برخورد با کودک ترسو، نحوه شجاعت بخشیدن به او
ترس یکی از احساسات متداول در اغلب کودکان است که در صورت عدم پیشگیری می تواند به شکلی افراطی در آن ها گسترش پیدا کند.
ترس یکی از احساسات متدوال در اغلب کودکان است که در صورت عدم پیشگیری می تواند به شکلی افراطی در آن ها گسترش پیدا کند. بنابراین توصیه می شود تا برخورد با کودک ترسو از همان سنین اولیه کودکی صورت بگیرد.
ترس در کودکان دارای علت های مختلفی است همچنین نوع ترسی که در کودک وجود دارد نیز اغلب متفاوت است به عنوان مثال ممکن است برخی از کودکان ترس از تاریکی داشته باشند برخی دیگر ترس از حیواناتی از قبیل گربه یا سگ و در برخی دیگر نیز ترس هایی از قبیل ترس از آمپول، شهربازی، ترس از غریبه ها و … باشد. در هر صورت برخورد با کودک ترسو دارای راهکارهای یکسانی است و از یک سری اقدامات پیشگیرانه برخوردار است که مانع رشد ترس در کودک می شود و از سویی دیگر آن را کنترل نیز خواهد کرد.
نحوه صحیح و اصولی برخورد با کودک ترسو
در بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که ترسو بودن می تواند ریشه وراثتی نیز داشته باشد هر چند این عامل به قطع نیم تواند تعیین کننده شجاعت یا ترسو بودن کودک باشد اما اغلب کودکانی که والدین آن ها از شجاعت بیشتری برخوردار هستند می توانند شانس بیشتری برای شجاع بودن داشته باشند. نداشتن امنیت یکی از علت های رایج ترس در کودکان است زیرا اغلب کودکان زمانی که از چیزی یا کسی احساس امنیت دریافت نکنند نمی توانند با آن ارتباط برقرار کنند و در نهایت نسبت به آن احساس ترس و خودداری دارند.
علت های ترس در کودکان
در تحقیقاتی که از والدین صورت گرفته است دلایل مختلفی برای ترس کودکان بیان شده است برخی از والدین اینگونه اشاره کرده اند که از زمانی که والدین مشغول به کار خارج منزل شده اند کودکشان به دلیل تنهایی دچار ترس شده است. که دلیل این نوع از ترس عدم احساس امنیت در کودکان است و برای برخورد با ترس کودک باید والدین امنیت را به او بدهند.
یکی دیگر از دلایل ترس کودک خطر است به عنوان مثال کودکی که در تصادف شاهد صحنه ای وحشتناک بوده است در آینده دچار ترس خواهد شد. جدا شدن از والدین در مدرسه، تغییر خانه و قرار گرفتن در محیط هراسناک، دیدن فیلم های وحشتناک، نجربه تلخ و …از جمله دلایل ترس کودکان خواهد بود.
مقابله با ترس کودک
۱- او را نصیحت نکنید
اینکه کودکتان را وادار به شجاع بودن کنید کاری بسیار اشتباه است و می تواند در او تنشی ایجاد کند که موجب افسردگی نیز می شود از سوی دیگر با این شیوه کودک اعتماد به نفس خود را نیز از دست می دهد زیرا این تصور با او است که دیگران او را فردی ترسو قلمداد می کنند. به کودک اجازه دهید تا از ترس هایش با شما صحبت کند و به او حق بدهید که ترس های او علت دار هستند.
۲- امنیت دادن
برای برخورد با کودک ترسو باید به او این احساس امنیت را بدهید که به عنوان والدین در کنار او هستید همچنین می توانید بیشتر کودک را در موقعیت های ترس قرار دهید تا او را با ترس هایش رو به رو کنید و در نهایت آن را کنترل نمایید.
۳- صبور بودن
یکی از نکات بسیار کلیدی برای برخورد با کودک ترسو صبور بودن والدین است زیرا یک کودک نمی تواند به راحتی با ترس هایش مواجه شود و والدین نیاز دارند تا با صبر و حوصله بیشتری با کودک خود برخورد کنند. برای والدین پیشنهاد می شود تا با استفاده از بازی کودک را با ترس مواجه کنند این شیوه یک را مقابله با ترس در کودکان است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼