۱۹۶۲۹۴
۸۵۹
۸۵۹

خواب کودکان بیش فعال، نکاتی در مورد آن

مطالعات اخیر نشان می دهد که حتی کمی خواب بهتر (تقریباً ۳۰ دقیقه بیشتر در هر شب) به سلامت و رفتار بهتر در کودکان بیش فعال مدرسه ای منجر می شود.

کودکان مبتلا به ADHD و سندرم آسپرگر (ASD) اغلب برای داشتن خواب کافی مشکل دارند و طبق اعلام آکادمی پزشکی خواب کودکان، بچه های مبتلا به ADHD که کمبود خواب نیز دارند، با افت شدید توانایی توجه و موفقیت تحصیلی روبرو هستند به همین دلیل در این مطلب به چند نکته درمورد خواب کودکان بیش فعال اشاره خواهیم کرد.
مطالعات اخیر نشان می دهد که حتی کمی خواب بهتر (تقریباً ۳۰ دقیقه بیشتر در هر شب) به سلامت و رفتار بهتر در کودکان بیش فعال مدرسه ای منجر می شود. در زیر، ۸ راهنمایی برای آرام کردن کودکان بیش فعال قبل از خواب و کمک به او برای داشتن خواب بهتر ذکر شده است:

ورزش روزانه و اجتناب از غذاهای بی کیفیت
ورزش و تغذیه مناسب را برای کل خانواده تان در اولویت بگذارید. کودکان باید حداقل یک ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشند. ورزش نه تنها باعث می شود که بچه ها از لحاظ فیزیکی مناسب باشند، همچنین به آنها کمک خواهد کرد تا شبها بهتر بخوابند.
علاوه بر این عادات تغذیه سالم را از طریق اجتناب از کافئین و مواد مصنوعی که ممکن است بیش فعالی را افزایش دهند، ترویج کنید. مشکلات مربوط به رژیم های غذایی یا هاضمه مانند حساسیت غذایی یا کمبود ویتامین، مواد معدنی و اسید آمینه می تواند اضطراب و مشکلات خواب را تشدید کند. بنابراین آزمایشات تغذیه را برای تعیین اینکه آیا فرزند شما اینگونه مشکلات تغذیه را دارد یا خیر حتماً به صورت دوره ای انجام دهید.

به یک برنامه صحیح پایبند باشید
با فرزندتان مطرح کنید که چه برنامه ای خواهد داشت و چه اتفاقاتی در شبانه روز برایش خواهد افتاد. زمان استحمام، مسواک، خواندن و غیره را تعیین کنید. به یاد داشته باشید که بچه هایی با اختلالات عصبی مانند ADHD و ASD نسبت به دیگر کودکان بیشتر نیاز به یک روتین خاص و قابل پیش بینی دارند. اطمینان حاصل کنید قبل از خواب، کودک آرام باشد و چراغ ها کمسو باشند تا بدن بتواند ملاتونین کافی که هورمون خواب طبیعی بدن است را تولید کند.

یک هشدار خواب تعیین کنید
همانطور که برای بیدار شدن زنگ ساعت را تنظیم و کوک می کنید، در نظر بگیرید که یک زنگ خواب نیز تنظیم کنید تا بچه ها ساعت خواب خود را با یک نشانه خاص مرتبط کنند و بفهمند که خواب یک شرط و یک نیاز است. اطمینان حاصل کنید که صدای زنگ آرام بوده و استرس زا نیست. در نهایت اینگونه کودک شما به طور طبیعی صدای زنگ خواب را با خواب آلودگی مرتبط خواهد کرد.

استفاده از نویز سفید و پرده تاریک
بچه های دارای مشکلات حسی، اغلب شنوایی بسیار حساسی نیز دارند. به همین دلیل استفاده از نویز سفید یا صداهای موجود در طبیعت برای جلوگیری از آزار صداهای خانه برای آنها ضروری است. صدای یک تصفیه کننده هوا یا فن ایجاد کننده نویز سفید را امتحان کنید و یا صداهای متفاوت طبیعت را برای آنها پخش کنید.
ممکن است قبل از پیدا کردن یکی از آن ها که برای کودک شما کار می کند، لازم باشد که چند صدای مختلف را امتحان کنید. علاوه بر این از پرده تاریک برای از بین بردن نور در اتاق استفاده کنید. در هنگام خواب وجود نور بیش از حد می تواند با تولید ملاتونین بدن تداخل و تضاد داشته باشد، بنابراین یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، از نشان دادن صفحات نمایش مانند تلویزیون و موبایل برای آنها جلوگیری کنید.

رایحه درمانی را امتحان کنید
اسانس هایی مانند اسطوخدوس، بابونه، چوب صندل یا وانیل می توانند برای بسیاری از افرادی که مشکلات بی خوابی دارند، آرامش بخش باشد. اجازه دهید فرزندتان یک رایحه آرام را حس کند و مقدار بسیار کمی از یکی از آن ها را با دستمال به بالش او بمالید.

اضطراب بچه ها را کاهش دهید
کودکان مضطرب نیز مثل بزرگسالان پر استرس، اغلب ذهن درگیری برای خواب راحت شب دارند. از استراتژی هایی مانند صحبت کردن و قوت قلب دادن به کودک، داشتن یک برنامه ریزی دقیق و پایبند بودن به یک روال زندگی سالم جهت آرام کردن یک کودک مضطرب استفاده کنید تا او با احتمال بیشتری بتواند به طور طبیعی به خواب برود.

از یک پتوی سنگین استفاده کنید
کودکان مبتلا به اختلالات رشد عصبی مانند ADHD و سندرم آسپرگر (ASD) اغلب فشار زیاد روی عضلات خود را دوست دارند. از آنجا که احساس بدنشان در فضا برایشان دشوار است، یک پتوی سنگین می تواند فشار مناسب را به عضلات و مفاصل آنها در طول شب اعمال کرده و به تنظیم حس غریزی و آرام شدن سیستم عصبی مرکزیشان بیانجامد. سازماندهی و آرام کردن حواس می تواند توانایی طبیعی بدن برای خوابیدن را حفظ کند.

ملاتونین را بررسی کنید
اگر همه پیشنهادات خواب بالا را امتحان کرده اید و فرزند دارای اختلال رشد عصبی شما همچنان خواب کافی ندارد، از متخصص مراقبت های بهداشتی یا پزشک متخصص درمورد ملاتونین سوال کنید. دلیل این امر می تواند این باشد که کودک شما به اندازه کافی ملاتونین تولید نمی کند تا به خواب برود. دوزهای ملاتونین در سن و اندازه متفاوت است و مصرف آن فقط با تجویز پزشک متخصص امکان پذیر است.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.