۲۰۱۷۵۵
۱۰۰۸
۱۰۰۸

ارتباط والدین با فرزندان، چگونه بهبود پیدا می کند؟

ارتباط والدین با فرزندان باید به صورت فیزیکی برقرار شود. آنان را ببوسید، ناز و نوازش کنید و در آغوش بگیرید.

ارتباط والدین با فرزندان باید به صورت فیزیکی برقرار شود. آنان را ببوسید، ناز و نوازش کنید، در آغوش بگیرید، برای ابراز محبت به فرزندان دلیل خاصی نیاز نیست! کودکان بزرگ‌تر را نیز در آغوش بگیرید. بچه‌ها در هر سنی که باشند برای رشد عاطفی و بهبود ارتباط والدین و فرزند ابراز محبت از سوی والدین خود نیازمندند. نگذاریم لوس شوند ولی اگر به آغوش گرفتن احتیاج داشتند از آنان دریغ نکنید. (به خصوص در خلوت)
با مهربانی آنان را در آغوش بگیرید. بچه‌ها را می‌توان با توضیحاتی که به آنها کمک می‌کند چالش‌های زندگی را درک کنند دلداری داد و با همدلی و همزبانی از آنها دلجویی کرد. ولی گاه کلمات به تنهایی کفایت نمی‌کنند باید آنها را در آغوش گرفت و نوازش کرد تا دردهایشان تسکین یابد. جملات آهنگین زمزمه کنید. اگر بچه‌ها خسته و آزرده خاطرند، می‌توان آنها را با عبارت‌های ساده‌ای که مدام تکرار می‌شوند آرام کرد. پس از مدتی ممکن است متوجه شوید که این کلمات حال شما را نیز خوب می‌کند.مانند: "هیس..، هیس..، عزیزم… دختر خوبم… پسرخوشگلم…"
بچه‌ها عروسک نیستند اجازه دهید گاهی فرزندتان در تخت شما، جایی که شما در دسترس هستید و محیط گرم و آرامی ایجاد کرده‌اید بخوابند و اگر برای یک بوسه یا نوازش از سر و کول شما بالا رفتن، شگفت زده نشوید! شادی‌هایتان را با فرزندانتان قسمت کنید. اگر خوشحال هستید شادی‌هایتان را پنهان نکنید. بچه‌ها را غافلگیر کنید، با آنها در خیابان جست و خیز کنید، برقصید، آواز بخوانید، لبخند بزنید و به آنها هم نشان دهید که چقدر خوشحال هستید. این نکات لازمه ارتباط والدین با فرزند و اهمیت دادن به نیازهای عاطفی فرزندانتان است. لازم است گاهی وقت‌ها بزرگترها هم، سن و سالشان را فراموش کنند.

برخورد با تناقض‌ها
عصبانی نشوید
ما گاهی کنترلمان را از دست می‌دهیم. ولی عصبانی شدن روش مناسبی برای ارتباط والدین با فرزند نیست. اگر فکر می‌کنید به وسیله یا بهانه‌ای نیاز دارید تا شما را از این کار باز دارد، خودتان را جریمه کنید هر بار که عصبانی شدید مقداری پول پس انداز کنید و هر وقت به اندازه کافی رسید، فرزندانتان را به گردش ببرید تا یک روز آرام‌بخش را در کنار خانواده بگذرانند.
گزینه‌ای را که شما مایلید فرزندانتان انجام دهند
کاری را که علاقه کمتری دارید انجام دهند بعد از پیشنهاد اول ارائه دهید. مثلاً رفتن به اتاقشان. با انجام این کار ناگهان متوجه می‌شوید که کودکتان به انتخاب گزینه اول تمایل بیشتری دارد.
مشاجره
مشاجره با همسرتان گاه اجتناب‌ناپذیر است. ولی سعی کنید بچه‌ها را ناراحت نکنید. درها را ببندید، صدای ضبط را زیاد کنید یا تلویزیون را روشن کنید تا حواسشان به آنها پرداخت شود و آرام باشند. اگر به هر دلیلی باید شاهد جر و بحث شما باشند به آنها اطمینان بدهید که هنوز یکی از والدینشان تحت کنترل است و می‌تواند از آنها مراقبت کند.
صلح و دوستی را ترویج کنید
در ارتباط والدین با فرزندان به فرزندتان بیاموزید همیشه از درگیری‌های فیزیکی دوری کنند. مگر آنکه چاره‌ای جز دفاع از خود نداشته باشند. مجاز شمردن خشونت معمولاً منجر به خشونت بیشتر می‌شود.
راه حلهای موجود را بررسی کنید
از آنکه دست به کاری بزنید درباره راه حل‌های موجود با فرزندتان صحبت کنید گاهی مشکلات فقط با کمی حوصله حل می‌شوند. با عجله نتیجه گیری نکنید، به سراغ تلفن نروید واز فرزندتان حمایت بی‌مورد نکنید. سخنان فرزندتان را بشنوید و صبر کنید تا تمام جوانب ماجرا روشن شود. آن وقت است که می‌توانید کاری را انجام دهید که واقعاً به نفع آنها است.

التیام زخمها
نگرانی‌ها را در کوله پشتی‌تان بریزید
اگر فرزندتان عصبی و مضطرب به نظر می‌رسد به او یک کوله پشتی بدهید تا نگرانی‌هایش را در آن بریزد. بچه‌ها می‌توانند نگرانی‌هایشان را بنویسند. آنها را نقاشی کنند یا به شکل دیگری که می‌توانند توضیح دهند ولی وقتی آنها را در کوله‌پشتی ریختن، دیگر از آنها فاصله گرفتند و نباید یک ذره هم به آنها فکر ‌کنند. اگر فرزندتان موافق است می‌توانید آنها را به طور اتفاقی از کوله پشتی بیرون آورید و درباره تک تکشان با هم صحبت کنید. این کار به بهبود ارتباط والدین با فرزندان خود کمک زیادی خواهد کرد.
اعترافات را گوش دهید
بعضی از بچه‌ها وجدان فعالی دارند و لازم است به یک عالمه چیزهای کوچک اعتراف کنند. بی‌توجه از کنار این نگرانی‌ها نگذارید. به آنها گوش کنید، اما ماهرانه برای فرزندتان توضیح دهید که این گونه کارها آنقدر هم گناه بزرگی نیستند. در مورد مسائلی که مطرح می‌کنند با آنها بحث کنید و کمک کنید تا یاد بگیرند چه کاری ارزش نگرانی و احساس گناه را دارد و چه کاری ندارد.
رازهایتان را با آنها در میان بگذارید
ماجراهای سرگرم کننده‌ای درباره خطاها و اشتباهات و خرابکاری‌های خودتان را برای فرزندانتان تعریف کنید. این ماجراها به آنها کمک می‌کند تا از اشتباهات خود کمتر احساس شرمندگی کنند و در صورت بروز چنین اشتباهاتی آنها را با شما در میان بگذارند.
راه‌های تخیلی برای کسب اطمینان پیشنهاد کنید
به فرزندتان آرامش دهید. می‌توانید به فرزندتان یک خواب گیر دهید تا کابوسهای خود را به دام اندازد یا با استفاده از عروسکی مثل زی زی گولو ترس را از خود دور کند یا یک دستمال عطری را به او بدهید تا بوی کسی را که خیلی دلش برای او تنگ شده، احساس کند. اشیایی که شانس می‌آورند مانند مهره‌ها، انگشترهای خاص به آنها بدهید تا با آنها بتوانند از پس ترسها و احساسات خاص خود برآیند.
شرایط را پیش بینی کنید
بچه‌ها را از اتفاقات ساده‌ای که ممکن است یاس و ناامیدی آنها را به دنبال داشته باشد آگاه کنید. برنامه‌های پشتیبانی و جایگزین در این مواقع کار آمدند و می‌تواند از کشف خلقی و ناامیدی و حتی گریه و زاری کوچکترها جلوگیری کنند. "اگر نتوانستیم بلیت سینما تهیه کنیم وقتی به خانه رسیدیم به پیک نیک می‌رویم" ، "اگر پدربزرگ خانه نبود برای تاب بازی به پارک می‌رویم" بچه‌ها دوست دارند چشم انتظار وعده و وعیدهای هر چند کوچک شما باشند.
برای جدایی برنامه‌ریزی کنید
اگر فرزندتان با پرستار صمیمی شده، ولی لازم است که او را از پرستارش جدا کنید (و با وی ارتباط عاطفی عمیقی برقرار کرده است) مراقب باشید که آنها را چطور از هم جدا می‌کنید. اگر برایتان مقدور است به تدریج مثلاً در طول چند هفته یا چند ماه این کار را انجام دهید ولی اگر ناچارید، حداقل سعی کنید برای مدتی رابطه خود را با پرستار کودک حفظ کنید تا به کودک فرصت دهید تا خود را با شرایط جدید سازگار کند. اگر از دست فرزندتان ناراحت شده‌اید قبل از اینکه بخوابد به او بگویید که دوستش دارید یا هنگام خواب این جملات را برایش زمزمه کنید.
هنگام خواب برای فرزندانتان عبارتی را زمزمه کنید
اجازه دهید آنها اعتماد به نفسشان را افزایش می‌دهد از زبان شما بشنوند. " فرزند زیبای من ماه همه تو را دوست داریم و اوضاع بهتر می‌شود، تو قوی هستی و از پس این کارها بر می‌آیی". ممکن است این عبارات در ذهن خواب آلوده فرزندتان نفوذ کند. شاید هم نه. ولی آنچه مسلم است اینکه به او ضرر نمی‌رساند. به نظر می‌رسد بعضی بچه‌ها پس از لالایی‌های دلگرم کننده راحت‌تر به خواب می‌روند.
به فرزندتان خیره شوید
وقتی به خواب می‌روند به آنها نگاه کنید. چشمانتان را به صورت معصوم و زیبای آنار بدوزید. هر چقدر هم که روز سختی را پشت سر گذاشته باشید این بزرگترین پاداش برای شما است واین نسخه باعث بهبود تقویت ارتباط با والدین با فرزندان خود خواهد شد.

منبع: مامی شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.