۱۹۶۱۱۹
۸۸۶
۸۸۶

غذا خوردن کودک، اشتباهات شایع والدین

شما به عنوان والدین از اهمیت تغذیه سالم کودکتان آگاهی دارید شما می دانید که باید یک رژیم غذایی متعادل، شامل کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی به کودکتان ارائه کنید.

شما به عنوان والدین از اهمیت تغذیه سالم کودکتان آگاهی دارید. شما می دانید که باید یک رژیم غذایی متعادل، شامل کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی به کودکتان ارائه کنید. شما همچنین می دانید که باید روزانه حداقل ۴ الی ۵ سهم میوه و سبزیجات به کودکتان بدهید. همه این موارد منطقی و قابل اجرا هستند، تا زمانی که ظرف حاوی مواد غذایی را جلوی کودکتان قرار می دهید. آن زمان است که نبرد واقعی شروع می شود. چرا که ممکن است کودکتان بخشی یا همه مواد غذایی ارائه شده را نخورد. لذا شما ناراحت می شوید، بر سر او فریاد می زنید و به زور فرزندتان را تغذیه می کنید. در نتیجه شما خسته و آزرده می شوید و کودکتان ناراحت و غمگین می شود. لذا توصیه می شود که به کودکان با اجبار غذا ندهید. از این رو، در ادامه به معرفیه اثرات منفی مجبور کردن کودکان به غذا خوردن می پردازیم.

مجبور کردن کودکان به غذا خوردن اساساً به چه معناست؟
والدین اغلب فکر می کنند که کودکانشان، خیلی کوچک هستند، از این رو، نمی دانند که چه مقدار و چگونه غذا بخورند. والدین دوست دارند که فرزندانشان سالم و قوی باشند، لذا به همین دلیل آن ها را مجبور به غذا خوردن می کنند. در ادامه به میزان تمایل والدین برای کنترل فرزندانشان جهت غذا خوردن اشاره می کنیم.
1. والدین به کودکانشان می گویند که چه وقت، چه چیزی را به چه میزانی بخورند.
۲. والدین اغلب کودکانشان را برای تمام کردن غذایشان با وعده جایزه یا تهدید به مجازات، ترغیب یا تنبیه می کنند.
3. درخواست کودک برای کمتر یا بعداً خوردن، دائماً نادیده گرفته می شود.
۴. کودک اغلب به منظور شرمنده شدن با سایر کودکان مقایسه می شود.
5. اشتهای کودک از بین می رود و شروع به توسعه عادات غذایی ناسالم می کند.
موارد گفته شده، همه چیز نیست. بعضی کودکان در طول خوردن وعده های غذایی گریه می کنند یا دچار استفراغ می شوند. اما والدین این کار کودکشان را با دادن غذای بیشتر تلافی می کنند.

چرا والدین کودکانشان را مجبور به غذا خوردن می کنند؟
اولین وظیفه والدین تغذیه کودکانشان است. اما اکثر والدین، این امر را بیش از حد جدی می گیرند و ماموریت زندگیشان را تمام کردن غذای کودکشان در نظر می گیرند. در ادامه به اشتباهات شایع والدین در این زمینه اشاره می کنیم.
- تهدید یا سرزنش کردن کودک برای غذا خوردن
- رشوه دادن به کودک با یک ماده ناسالم (بستنی یا شکلات) برای غذا خوردن
- غذا را با اجبار در دهان کودک گذاشتن
- با وجود این که کودک توانایی این را دارد که خودش غذا بخورد، ولی والدین به او غذا می دهند
- با ظرف غذا به دنبال کودک راه افتادن
- مرتباً به کودک درباره غذا خوردن مواردی را گوشزد کردن

چرا مجبور کردن کودکان به غذا خوردن اشتباه است؟
دلایل زیادی مبنی بر این که چرا نباید کودکان را به غذا خوردن مجبور کرد، وجود دارد. برای مثال، مجبور کردن کودکان به غذا خوردن باعث ایجاد عادات غذایی ناسالم در کودک می شود و در سراسر زندگی وی باقی می ماند. در ادامه به سایر عللی که نباید کودکان را مجبور به غذا خوردن کرد، اشاره می کنیم.
1. شما کودکتان را مجبور به خوردن غذاهای سالم می کنید، به این امید که او در ادامه زندگی اش به همین شیوه سالم تغذیه کند. اما این تصور اشتباه است. در حقیقت، مطالعات نشان می دهند که اگر شما کودکتان را مجبور به خوردن غذاهایی کنید که دوست ندارد، ممکن است در ادامه زندگی از آن گروه غذایی نفرت و بیزاری پیدا کند.
۲. نتیجه مجبور کردن کودکان به غذا خوردن، در کوتاه مدت، کمتر خوردن است، نه بیشتر خوردن.
3. بین مجبور کردن کودکان به غذا خوردن در سال های اول زندگی با اختلالات خوردن، مانند: چاقی، بی اشتهایی یا پُرخوری عصبی رابطه قوی و محکمی وجود دارد.
۴. کودک بر روی عادات غذایی خود کنترلی نخواهد داشت، در نتیجه ممکن است به خوردن بیش از حد یا کمتر از حد معمول خوردن روی آورد.
5. مجبور کردن کودکان به غذا خوردن، ممکن است باعث اشتها و تمایل شدید آن ها به مواد شیرین و یا سایر مواد ناسالم شود.
۶. مجبور کردن کودکان به غذا خوردن، اشتهای کودک از بین می رود.
7. مجبور کردن کودکان به غذا خوردن، یک تصویر و ذهنیت منفی نسبت به مواد غذایی و غذا خوردن در ذهن کودک ایجاد می کند.
۸. مجبور کردن کودکان به غذا خوردن، آن ها را از غذا متنفر می کند.
9. مجبور کردن کودکان به غذا خوردن، ممکن است منجر به استفراغ شود.
۱۰. مهم تر از همه، حتی اگر کودکتان اکنون یک ماده غذایی سالم خاصی را دوست نداشته باشد، بدان معنا نیست که بعداً آن را امتحان و مزه نکند. مطالعات نشان داده اند که کودکانی که برخی مواد غذایی خاص را در کودکی دوست نداشته اند، در نهایت می توانند از آن ماده غذایی استفاده کنند و لذت ببرند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.