۱۹۹۷۶۸
۲۲۰۹
۲۲۰۹

علت آکنه در کودکان، چیست و چه درمانی دارد؟

آکنه در کودکان بسیار شایع است، و معمولا به طور موقت بر روی پوست صورت و یا بدن کودک ایجاد می شود.

آکنه در کودکان بسیار شایع است، و معمولا به طور موقت بر روی پوست صورت و یا بدن کودک ایجاد می شود. آکنه کودکان منجر به بیرون ریختن جوش های قرمز یا سفید می شود. تقریبا در همه موارد، آکنه کودکان بدون نیاز به درمان خاصی به طور خود به خود درمان شده و برطرف می شود. آکنه کودکان نیز به عنوان آکنه نوزاد شناخته می شود و در حدود ۲۰ درصد از نوزادان دچار این بیماری گذرا می شوند.

آکنه کودکان چیست؟
آکنه کودک متفاوت از آکنه نوزادی و ابتدای تولد است که در آن کومودون ها باز، سیاه و یا سفید هستند که معمولا در آکنه کودک ظاهر نمی شوند. این علائم در آکنه نوزادان شایع است. آکنه نوزاد ممکن است به عنوان کیست یا گره ظاهر شود که در موارد نادر، بدون نیاز به درمان، زخم ها ترمیم خواهند یافت.
آکنه کودک تنها در چند ماه اول زندگی کودک شما اتفاق می افتد در حالیکه آکنه نوزاد ممکن است تا 2 سالگی ادامه یابد. درصد شیوع آکنه نوزاد بسیار کمتر از آکنه کودک می باشد.

دلایل بروز آکنه کودکان چیست؟
آکنه کودکان علت واحد و مشخصی نداره و همچنان ناشناخته می باشد اما برخی از محققان بر این باورند که از طریق هورمون های مادر یا نوزاد ایجاد می شود.

علائم آکنه کودک چیست؟
مانند آکنه در نوجوانان و بزرگسالان، آکنه کودک معمولا به شکل نقاط قرمز و یا جوش های قرمزی ظاهر می شوند. جوش های سفید چرکی که حتی در سر هم می تونه توسعه پیدا کنه
این آکنه ها در هر جایی از صورت قابل انتشار می باشد اما به طور معمول بر روی گونه ها شیوع بیشتری داره و البته در برخی از کودکان در نواحی پشت و گردن اونها نیز دیده می شود.
این جوش ها اگر در معرض اشک کودک قرار گیرند و یا پارچه های غیر نخی و خشن بر روی اونها مالیده شود، تحریک شده و تعدادشون بیشتر خواهعد شد. البته فراموش نکنید که استفراغ و یا بزاق کودک هم از دیگر عوامل تشدید آکنه ها هستند.
این اختلال پوستی گاهی اوقات در بدو تولد با کودک همراه است و در بیشتر موارد طی دو تا چهار هفته بعد از تولد رشد و توسعه پیدا می کنه و ممکن است چند روز و یا چند هفته هم به طول انجامد اما برخی اوقات حتی تا چند ماه ماندگار است.

علائم آکنه کودکانشرایط مشابه آکنه کودکان کدام است؟
گاها مواردی از قبیل اگزما، اریتم سمیوم و میلینا با آکنه کودک به اشتباه گرفته می شود که در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد:
اگزما
اگزما به صورت نقاط قرمز بر روی صورت و یا نواحی از بدن نمود پیدا می کنه. اگزما بیشتر در نواحی آرنج ها و زانوهای کودکان رخ می ده و همزمان با بزرگتر شدن اونها و چهار دست و پا رفتن بر روی زمین حتی بیشتر هم خواهد شد. که به طور معمول پزشکان به راحتی قادر به تشخیص اگزما از آکنه کودک می باشند.
شایع ترین نوع اگزما بعنوان درماتیت آتوپیک شناخته می شود.

اگزما سبورئیک
اگزما سبورئیک شرایطی است که اغلب بعنوان آکنه کودک شناخته می شود. برای دور کردن کودکان از اگزما تا اونجا که می تونید مواد آلرژی زا رو از غذاهای خود خارج کنید و به طور مرتب و روزانه به کودکتان پروبیوتیک بدهید.

اریتم
اریتم یکی دیگر از بیماری های شایع پوستی است که ممکن است بعنوان بثورات و نقاط کوچک قرمز رنگی بر روی پوست دیده می شود.
این نقاط بیشتر در نواحی صورت، سینه و یا اندام تناسلی کودک دیده می شود که در چند روز ابتدایی تولد بسیار مشهود است. این بیماری بسیار بی ضرر بوده و معمولا در عرض یک هفته به طور کامل از بین خواهد رفت.

میلیا
بیماری میلیا نقاط ریز کوچک بر روی صورت کودک است، این بیماری هیچ ارتباطی به آکنه کودک ندارد و نیازی به درمان کلینیکالی نیست. میلیا زمانی رخ می دهد که سلول های مرده پوست در منافذ پوست جمع شده و منافذ را مسدود می کند.

آکنه کودک چگونه درمان می شود؟
آکنه کودکان معمولا بدون نیاز به درمان به طور ناگهانی درمان می شود. اما برخی از اونها ممکن است به جای چند روز و یا چند هفته چند ماه بر روی بدن باقی بمونند که در این صورت پزشکان تعدادی از داروها و پمادهای مخصوص را تجویز می کنند.
که می تونه شامل شستشوی صورت با لوسیون باشه، در این زمان باید حواستون باشه که پوست صورت کودک بسیار حساسه و نباید هر چیزی را استفاده کنید زیرا منجر به بدتر شدن آکنه ها می شود.

آیا درمان های خانگی می تواند به آکنه کودک کمک کند؟
آب گرم یکی از بهترین درمان ها به شمار می ره و همون که به صورت روزانه کودک را به حمام ببرید و با آب ولرم و انواع صابون های بدون عطر و بو بدن وی را شستشو دهید بهترین راهکار مناسب است.

اجتناب از محصولات خشن
محصولات حاوی رتینوئید که برگرفته از ویتامین A هستند برای بزرگسالان تجو.یز می شوند اما در کودکان استفاده از این محصولات و یا اریترومایسین نیز توصیه نمی شود. در این مدت به هیچ عنوان از صابون های معطر و حاوی مواد شیمیایی استفاده نکنید.

لوسیون ها و مرطوب کننده ها رو فراموش کنید
انواع لوسیون ها و مرطوب کننده ها به دلیل دارا بودن بو و عطر ممکن است موجب بدتر شدن آکنه و طولانی شدن مدت درمان شوند.

اسکراب نکنید
پوست کودک را با حوله پاک نکنید چون خود حوله هم حساسیت را بیشتر می کنه، فقط می تونید حرکات دایره ای بسیار آرامی بر روی پوست داشته باشید.

آکنه ها رو فشار ندهید
از فشار وارد کردن و مالش جوش ها اجتناب کنید چون منجر به بدتر شدن اونها می شود.

کلام آخر
آکنه کودکان بیماری خطرناک و جدی نبوده و بدون نیاز به درمان های کلینیکالی به جز موارد نادر خود به خود درمان شده و طی چند هفته به طور کامل از بین خواهند رفت، اما اگر این آکنه ها در دوران نوجوانی به سراغ فرزندانتون اومدند و متوجه رشد بیش از حد موها در بدن دختران نوجوان شدید، حتما پیگیر اونها شوید و با پزشک در ارتباط باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.