۲۰۶۲۷۴
۹۱۹
۹۱۹

بیماری چشمی کودکان، علت ابتلا

بیماری چشم صورتی در کودکان نشانه‌ای از عفونت است و به احتمال زیاد یک علامت از ملتحمه می‌باشد که کاملا مسری است.

بیماری چشم صورتی در کودکان نشانه‌ای از عفونت است و به احتمال زیاد یک علامت از ملتحمه می‌باشد که کاملا مسری است. اما چه چیزی سبب عفونت چشم در نوزادان می‌شود و چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد؟

بیماری چشم صورتی در کودکان
چشم صورتی، نام عمومی برای بیماری عفونت چشم به نام ملانژیتی است. این بیماری یکی از رایج‌ترین عفونت‌های چشم می‌باشد که بر روی افراد در تمام گروه‌های سنی مانند نوزادان و کودکان نوپا تاثیر می‌گذارد. قسمت آسیب دیده، ملتحمه است. ملتحمه یک لایه نازک از بافتی است که چشم را در بر می‌گیرد.

علت بیماری چشم صورتی در نوزادان چیست؟
با توجه به اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده، چهار نوع بیماری چشم صورتی وجود دارد:
ویروسی
باکتری
تحریک کننده
آلرژن.
هر چهار نوع، علائم مشابهی را نشان می‌دهند و هر دسته دارای عوامل مختلفی است که می‌تواند به بیماری چشم صورتی منجر شود:
ویروس‌ها:
ویروس معمولا با سرماخوردگی همراه است. آدنوویروس شایع‌ترین ویروسی می‌باشد که منجر به سردرد و ملتحمه می‌شود. هرپس سیمپلکس یک ویروس دیگر است که می‌تواند بیماری چشم صورتی را ایجاد کند. چشم صورتی ویروسی در نوزادان کمتر رایج است، اما کودکان نوپای بزرگتر حساس به آن هستند.
باکتری:
باکتری‌های متعدد می‌توانند به چشم صورتی منجر شوند. شایع‌ترین آن‌ها عبارتند از: استافیلوکوکوس، اورئوس (باکتری عفونی استاف)، استرپتوکوک پنومونیه (باکتری پنومونی) و آنفولانزای Haemophilus influenzae . این باکتری‌ها در نوزادان شایع هستند.
عوامل مضر:
دود، گرد و غبار و بخار مواد شیمیایی، علل شایع بیماری‌های ملتحمه است.
آلرژن‌ها:
آلرژیک ملانژیتیویت، ناشی از واکنش بدن به آلرژن است؛ آلرژن ماده‌ای هست که می‌تواند باعث آلرژی در نوزادان شود. نمونه‌هایی از آلرژن‌ها: گرده، گرد و غبار، پرندگان، حیوانات و بعضی از داروها هستند. معمولا در نوزادانی با شرایط آلرژیک مانند: اگزما و آسم، بیشتر در معرض تهدید هستند.
در حالی که عوامل متعددی می‌تواند به بیماری چشم صورتی در کودکان منجر شود، پیدا کردن علت دقیق آن در نوزادان برای ارائه درمان مناسب مهم است.

چگونه یک کودک بیماری چشم صورتی می‌گیرد؟
بعضی از عوامل می‌توانند خطر ابتلا به عفونت چشم صورتی در کودکان را افزایش دهند. این عوامل عبارتند از:
سرایت بیماری از یک فرد:
اگر یکی از اعضای خانواده، بیماری چشم صورتی داشته باشد، احتمال سرایت به نوزاد وجود دارد.
لمس کردن چشم‌ها با دست‌های کثیف:
کودکان نوپا که از بازی در فضای باز لذت می‌برند، ممکن است با دست‌های کثیف و خاکی، به چشمشان دست بزنند و همین باعث تحریک پاتوژن (عامل بیماری زا) شود. نوزادان نیز ممکن است ابتدا دستان خود را در دهان و سپس به چشم خود بزنند.
تغییرات فصلی:
در فصول خاصی، گرده و یا گرد و غبار بیشتری در هوا وجود دارد که احتمال ایجاد کونژوکتیت آلرژیک را افزایش می‌دهد.
شیوه زندگی:
یک نوزاد ممکن است به حیوان خانگی، دارو یا گیاه خاص در محیط اطرافش، حساسیت داشته باشد که همین مورد هم می‌تواند به ملتحمه کمک کند.
صرف وقت زیادی در مراقبت روزانه:
نوزادان و کودکان نوپا در روزهای تعطیل همیشه در معرض خطر بیشتری از بیماری‌های مختلف از جمله چشم صورتی هستند. انتقال یک پاتوژن در یک محیط شلوغ سریع‌تر است.
راه‌های بسیار زیادی وجود دارد که منجر به بیماری چشم صورتی در کودکان شود. بدین ترتیب ضروری است بدانیم چگونه علائم را تشخیص دهیم.

علائم چشم صورتی در نوزادان چیست؟
کودک مبتلا به ملتحمه نشانه‌های زیر را دارد:
قرمزی چشم:
بیماری چشم صورتی در کودکان با تغییر رنگ چشم مشخص می‌شود، زیرا التهاب ملتحمه باعث ایجاد عروق خونی در چشم می‌گردد که در نتیجه قسمت سفید رنگ چشم، رنگ صورتی مایل به قرمز به خود می‌گیرد. پس بهتر است به رنگ چشم کودک خود توجه نمایید.
اشک بیش از حد:
یکی دیگر از علائم و نشانه‌های بیماری چشم صورتی در کودکان آبریزش از چشم می‌باشد. معمولا موقعی که بیماری چشم صورتی، با آبریزش از چشم مشخص شود، علت آن ویروس می‌باشد.
سوزش و تحریک چشم‌ها:
نوزادانی که دچار بیماری چشم صورتی می‌شوند، معمولا چشم‌هایشان تحریک پذیر بوده و احساس سوزش در چشم دارند. کودکان نوپا معمولا این سوزش را با شما مطرح خواهند کرد.
خارش شدید:
نوزاد اغلب چشم خود را می‌پوشاند تا خارش و تحریک چشم خود را کاهش دهد. خارش شدید می‌تواند یکی از علائم شایع بیماری چشم صورتی در کودکان باشد.
تورم ملتحمه:
تورم چشم نیز یکی دیگر علل رایج بیماری چشم صورتی در کودکان می‌باشد.
مژه‌های زبر:
یکی دیگر از علائم رایج بیماری چشم صورتی در کودکان این است که مژه‌ها یک لایه پوسته را به خصوص هنگام صبح ایجاد می‌کنند.
پلک زدن در معرض آفتاب:
اگر کودک شما وقتی در معرض آفتاب قرار می‌گیرد، مدام و خیلی سریع پلک می‌زند و در باز و بسته کردن آن دچار مشکل می‌شود (حالت چسبندگی پیدا می‌کند) احتمال این که دچار بیماری چشم صورتی باشد، زیاد است.
برای تشخیص کامل بیماری چشم صورتی در کودکان بهتر است سریع نزد پزشک مراجعه نمایید.

چگونه بیماری چشم صورتی تشخیص داده شود؟
پزشکان برای تشخیص بیماری چشم صورتی در کودکان از مراحل زیر استفاده می‌کنند:
معاینه چشم:
پزشک، چشم کودک شما را بررسی می‌کند و علائم مانند قرمزی چشم و التهاب ملتحمه را جستجو می‌نماید. پارامترهای دیگری مانند: توانایی باز و بسته کردن پلک‌ها و میزان بینایی نیز بررسی می‌شوند.
علائم مرتبط:
اکوکاردیوگرافی ویروسی اغلب با سرماخوردگی همراه است، در حالی که عفونت گوش نیز اغلب به بیماری چشم صورتی منجر می‌شود. بررسی سایر علائم مرتبط با آن می‌تواند پزشک را هدایت کند و به تشخیص بهتر کمک کند.
تست خون:
یک آزمایش خون برای نیز برای تشخیص بیماری چشم صورتی کودکان وجود دارد که ویروس، باکتری و … را چک می‌‎کند.

چگونه بیماری چشم صورتی در نوزادان درمان می‌شود؟
در اکثر موارد، ملتحمه به خودی خود از بین می‌رود در موارد نادر، نیاز به درمان دارد. اما برخی از مراحل، باعث کاهش علائم و بیشتر شدن سرعت بهبودی بیماری چشم صورتی در کودکان می‌شود. گزینه‌های درمان شامل :
قطره چشم آنتی بیوتیک:
قطره‌های آنتی بیوتیک چشم و پماد فقط در مورد conjunctivitis باکتری‌ها مفید عمل می‎کنند. این که آیا آنتی بیوتیک‌ها علیه ملکوتیت باکتریایی موثر هستند یا خیر، مشخص نیست، اگرچه مقادیر کم آنتی بیوتیک‌ها باعث کاهش عفونت می‌شود .
همیشه از آنتی بیوتیک‌ها به مقدار تجویز شده، استفاده کنید تا از مصرف بیش از حد دارو جلوگیری نموده و مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش دهید. اگر نوزاد حتی پس از ۲۴ ساعت استفاده از آنتی بیوتیک بهبودی نداشته باشد، خیلی سریع نزد پزشک مراجعه نمایید. بدون مصرف دارو، اکثر نوزادان روند بهبودی را در ۲-۶ روز نشان می‌دهند.
قطرات چشم ضد ویروسی:
اگر عفونت چشم شدید باشد، پزشک ممکن است قطره‌های ضد ویروسی را تجویز کند. این قطره‌ها معمولا در برابر ویروس‌های قوی مثل هرپس سیمپلکس مفید عمل می‌کنند. ملتحمه ویروسی می‌تواند یک یا دو هفته طول بکشد، اما اگر عفونت چشم صورتی شدید باشد، ممکن است بیش از دو هفته طول بکشد.
پاک کردن آلرژن / تحریک کننده چشم:
دستان خود را با صابون بشویید، آن‌ها را خشک کنید و به آرامی از پنبه استریل برای پاک کردن آلرژن قابل مشاهده از چشم کودک، استفاده کنید. اگر آلرژن بیش از حد کوچک باشد یا به طور عمیق درون چشم قرار گرفته باشد، سعی نکنید که آن را از بین ببرید و با پزشک مشورت کنید.
شما می‌توانید با استفاده از آب، آلرژن موجود در چشم کودکان نوپای خود را شستشو دهید فقط اطمینان حاصل کنید که دستانتان کاملا تمیز است.
بزرگسالان مبتلا به ملتحمه، اغلب از کمپرس سرد و قطره‌های شور برای چشم استفاده می‌کنند. با این حال، چنین تکنیک‌هایی ممکن است برای یک کودک مطمئن نباشد.
برخی از مادران چشم فرزند خود را با شیر مادر می‌شویند ولی شواهد علمی وجود ندارد که شیر مادر یک درمان موثر برای درمان بیماری چشم صورتی در کودکان است.
بهتر است برای درمان این بیماری از روش‌های خانگی استفاده نکنید و حتما هر کاری را با مشورت پرشک انجام دهید.
بیماری چشم صورتی به ندرت باعث بروز هر گونه مشکلات ماندگار در چشم می‌شود. عوارض می‌تواند در میان نوزادان مبتلا به بیماری‌های ایمنی بدن مانند: اچ آی وی / ایدز یا سرطان فراگیر باشد.

پیشگیری از بیماری چشم صورتی در کودکان
پیشگیری از چشم صورتی در نوزادان مانند جلوگیری از هر بیماری دیگر است. برای پیشگیری از بیماری چشم صورتی در کودکان اقدامات زیر را انجام دهید:
حفظ سلامتی:
اطراف کودک و وسایل شخصی خود را تمیز نگه دارید. هر زمان که از منزل بیرون می‌آیید، دست‌های خود و نوزاد را بشویید. همچنین، اجازه ندهید کودک دستش را به چشمش بزند.
اجتناب از آلرژن‌ها و تحریک کننده‌ها:
اگر کودک شما آلرژی دارد، گام‌های لازم را برای جلوگیری از آلرژن‌های احتمالی ایجاد کنید. کودک را از مواد شیمیایی، گازهای خروجی خودرو و دیگر عوامل تحریک کننده هوا در هوا دور نگه دارید.
از تماس با کسانی که به این بیماری آلوده شده‌اند، اجتناب کنید مثلا گر مادر عفونت داشته باشد، قبل از دست دادن نوزاد، باید دست‌هایش را بشوید. برای جلوگیری از انتقال پاتوژن، صورت خود را هنگام شیر دادن به نوزاد نیز بپوشانید.
واکسن:
واکسینه شدن کودک برای برخی از عفونت‌‎های رایج ویروسی مانند آنتی بادی‌های پنومونی و آنفلوآنزا که می‌تواند باعث ایجاد بیماری چشم صورتی شود، مفید است.
چشم صورتی در نوزادان و کودکان نوپا یک عفونت قابل پیشگیری است. نوزادانی که این بیماری را می‌گیرند در عرض چند هفته احساس بهبود می‌کنند.
کنژنکتیویت می‌تواند چندین بار اتفاق بیافتد، بنابراین همیشه احتیاط را دنبال کنید. بهداشت خوب و واکسیناسیون شما برای سالم نگه داشتن چشم‌ها بسیار موثر است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.