۱۹۹۰۷۴
۱۲۰۷
۱۲۰۷

تربیت صحیح کودکان، نیاز به روانشناس دارد؟

ما هرگز با والدینی ملاقات نکرده ایم که حداقل گاهی اوقات در مورد توانایی ها و نبوغ خود به عنوان مادر یا پدر دچار شک و شبهه نشوند.

ما هرگز با والدینی ملاقات نکرده ایم که حداقل گاهی اوقات در مورد توانایی ها و نبوغ خود به عنوان مادر یا پدر دچار شک و شبهه نشوند. به طور کلی کودک یا والدین بی نقص اصلا وجود ندارد. کودکان هرگز آنگونه که والدین دوست دارند رفتار نمی کنند و وقتی والدین احساس می کنند نمی توانند عادات کودکانشان را تغییر دهند ناامید و سردرگم می شوند. و اینجاست که حضور یک روانشناس کودک با تجربه می تواند والدین را از این سردرگمی ها برهاند.
اگر چه نسل حاضر، تحصیل کرده ترین مادر و پدران تاریخ هستند اما باید قبول کنیم که ما همه پاسخ ها را نداریم. مثلا چه کار باید کرد وقتی نرگس کوچولو ۱۵ بار نظر خود را در مورد اینکه هنگام مهد کودک رفتن چه باید بپوشد، تغییر می دهد و دائما سرویس را از دست می دهد؟ یا وقتی علی در سوپرمارکت درست رفتار نمی کند چگونه باید برخورد کنید؟ وقتی نوشین غذا نمی خورد؟ وقتی سامان به خواهر کوچک خود مدام مشت می زند؟ وقتی هلن از خواب بیدار می شود و تمام طول شب فریاد می زند و یا ناخن های سحر که دائما در بدن دیگران فرو می رود؟

روانشناس کودک چه کمکی به ما می کند؟
به عقیده اکثر والدین، تادیب و نظم، همان تنبیه کردن است. اما واژه ی نظم و تربیت در حقیقت به معنی آموزش و تعلیم است و شامل روش های مثبت و منفی با هم است.
وقتی کودکان را تربیت می کنید، به آنها می آموزید چگونه رفتار کنند. شما قبل از اینکه از آنها بخواهید مهارت و توانایی ای را امتحان کنند، به آنها دستورالعمل هایی می دهید. بارها و بارها به آنها می گویید چه کاری را خوب انجام می دهند و در صورت لزوم به آنها می گویید آنچه که انجام می دهند، درست و شایسته نیست.
ما رفتارهای متفاوتی را در کودکان مشاهده می کنیم، برخی از آن ها به رشد و شادمانی آنان کمک می کند و برخی در کوتاه مدت یا درازمدت به آنان آسیب می رساند، وقتی می خواهیم رفتارهای خاصی را تقویت کرده و رفتارهای منفی دیگری را تغییر دهیم در ابتدا و در گام نخست، آگاهی و آموزش صحیح ضرورت می یابد.
عمدتا در تغییر رفتار کودکان، دو نوع یادگیری بیشتر از بقیه تاثیر دارد. یکی یادگیری مشاهده است که در آن کودک مشاهده و بعد تکرار می کند. یعنی در این نوع یادگیری، کودک رفتار والدین و اطرافیان را می بیند و بعد مانند آن ها رفتار می کند.
پس اگر پدر به همسر خود در کارهای خانه کمک کند یا ناسزا بگوید یا ورزش کند و …… احتمال زیادی دارد که فرزندش هم رفتار او را یاد بگیرد و آن را انجام دهد.
نوع دیگر یادگیری، یادگیری شرطی است که در این نوع یادگیری پیامد رفتار مشخص می کند که آیا رفتار تکرار خواهد شد یا نه!
روانشناس کودک به کمک علم رفتار، به والدین روش هایی را آموزش می دهد که کاملا موثر هستند. البته نباید انتظار داشته باشید سریع نتیجه بگیرید، چرا که هر کودکی درست از لحظه ی آغاز، منحصر به فرد و خاص است و بعضی از آنها زمان سخت تری برای تطبیق با زندگی این جهان دارند.
در نظر داشته باشید که اهداف را باید مطابق سن، شخصیت، توانایی، جنسیت و رشد و پرورش کودک خود دهی کنید.
کافی است قبل از اینکه ناخواسته زندگی را به کام خود و فرزندتان تلخ کنید، فکر کنید و تصمیم بگیرید… هر زمان که اراده کنید مشکلی را حل کنید، متخصصان و روانشناسان کودک، شما را راهنمایی می کنند و قدم به قدم همراه شما می آیند تا زندگی شیرین و پر از آرامشی را با فرزندانتان بسازید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.