۱۹۹۰۵۷
۸۲۹
۸۲۹

تربیت کودک شاد، چگونه است؟

شادی کودکان یعنی شادی نسل‌های آینده، یعنی پرورش نسلی پر انرژی و آماده برای رسیدن به موفقیت.

شادی کودکان یعنی شادی نسل‌های آینده، یعنی پرورش نسلی پرانرژی و آماده برای رسیدن به موفقیت. شما مادر مهربان و پدر فداکار، شما مربی و آموزگار دلسوز، شما پرستار و پزشک حاذق، شمایی که به نوعی با کودکان در ارتباط هستید. این نوشتار به شما برای برقراری ارتباط مؤثر با آن‌ها و شناخت دنیای رنگین و زیبایشان بسیار کمک می‌کند.

نیاز به شادی چقدر برای کودکان ضروری است؟
پرورش کودک، تنها توجه به نیاز‌های اولیه‌ی جسمی همچون غذا، پوشاک و سرپناهی امن نیست. حتی نیاز کودکان علاوه بر این موارد به محبت و بهره‌مندی از آموزش مناسب محدود نمی‌شود. بلکه کودکان ما نیاز مهم دیگری هم دارند که شاید کمتر شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته باشد. نیاز به شادی!
این نیاز به اندازه‌ای در روند رشد و شخصیت سازی آن‌ها مهم و تأثیرگذار است که عده‌ای از روانشناسان و فعالان حوزه کودک، از آن به عنوان «حق» نام برده و آن را زیر مجموعه‌ی حقوق اصلی کودک قرار می‌دهند.
کودکان شاد از سلامت جسمی و روحی بیشتری برخوردارند. در آینده انسان‌های موفق‌تری خواهند بود. کودکانی که شادی بخشی از زندگی آن‌ها باشد، اعتماد به نفس بالاتری داشته و در مقابله با مشکلات، قدرت انعطاف پذیری و تصمیم‌گیری قوی‌تری دارند.

سوالات مهم در مورد شاد کردن کودکان
شاید در این زمینه سوالاتی از این قبیل مطرح شود. اساساً شاد کردن کودکان به چه معناست؟ آیا کودکان ذاتاً شاد به دنیا می‌آیند؟ چگونه کودکان را شاد کنیم؟ در این مقاله سعی می‌شود به این پرسش‌ها پاسخ داده شود و شما را در مسیر لذت بخش شاد کردن کودکانتان همراهی می‌نماید.
شاد کردن کودکان به چه معناست؟
عده‌ای شاد کردن کودکان را به معنای دادن هدایای گران‌بها و بردن به مراکز خرید بزرگ و صرف زمان در شهربازی‌های آنچنانی می‌دانند و عده‌ای هم بیش‌تر اندیشیده‌اند و بهره‌مندی کودک از مهر و محبت و امنیت را نیز مد نظر قرار می‌دهند.
دوستان من، شاد کردن کودکان اصلاً نیازی به هزینه‌های گزاف ندارد. اساساً شاد کردن کودکان به معنی ایجاد احساس شادی و لذت درونی در آن‌هاست. احساسی عمیق با اثری بلند مدت، که در رفتار‌های کودک نشان داده می‌شود.
آیا کودکان ذاتا شاد به دنیا می‌آیند؟
در مورد پرسش دوم، باید بگویم که دانشمندان تاکنون هیچ ژنی را به عنوان ژن شادی کشف و معرفی نکرده‌اند. با این حال عده‌ای از ایشان معتقدند که کودکان ذاتاً شاد به دنیا می‌آیند. هرچند این نظریه مخالفان خود را دارد. مخالفان این نظریه اعتقاد دارند، این محیط و خانواده هستند که این شادی را به وجود می‌آورند.
چگونه کودکان را شاد کنیم؟
کودکان در دنیای خود، همگی شاد و با نشاط هستند و راههای ایجاد شادی را به خوبی می‌شناسند. اما ما به عنوان پدر، مادر، مربی و… در ارتباط با آن‌ها، تا چه میزان در ایجاد این لحظات سهیم هستیم؟
خبر خوش این است که این کار بسیار ساده و البته لذت بخش است. شاد کردن کودکان تاثیر قابل توجهی در تعالی روح و روان شما و فرزند دلبند‌تان دارد. شما با یک لبخند می‌توانید وارد دنیای شاد کودکان شده و با صرف وقت و زمان، در ایجاد و گسترش این دنیا سهیم می‌شوید.
البته این زمان باید در انحصار کودک‌تان باشد. لطفاً در این اوقات از قید مقام و درجات شغلی و اجتماعی خود خارج شوید. تمام انرژی، توجه و احساس خود را همراه نمایید. مهم نیست که این زمان صرف کدام بازی یا فعالیت مورد علاقه کودک می‌شود، مهم همراهی شما با هم است.
شاید این لحظات صرف خوردن یک بستنی قیفی شود. شاید دیدن یک کارتون بی‌سر و ته (از نظر شما). شاید دویدن و… هر چه باشد زیبا، لذت بخش و تأثیر گذار است؛ اگر و تنها اگر، شما با تمام وجود صرف کودک‌تان شوید. پس با کودکتان، کودک شوید. با او از ته دل بخندید و شادی کنید.
هر چه زمان‌های شاد بیش‌تری را با هم خلق کنید، در آینده نوجوانان و جوانان سالم‌تر، خوشحال‌تر و موفق‌تری را مشاهده می‌کنید. زیرا شادی تأثیر روحی و جسمی فوق العاده‌ای بر انسان می‌گذارد.
تجربه‌ی لحظات شاد خود را به یاد آورید، انرژی مضاعفی را که در آن شرایط در درونتان حس می‌کنید و تأثیر این انرژی بر عملکرد شما، همگی دلایل اثبات اثر گذاری شادی خواهند بود.
دنیای زیبا و شاد آینده را، کودکان شاد امروز می‌سازند.کودکان همچون بزرگسالان حقوق مسلمی دارند که باید مورد توجه همگان قرار گیرد، حقوقی چون امنیت، محبت و البته شادی.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.