۱۹۵۴۳۹
۱۰۶۳
۱۰۶۳

علت دروغگویی کودکان، راهکارهای آموزش حقیقت

کودکان خیلی از اوقات دروغ می‌گویند تا والدین را از خود راضی نگه دارند. چرا که تا ۴ سالگی معمولا بر اساس خشنودی والدین رفتار می‌کنند.

کودکان خیلی از اوقات دروغ می‌گویند تا والدین را از خود راضی نگه دارند. چرا که تا ۴ سالگی معمولا بر اساس خشنودی والدین رفتار می‌کنند. کودکان دروغ می‌گویند تا برای شان مشکلی پیش نیاید یا خجالت و عدم کفایت شان را بپوشانند یا حتی تا سن ۷ سالگی حقیقت، دروغ و افسانه را خوب درک نمی کنند و در نهایت دروغ می گویند.
کودکان از 7 سالگی به بعد نسبت به دروغ گفتن حس بدی دارند و حتی می‌دانند که توسط والدین مجازات می شوند.
آنها از ۱۱ - ۱۲ سالگی به واقعیت‌ها پی می برند و دروغ نمی‌گویند. می‌دانند جامعه بر مبنای اعتماد است و اگر نتوانند اعتماد کسی را جلب کنند به دردسر می‌افتند. چه کنیم فرزاندان مان همواره اصل صداقت را در کلیه امور مربوط به زندگی به کار بسته و از دروغ گفتن بپرهیزند؟

رعایت چند اصل برای رسیدن به این هدف می تواند راه گشا باشد
۱- هیچ گاه از فرزندتان سوالی نکنید که او را به دروغ گفتن وادار کنید:" وقتی می بینید بسته شکلات در قفسه نیست و صورت کودک شما شکلاتی است از او نپرسید " تو بسته شکلات را برداشتی؟" در این شرایط واقعیت را بگویید " ناراحت شدم بی اجازه شکلات برداشتی. این شکلات عصرانه ات بود." اگر کودک تان انکارکرد با او ۲۰ سوالی بازی نکنید. از او بخواهید به اتاق اش برود و هر موقع خواست بیرون بیاید و در مورد آن صحبت کند.
2- اگر مطمئن نیستید کودک تان دروغ می گوید صادقانه بگویید " احساس می کنم حرف ات حقیقت ندارد."
۳- اگر فرزندتان پیش شما آمد تا حقیقت را بگوید جلوی خودتان را بگیرید و برایش سخنرانی نکنید. از کودک برای حرفی که زده تشکر کنید و در مورد یافتن راه حل یا تعیین تنبیه لازم بدون عصبانیت فکر کنید. هیچ گاه نگویید " اگر حقیقت را بگویی تنبیه ات نمی کنم " خیلی از ما اشتباهاتی می کنیم که اعتراف به آنها مشکل است.

الگوی صداقت باشید
وقتی فرزندتان دروغ های به اصطلاح مصلحتی از شما می شنود در واقع دارید درسی متناقض با صداقت به او می دهید. مثل زمانی که کودک تان را کوچک تر از سن واقعی اش جا می زنید تا بلیط ارزان تری بخرید. یا او را وادار می کنید به دوست تان که تلفن کرده بگوید در خانه نیستید. در واقع دارید به فرزندتان آموزش غلط می دهید. از یاد نبریم ما همیشه در حال آموختن چیزی به فرزندمان هستیم.
با صرف وقت، پشتکار و تمرین، راست گویی و درست کاری را به کودکان یاد بدهید و ارزش راست گویی را هم به آنها بفهمانید. اگر کودکی دروغ می گوید آن را نباید مشکل شخصیتی بدانیم بلکه بر حسب فهم و درک او روش هایی را به کار بگیریم تا راست گویی، درست کاری و مفهوم حقیقت را به او آموزش دهیم.

در خصوص راهکارهای آموزش حقیقت، راستگویی و درستکاری
در ۲، ۳ و حتی ۴ سالگی در مواقع بازی کردن، تماشای فیلم و حتی کتاب در مورد افسانه و حقیقت با کودکان صحبت کنید و آنها را نسبت به این موارد روشن کنید، اگر مشاهد کردید کودک دروغ می گوید به جای سرزنش کردن او را راهنمایی کنید و به جای تنبیه به فکر راه حل باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.