تغذیه کودکان اوتیسم، چه ویژگی هایی دارد؟
والدین کودکان مبتلا به اوتیسم به خوبی می دانند که غذا خوردن فرزندانشان به سادگی غذا خوردن کودکان عادی نیست.
والدین کودکان مبتلا به اوتیسم به خوبی می دانند که غذا خوردن فرزندانشان به سادگی غذا خوردن کودکان عادی نیست. مدیریت تغذیه کودکان اوتیسم کمی دشوار است زیرا آنها میل و علاقه به خوردن هر چیزی ندارند و نسبت به مصرف برخی از مواد غذایی حساسیت هایی دارند. ضمن این که بیشتر این کودکان دچار مشکلات رفتاری ویژه ای هستند که غذا خوردن را برایشان دشوار می سازد. پس نگرانی همیشگی والدین در مورد تغذیه کودکان اوتیسم کاملا به جا است. پس چه باید کرد؟
پژوهشها به چه نتایجی درباره تغذیه کودکان اوتیسم دست یافته اند؟
محققان در مورد تغذیه این کودکان مطالعات زیادی صورت دادهاند و طیف های مختلف مبتلایان به اوتیسم را بررسی کرده اند. مطالعات نشان می دهد، کودکان اوتیستیک ۵ برابر بیشتر از کودکان دیگر دچار مشکلات در هنگام غذا خوردن می شوند. مثلا در هنگام صرف غذا، کج خلقی می کنند، هر ماده غذایی و خوراکی محبوب آن ها نیست و بسیار گزینشی در خوردن مواد غذایی عمل می کنند. ضمن این که، عادت های خاص خود را برای غذا خوردن دارند.
به همین خاطر، این نوع تغذیه کودکان اوتیسم موجب بروز سو تغذیه در آنها می شود و از نظر سلامت جسمانی نسبت به کودکان عادی بیشتر دچار مشکل می شوند. تحقیقات نشان می دهد، بیشتر این کودکان دچار کمبود کلسیم و پروتئین هستند. کلسیم یکی از مهم ترین مواد برای سلامت و استحکام استخوان ها به شمار می رود. پروتئین کافی نیز لازمه رشد جسمی، روحی و سلامت است.
مشکلات تغذیه چه عواقبی به همراه دارد؟
مشکلات مزمن تغذیه ای باعث افزایش مشکلات روحی فرد نیز می شود و این ضعف به ناتوانی کودکان اوتیستیک در برقراری ارتباط و مشکلات یادگیری نیز دامن می زند. از عواقب بسیار وحشتناک تغذیه نامناسب کودکان مبتلا به اوتیسم می توان به مشکلاتی نظیر چاقی مفرط و بیماری های قلبی- عروقی در نوجوانی و بزرگسالی اشاره کرد.
پزشکان و متخصصان همواره در جست و جوی یافتن رژیم های غذایی جایگزین برای مبتلایان به اوتیسم هستند. توجه به حساسیت های این کودکان می تواند به یافتن و تنظیم رژیمی مناسب کمک کند. برای مثال، بسیاری از خانواده های کودکان اوتیستیک گزارش داده اند که فرزندشان با حذف کازئین یا همان پروتئین شیر و گلوتن (پروتئین موجود در گندم)، بهبودهایی در علائم اوتیسم از خود نشان داده اند. در هر حال حذف این موارد باید با دقت صورت بگیرد و همراه با جایگزین های مناسب باشد زیرا در صورتی که مورد مناسب دیگری به جای مواد نام برده در رژیم غذایی کودک اوتیستیک استفاده نشوند، احتمال بروز سو تغذیه بالا می رود.
پزشکان جدا به خانواده ها توصیه می کنند که برای حذف موارد مختلف غذایی از رژیم فرزندانشان، باید با متخصص تغذیه صحبت بشود. زیرا در غیر این صورت، مشکلات سو تغذیه فراوانی دامن گیر سلامت کودکان خواهد شد. در هر حال، محققان و پژوهشگران کماکان مشغول بررسی گزینه های مختلف برای طراحی رژیمی مناسب برای کودکان مبتلا به اوتیسم هستند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼