۲۰۱۲۹۵
۱۱۰۰
۱۱۰۰

انرژی زیاد در کودکان، یعنی بیش فعال است؟

آیا تا به حال شده گاهی پیش خودتان فکر کنید که چون کودک نوپای شما نمی‌تواند بی‌ حرکت یک‌ جا بنشیند، ممکن است بیش‌ فعال باشد؟

آیا تا به حال شده گاهی پیش خودتان فکر کنید که چون کودک نوپای شما نمی‌تواند بی‌حرکت یک‌جا بنشیند، ممکن است بیش‌فعال باشد؟ این کلمه امروزه زیاد به فکر همه، به ویژه والدین می‌رسد و در واقع افراد خیلی ناآگاهانه از آن در مورد بچه‌ها صحبت می‌کنند. در این مطلب می‌توانید با این موضوع بیشتر آشنا شوید.

انرژی زیاد کودکان نوپا
کودکان نوپا موچودات بسیار فعالی هستند و از آنجا که انرژی زیادی برای تخلیه دارند، بسیاری از آنها مانند کوچولوی شما، ناتوان از یک‌جا نشستن برای مدتی طولانی هستند. به همین دلیل است که پزشکان همیشه به والدین اطمینان می‌دهند که در این سن نگران بیش‌فعالی نباشند و به ندرت کودکان زیر پنج سال را دچار اختلال بیش‌فعالی- کم‌توجهی یا ADHD تشخیص می‌دهند.
با این حال، اخیراً تعداد زیادی مقالات و مطالعات پژوهشی منتشر شده که نشان داده است کودکان بیشتری در این سن دچار اختلال بیش‌فعالی- کم‌توجهی تشخیص داده می‌شوند و داروهایی مانند ریتالین و پروزاک برای کمک به آنها تجویز می‌شود. اما بیشتر کارشناسان همچنان معتقدند که تجویز دارو برای کودکان نوپا و پیش‌دبستانی اشتباه است، به ویژه از آنجا که عوارض جانبی این داروها در بچه‌های کوچک خوب مطالعه نشده است.

راهکار کنترل رفتار پرانرژی کودک نوپا
اگر میزان فعالیت کودک نوپایتان باعث نگرانی شما شده است می‌توانید با پزشک خود در مورد آن صحبت کنید. اما مهم‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به او کمک کنید تا آنجا که ممکن است راه‌های بیشتری برای تخلیهٔ انرژی فراوان خود پیدا کند. در برنامه‌ریزی خود پارک رفتن را به دفعات بگنجانید تا بتواند هر قدر که دلش می‌خواهد بدود و بپرد.
اگر در خانه هستید، موزیک بگذارید و آهنگی پخش کنید که او را به رقص بیندازید. خودتان هم می‌توانید به او بپیوندید. به هر حال، رقص ضربان قلب را افزایش می‌دهد و اندام‌ها را نرم می‌کند که هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان یک مزیت است. اگر نمی‌توانید خودتان با فرزندتان بازی کنید، مثلاً وقتی شام درست می‌کنید، به جای آنکه انتظار داشته باشید بی‌سروصدا بنشیند و منتظر شما بماند، کاری برای انجام دادن به او بدهید.
چند قابلمه و تابه به او بدهید و تشویقش کنید که از اسباب‌بازی‌هایش به عنوان مواد غذیی برای پختن یک غذای خوشمزه در کنار شما استفاده کند. لگوها می‌توانند نقش قارچ را بازی کنند و قطعات پازل می‌توانند گوشت باشند. در حین آشپزی یک آهنگ با هم بخوانید یا هر کدامتان در مورد کارهایی که آن روز انجام داده‌اید صحبت کنید.
شما می‌توانید فرزندتان را به فعالیت‌های آرام و ادامه‌دار علاقمند کنید اگر، آنها را به دقت انتخاب کنید و اجازه دهید به اندازه‌ای که خودش می‌خواهد در آنها مشارکت کند. به عنوان مثال، اگر به نظر می‌رسد که از نشستن توی بغل شما برای گوش دادن به یک داستان لذت نمی‌برد، بگذارید روی زمین بنشیند یا دور اتاق بچرخد. اگر شور و شوق زیادی به کتاب‌خوانی خود اضافه کنید، مثل صداهای خنده‌دار و درآوردن صداهای حیوانات توجه زیادی را به خود جلب می‌کنند، ممکن است ناگهان توی بغلتان بنشیند و بیشتر توجه کند.
ریتم و آهنگ نیز راه خیلی خوبی برای تخلیهٔ انرژی است. اگر می‌توانید سروصدا را تحمل کنید، او را تشویق به تکان دادن دو تا جغجغه‌ کنید. ابزارآلات موسیقی به او کمک می‌کنند که انرژی خود را روی یک فعالیت متمرکز کند و در عین حال به او اجازه می‌دهد با شور و حرارت بازی کند و احساسات خود را تفکیک کند. به یاد داشته باشید، فرزندتان احتمال بیشتری برای بازی با اسباب‌بازی‌های خود دارد اگر خودتان با او بازی کنید. اگر او زیر دو سال باشد، به ندرت می‌تواند برای مدتی طولانی به تنهایی بازی می‌کند.
در آخر، مقدار زمانی که از او می‌خواهید بی‌حرکت و یک‌جا بنشیند را محدود کنید. اگر برای شما مهم است که او در طول شام آرام بنشیند، قبل از شام او را مشغول فعالیتی فیزیکی کنید تا بتواند برای مدتی آرام نشستن آماده باشد و اگر پنج دقیقه حداکثر زمان او برای ماندن در صندلی‌اش است، از او را برای رفتار خوبش در طول غذا تعریف کنید و بگذارید برود.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.