی اونها به فضای شخصیشون احترام بگذاریم. برای مثال اگه دختر شما نه سالشه و دوست نداره مدام به موهاش دست بزنین، به خواستش احترام بگذارین. این مثال برای پسر ها هم درباره مرتب کردن لباسشون صدق می کنه. پس باید به حریم خصوصی جسمی بچه ها هم احترام بزاریم.
به بچه ها حس راحتی کنار خودتون بدین
اگه کودک همین که از مدرسه میرسه با کلی سوال و پرسش روبرو بشه، ممکنه حس بدی پیدا کنه و از صحبت کردن با شما فرار کنه. به جای اینکار، وقتی به خونه بر میگردن ازشون استقبال کنید و فرصت بدین تا خودشون براتون تعریف کنند. حتما یادآوری کنید که وقتی خونه نبودند دلتنگ شدین و خوشحالین از برگشتن کودک. رفتار کردن با عشق و احترام با بچه ها پایه خوبی برای ایجاد احساس امنیت در فضای خانواده هستش. اینجوری خانواده شما از تنش و اضطراب دور میشه.
قبل از حل کردن مشکل کودک کمی صبر کنید
اگه کودک شما مشکلی داره و ازتون کمک میخواد با احساس همدردی ازش بپرسین که به نظرش بهترین راه حل چیه. می تونید چند راه حل بهش پیشنهاد کنید و اجازه بدین که از بینشون انتخاب کنه. با دادن حق انتخاب به بچه ها به اونها عزت نفس میدین.
با این روش بچه ها یاد میگیرن که در مواجه با مشکلات چه واکنشی نشون بدن. حتی در زمان برطرف کردن اشتباهات بچه ها سعی کنید بهشون احترام بگذاریم. در این بین میتونید روش های انتخاب و تصمیم گیری هم به بچه ها یاد بدین تا انتخاب های بهتری داشته باشند.
از دستور مداوم، غلط گیری و مچ گیری بپرهیزید
از بچه ها دعوت به همکاری کنید به جای دستور دادن. بگذارین خودشون تصمیم بگیرند که چه زمانی برای انجام تکالیفشون مناسب تره. بچه ها معمولا وقتی دچار خشم و اجبار باشند والدینشون رو هم اذیت می کنند. به زمان بچه ها احترام بگذارین و تا وقتی که خواسته هاشون منطقی هستش قبول کنید.
ایجاد اعتماد به نفس در کودک
عوامل زیادی بر روی اعتماد به نفس کودک تاثیر گزار هستش. نحوه برخورد شما با بچه ها نباید تحقیر آمیز باشه. استفاده از کلمات تشویق کننده خیلی بهتر از مقایسه بچه ها با دوستاشون جواب میده. اونها باید مطمئن بشن که مامان بابا هواشون رو دارند حتی اگه تمام دنیا مقابلشون باشه. براشون قبل از رفتن از خونه با صدای بلند آرزوی خوش شانسی و سلامتی کنید. بچچه هایی که درباره خودشون احساس بهتری دارند معمولا بیشتر به دیگران هم احترام میزارن.
تشویق کودک به انجام فعالیت های فوق برنامه
جوری که میخواین بچه هاتون بزرگ شن رو در نظر بگیریدو سعی کنید اون ها رو در فعالیت های فوق مدرسه مثل موسیقی، ورزش و هنر های دیگه شرکت بدین. از کودک بپیرسین که به چه شاخه ای علاقه داره و در انجامش حمایتش کنید.
در صورت موفقیت کودک را تشویق کنید و حتی اگه موفق نشد کمکش کنید، در هر صورت بهش احترام بزارین.
به دیگران در زمان نیاز کمک کنید
اگه به همسایه هاتون احترام میذارین مثال خوبی برای کودک هستید. پرستاری و مراقبت از کسی در خانواده که بیمار هستش هم به بچه ها احترام یاد میده. تشویق کودک به کمک به خواهر یا برادرش هم میتونه کمک کنه.
کودک را فقط با خودش مقایسه کنید
بچه ای که مدام با خواهر و برادرانش و یا دوستاش مقایسه بشه همیشه احساس کمبود می کنه. با بچه ها بدون قضاوت و با توجه به توانایی هاشون رفتار کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. هر کودک خاص و متفاوت از دیگریه . استعداد در زمینه های متفاوتی داره.
گاهی بچه هایی که دچار کم توانی جسمی هستند اعتماد به نفس بیشتری دارند. چون اونها استعداد های دیگشون رو کشف می کنند. پس با همه بچه ها باید با احترام و دور از مقایسه رفتار کرد.
بیخیال نیاز مداوم به کنترل کردن کودک و قدرت نمایی بشین
کنترل قدرت معمولا در خانواده ها سخته. مشغله ها و دردسر های روزانه ممکنه باعث بی احترامی بشه. حواستون باشه که خودتون رو در مقابل بچه ها کنترل کنید. احترام دو طرفه بین والدین و همه اعضای خانواده مشکلات روزمره را حل میکنه.
به بچه ها احترام بزارین تا به شما احترام بزارن. یادتون باشه همه انسان ها ذاتا به رفتار درست و احترام گذاشته شدن علاقه دارند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼