۱۹۵۸۵۴
۷۴۰
۷۴۰

رشد فکری کودکان، پاسخ مسائل جدی زندگی

برخی از داستان‌ها می‌توانند به سوالاتی که کودکان در مورد مسایل جدی زندگی مانند عصبانیت و پرخاشگری، مرگ، طلاق و جدایی والدین و حوادث تکان دهنده و تنش‌زای زندگی پاسخ دهند.

به عنوان یک مربی یا مراقب کودک، شما باید از نیازهای کودکان آگاه باشید و بدانید که آنها چهار جنبه ی رشد جسمانی، هوشی، هیجانی و اجتماعی دارند و شما می‌توانید با خواندن داستان‌ها و اشعار گوناگون به رشد آن‌ها کمک کنید و این بخش به شما کمک خواهد کرد تا در این خصوص و هم چنین کتاب‌هایی در این زمینه آشنا شده و نحوه‌ی به کارگیری آن‌ها را بدانید چرا داستان‌ها و اشعار اهمیت دارند؟
این موارد جزیی از زندگی هستند و به رشد کودکان کمک می‌کنند داستان و شعر به رشد زیان، رشد تخیل در کودکان، کنار آمدن با تنش‌ها و نحوه‌ی برخورد با مشکلات زندگی و هم چنین به تن آرامی و آرامش روحی روانی آنها کمک کرد و سبب می‌شود که کودکان با مسایل روزمره زندگی‌شان بهتر کنار آیند. داستان و شعر موجب به وجود آمدن تصمیم‌گیری بهتر و شکل گیری قضاوت های درست می شود و هم چنین به سبب وجود تصاویر داخل کتاب‌ها به آن‌ها آموزش هنری می‌دهد و از سوی دیگر سبب ایجاد امنیت روانی و آرامش می‌شود.
برخی از داستان‌ها می‌توانند به سوالاتی که کودکان در مورد مسایل جدی زندگی مانند عصبانیت و پرخاشگری، مرگ، طلاق و جدایی والدین و حوادث تکان دهنده و تنش‌زای زندگی پاسخ دهند. از طریق داستان‌ها و اشعار و خواندن آن‌ها برای کودکان، شما می‌توانید تجارب زیادی را برای آن‌ها فراهم کنید و اما این به شرطی میسر است که شما نیز از ادبیات کودکان اطلاع کافی داشته‌باشید. داستان و شعر، مجموعه‌ای از واژه ها و عباراتی هستند که موزون‌اند ووزن دارندو به طور منظمی سازماندهی شده‌اند و البته گاهی به صورت تصاویر و عکس در کتاب‌ها می آیند و ممکن است به صورت شفاهی نیز بیان می شوند. شما می توانید داستان‌های کتابی را به صورت جدید و خلاقانه تکمیل کرده و تغییر دهید و برای آن‌ها بخوانید. از این رو باید بدانید که کتاب‌های کودکان در ۳ طبقه‌ی کلی، دسته‌بندی می‌شود: کتاب‌های اندیشه‌ای و ارائه کننده‌ی ایده‌ها و طرح‌ها، کتاب‌های داستان و شعر ، کتاب های اطلاعاتی.
کتاب‌های اندیشه‌ای، به کودکان کمک می‌کنند تا امور گوناگون جهان و زندگی را درک کرده و یاد بگیرند . آنها طرح‌هایی در مورد اعداد، حروف، اشکال و تصاویر، موارد متناقض و متضاد مانند بالا/پایین، رو/زیر، نور/تاریکی و غیره هستند. این کتاب‌ها معمولاً برای آموزش و تعلیم به ویژه برای کودکان بزرگتر نوشته می شوند. کتاب‌های داستان نیز همین طور هستند و با مطالعه ی آنها شما چیزهایی را می‌آموزید و حتی موارد معمولی آن‌ها نیز هیجان انگیز هستند و معمولآً یک پایان و سرانجام خوب توام با شادی برای کودکان دارند. این داستان‌ها هم می‌توانند واقعیت داشته‌باشند یا این که خیالی باشند. شعر نیز ویژگی‌های خاص خود را برای کودکان دارد و البته با فن شعر می توان داستان گفت و فن شاعری و ویژگی شعر برای کودکان همانند موسیقی و ملودی برای کودکان لذت‌بخش است. آن‌ها ریتم و آهنگ. واژه‌هایی را که کنار هم سازماندهی شده و نظم می یابند دوست دارند و گوش سپردن به شعر ، اغلب آنها را آرام می‌کند به محض این که آن‌ها به شعر گوش می دهند، آن‌ها تصاویر ذهنی خودشان را در آن خصوص می‌سازند و بدان طریق، در مورد دنیای خود، شناخت پیدا می‌کنند.
البته برخی از این اشعار ، اشعار جدی و مهمی هستند و برخی از آن‌ها بی معنی هستند و گویی فقط کلماتی کنار هم گذاشته شده اند که یک ریتم و آهنگی دارند اما آن‌ها از این کار خوششان می‌آید و این گونه اشعار را می سرایند. کودکان بزرگتر به گونه‌ی خاصی ریتم‌ها را دوست دارند و کاربرد آن‌ها برایشان نوعی سرگرمی محسوب می‌شود. در خصوص کتاب‌های اطلاعاتی باید گفت که آن‌ها شبیه دائره‌المعارف‌ها هستند به طو رمثال این کتاب ها ، اطلاعاتی در خصوص کار آتش نشان ها به آن ها می دهند یا این که سفینه‌ها چگونه عازم فضا می‌شوند و کفش‌ها از چه چیزی ساخته می شوند و غیره باید بدانیم که اغلب کتاب‌ها، ترکیبی از ۳ مورد فوق الذکر را در خود جای می‌دهند مثلاً یک کتاب داستان می‌تواند یک کتاب اطلاعاتی باشد و دانشی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد در عین حال ایده و طرحی را به آن‌ها بدهد و... .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.