علائم افسردگی در کودکان، روش های درمان آن
کودکان هم مانند بزرگسالان، در طول روز، زمان هایی دارند که احساس کلافگی یا ناراحتی می کنند که این حالت ها و نوسانات عاطفی طبیعی هستند.
کودکان هم مانند بزرگسالان، در طول روز ، زمان هایی دارند که احساس کلافگی یا ناراحتی می کنند که این حالت ها و نوسانات عاطفی طبیعی هستند.
اما اگر این احساسات و رفتارها بیش از دو هفته طول بکشد، ممکن است نشانه ای از اختلالات عاطفی مانند افسردگی باشند.
افسردگی صرفا یک بیماری برای افراد بالغ وبزرگسال نیست و کودکان و نوجوانان نیز می توانند افسردگی را تجربه کنند.
بیماری افسردگی حدود 3 درصد از کودکان ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می دهد. غم و اندوه مداوم و علائم افسردگی می تواند در زندگی روزمره مشکل ایجاد کند، وقفه در مدرسه رفتن کودک بیندازد و فعالیت های اجتماعی را مختل کند.
افسردگی در دوران کودکی یک مشکل جدی در سلامت روان کودک است، اما قابل درمان میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نشانه ها، علائم، علل و خطرات ناشی از افسردگی در دوران کودکی ابن مقاله را کامل مطالعه کنید.
علائم افسردگی چگونه در کودک نمایان میشود؟
کودکان مبتلا به افسردگی اغلب علائم مشابهی با نوجوانان و بزرگسالانی که دچار افسردگی هستند دارند. با این حال، ممکن است کودکان به دلیل واژگان عاطفی محدود خود، به سختی احساسات و حالات خود را بیان کنند.
علائم افسردگی کودکان
- غم و اندوه یا خلق و خوی نامناسب
- احساس ناامیدی
- احساس بی ارزش بودن
- احساس خشم و تحریک پذیری
- گریه کردن
- انرژی کم
- مشکل در تمرکز
- افکار خودکشی
کودکان مبتلا به افسردگی ممکن است تمام این علائم را تجربه نکنند و شدت بروز این علائم نیز در افراد مختلف متفاوت است.
هشدار هایی برای شروع افسردگی کودکان
علائم هشدار دهنده افسردگی تغییرات در احساسات کودک است که والدین و مراقبان می توانند متوجه این تغییرات بشوند.
کودکان ممکن است ندانند که چگونه احساسات خود را برای شما بیان کنند یا ممکن است مایل به بیان ان نیز نباشند که شما با توجه کردن به علائم و زیر نظر گرفتن حالات کودک میتوانید به مشکل کودک پی ببرید .
این علائم هشدار دهنده در کودکان مبتلا به افسردگی رخ می دهد
- تحریک پذیری یا خشم
- افزایش یا کاهش اشتها
- افزایش یا کاهش خواب
- رفتار هیجانی و یا نا هنجاری صوتی
- بیان مکرر بیماری های جسمی، مانند سردرد و یا بیماری های معده و دل درد
- بی احترامی کردن
- کاهش عملکرد در مدرسه
- افزایش رفتار مشکوک
- ابراز تفکرات منفی (انتقاد یا شکایت کردن )
- صحبت کردن در مورد مرگ یا خودکشی
- استفاده از مواد مخدر
- انزوای اجتماعی
- علاقه به سلاح ها
- خطر خودکشی
افسردگی در دوران کودکی می تواند باعث بروز افکار خودکشی شود. در واقع، خودکشی سومین عامل مرگ و میر در کودکان بین 5 تا 14 ساله است.
افسردگی دوران کودکی چیست؟
افسردگی در دوران کودکی نتیجه ترکیبی از عوامل مختلف است. این عوامل ممکن است صرفا و به تنهایی باعث اختلال خلقی نشوند، اما ممکن است در ایجاد ان نقش داشته باشند.
این عوامل باعث افزایش احتمال ابتلا به افسردگی می شوند
- سلامت جسمانی: کودکان مبتلا به بیماری های مزمن احتمال بیشتری دارند که افسرده شوند.
- رویدادها و استرس: تغییرات در خانه و خانواده ،مدرسه یا دوستان می تواند خطر ابتلای فرزند به افسردگی را افزایش دهد.
- محل زندگی: خانه ای پر از هرج و مرج و استرس زا می تواند یک کودک را در معرض خطر بروز اختلالات خلقی و افسردگی قرار دهد.
- خانواده افسرده: کودکانی که دارای اعضای خانواده با اختلالات خلقی یا افسردگی هستند احتمال بروز افسردگی در سن نوجوانی در ان ها بیشتر است.
- هورمون: فعالیت غیر عادی هورمون ها ممکن است بر عملکرد مغز تاثیر بگذارد. این عامل می تواند خطر افسردگی را نیز افزایش دهد.
افسردگی در دوران کودکی یک وضعیت جدی و خطرناک است، اما قابل درمان میباشد. با این حال، اگر درمان نشود، کودکان ممکن است عواقب زیادی را در طول سال های متوالی تجربه کنند.
روش های کمک کردن به کودکانی که افسردگی دارند
درمان کودکان مبتلا به افسردگی شامل روان درمانی و تجویز دارو است. بعضی از کودکان ممکن است از با یکی از روش ها درمان شوند بعضی دیگر ممکن است از جفت ترکیب ها برای درمان استفاده کنند.
برنامه درمان افسردگی کودکان اغلب به شدت علائم بستگی دارد. خبر خوب این است که مراقبت های مناسب می تواند به کودک شما کمک کند تا علائم را کلا از بین ببرد.
اگر برای کودک افسردگی تشخیص داده شود، روش اول درمان اغلب روان درمانی است. این نوع درمان می تواند عوامل احساسی در زندگی را که خطر ابتلا به افسردگی کودک را افزایش می دهد، مانند محیط و حوادث استرس زا و ..را برطرف کند.
روشی دیگر به نام رفتار درمانی شناختی که برای درمان افسردگی استفاده می شود. این نوع درمان شامل صحبت کردن درباره احساسات و تجربیات، تجزیه و تحلیل تغییرات و یافتن روش های پیشگیرانه برای ایجاد این موارد است.
هنر درمانی،روشی دیگر از درمان است که از اسباب بازی و سرگرمی استفاده می کنند تا کودکان احساسات و تجربیات خود را تقویت کنند. در هنر درمانی از نقاشی و سایر تکنیک های هنری استفاده می شود که نوعی از روش بیان میباشد که می تواند به کودکان نیز کمک کند تا علائم افسردگی را کنار بگذارند.
روش های کمک کردن به کودکانی که افسردگی دارند
کمک از پزشک برای درمان و مقابله کودک با افسردگی
با کودک خود صحبت کنید
ممکن است دشوار باشد اما سعی کنید مکالمه ای با فرزندتان در مورد احساس و تجربه خود داشته باشید.
یادداشت برداری کنید
اگر فرزند شما با شما صحبت نمی کند،از تغییرات قابل مشاهده رفتاری و خلق و خو و ... یادداشت برداری کنید و به پزشک معالج نشان دهید. این می تواند به پزشک کمک کند که روند تغییر رفتار کودک را ببیند.
با متخصص اطفال صحبت کنید
دکتر فرزند شما ابتدا می خواهد مسائل فیزیکی کودک را چکاپ و از سلامت جسمانی اطمبنان حاصل کند .در این مرحله ممکن است نیاز به یک سری آزمایش خون و معاینه فیزیکی داشته باشید.
یک متخصص روانشناس را پیدا کنید
اگر متخصص اطفال فرزند شما بعد از چکاپ و معاینه فیزیکی معتقد باشد که این موضوع یک اختلال خلقی مانند افسردگی است، روانشناس یا روانپزشک را به شما توصیه میکند. این پزشکان برای تشخیص و درمان افسردگی در دوران کودکی آموزش دیده اند و میتوانند کاملا کودک شما را درمان کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼