۱۹۵۷۷۲
۱۸۷۷
۱۸۷۷

اسباب بازی فکری، پرورش استعداد کودکان

پدر و مادرها می‌توانند درست از همان زمان‌هایی که کودک قدرت نقاشی کردن پیدا می‌کند و یا به هر نحو دیگری به آمادگی برای کسب تجارب زندگی دست می‌یابد، آموزش‌های خودشان را شروع کنند. هر ساعت از زندگی روزمره‌ی کودک می‌تواند مرتبط با یادگیری برخی از امور تلقی شود و والدین از این موضوع بهره ببرند البته به شرط آن که این نوع آموزش‌ها خیلی فشرده و سخت نباشد و موجب ایجاد تنش و استرس در کودکان نگردد.

بسیاری از متخصصان کودک بر این باورند که کودکان برای پشت سر گذاردن تنش های روزمره‌ی زندگی نیاز به زمان کافی برای بازی کردن دارند. البته والدین کودک می‌توانند کیفیت این بازی‌ها را با خریدن اسباب بازی‌های آموزشی مناسب بهبود بخشیده و بر اثر بخشی آن بیفزایند. آن‌ها باید کاری کنند که کودکشان از بازی کردن لذت ببرد و به گونه‌ای رفتار نکنند که فرزندشان از بازی کردن احساس شرم و گناه داشته‌باشد. اسباب بازی‌هایی که جنبه‌ی یادگیری آن‌ها قوی‌تر است طبعاً موجب رشد بیشتر کودک شده و مدت زمان لازم برای کسب تجارب و یادگیری را کاهش می دهند.
پدر و مادرها می‌توانند درست از همان زمان‌هایی که کودک قدرت نقاشی کردن پیدا می‌کند و یا به هر نحو دیگری به آمادگی برای کسب تجارب زندگی دست می‌یابد، آموزش‌های خودشان را شروع کنند. هر ساعت از زندگی روزمره‌ی کودک می‌تواند مرتبط با یادگیری برخی از امور تلقی شود و والدین از این موضوع بهره ببرند البته به شرط آن که این نوع آموزش‌ها خیلی فشرده و سخت نباشد و موجب ایجاد تنش و استرس در کودکان نگردد.
از همین روست که برای کاهش چنین تنش‌هایی، اسباب بازی‌های کودک می توانند عامل مهمی در سلامت روانی کودک به شمار آیند و او را در مواجه شدن با زندگی و معضلات پیش روی آن یاری رسانند. بسیاری از شرکت‌های تولید اسباب بازی‌ها به دنبال اسباب بازی‌هایی هستند که به گونه ای خاص موجب بهبود و اصلاح رشد حسی و حرکتی کودکان بشوند. آنها به صورتی طراحی می شوند که حواسی مانند بینایی و چشم و شنوایی و... را به کار انداخته و در جهت هماهنگی بین این حواس با تجارب زندگی، کارایی داشته باشند و به طور مثال اسباب بازی‌هایی هستند که می‌خواهند کودک به طور سریعی از دستان خودش استفاده کند تا هماهنگی بین مغز و حرکت دست‌ها تقویت شود، کاری که برای بزرگسالان بسیار ساده تلقی شده و در طی زمان به این نوع مهارت‌ها دست یافته‌اند.
از این‌رو متوجه می‌شوید که اسباب بازی‌ها می‌توانند رشد برخی از مهارت‌ها را تسریع ببخشند و والدین در انتخاب اسباب بازی‌های مناسب و کارآمدی می‌باید دقت و توجه لازم را به خرج دهند. رفته‌رفته که کودکان بزرگتر می‌شوند، والدین آن‌ها می‌توانند آن‌ها را در کلاس های آموزشی گوناگون ثبت‌نام کنند. کلاس‌های مدرسه به طور متوسط وقت زیادی را از کودکان می‌گیرد و به نوعی موجب خستگی آن‌ها می‌شوند و به همین دلیل می‌باید برای کاهش فشارها و تنیدگی‌های زندگی، آن‌ها را در کلاس‌های فوق برنامه‌ی تفریحی و آموزشی عضو کرد .انتخاب ابزار و وسایل آموزشی بر عهده‌ی تشخیص والدین و مشورت کردن با افراد آگاه است اما در کل می‌توان اسباب بازی های متنوعی را خریداری کرد مانند جورچین ها یا وسایل مکانیکی و غیره که به نوعی هیجان، یادگیری، شور و علاقه و تفکر را در آنها به راه بیندازند. طبعاً این ابزار و وسایل آموزشی برای دختران و پسران متفاوت خواهد بود مثلاً پسرها ممکن است علاقه‌ی بیشتری به وسایل الکترونیکی از خود نشان دهند و دختران بیشتر از جورچین‌ها لذت ببرند. به هر روی باید توجه داشت که در طی یک روز، زمان و وقت برای برنامه ریزی فعالیت‌های کودکان محدود است و یکی از اشتباهات والدین این است که به خاطر محدود بودن وقت، بر روی کودکان خود فشار زیادی وارد می آورند تا آن‌ها را صرفآً در فعالیت‌های آموزشی و مدرسه ای متمرکز سازند. اگر کودکان فرصت بازی کردن ، لذت بردن، تخلیه‌ی تنش ها و... را از دست بدهند این طبیعی است که در مدرسه به نوعی ناسازگاری گرفتار شده و مثلاً در کلاس بی انضباطی کرده و یا با دوستان خود در حیاط مدرسه درگیر دعوا شوند. در دنیای امروز که همه چیز رو به تغییر بوده و کودکان می باید مهارت های بسیار زیادی را برای آینده کسب کنند استفاده از اسباب بازی‌های خلاق و جذابی که این مهارت‌ها را در آن ها برانگیخته کرده و رشد دهد بسیار لازم و ضروری خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.