۲۰۶۴۴۳
۷۰۳
۷۰۳

تشخیص اوتیسم در کودکان، چرا به موقع نیست؟

تشخیص اوتیسم، در کودکان دشوار است و وقتی شما هیچ چیز دربارهٔ آن نشنیده‌اید و نمی‌دانید علائم اوتیسم در کودکان چیست، این تشخیص دشوارتر هم خواهد شد.

تشخیص آتیزِم یا اتیسم؛ Autism، در کودکان دشوار است و وقتی شما هیچ چیز دربارهٔ آن نشنیده‌اید و نمی‌دانید علائم اتیسم در کودکان چیست، این تشخیص دشوارتر هم خواهد شد. هرچند هیچ درمان مشخص و کاملی مثل زدن یک واکسن برای اتیسم و برطرف کردن آن وجود ندارد اما کارشناسان می‌گویند مداخله و پیگیری زودهنگام برای کنترل اتیسم موضوعی مهم و حیاتی است. شواهدی نیز وجود دارد که رفتاردرمانی و دیگر شکل‌های درمانی به بهرهٔ هوشی بالاتر، توانایی زبانی بهتر و بهبود تطبیق‌پذیری در این کودکان منجر می‌شود. اما مواردی که باعث دیر تشخیص دادن اتیسم کودکان می‌شوند کدامند؟

چه دلایلی باعث دیر تشخیص دادن اتیسم در کودک می‌شود؟
کودکان شیرخوار با یکدیگر بسیار متفاوتند و برخی از آنهایی که علائم اتیسم را نشان می‌دهند هم در واقع هیچ مشکلی ندارند و گاهی والدین این موارد را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند و بی‌دلیل نگران می‌شوند، ولی شاید این نگران شدن بهتر از ساده گذشتن از یک مشکل موجود و بی‌توجهی به آن باشد. مشکلی که به مرور بزرگ‌تر خواهد شد و باعث ایجاد دردسرها و آسیب‌های بعدی در آیندهٔ فرزندان ما خواهد شد. اما چرا علائم اتیسم در بچه‌ها دیر تشخیص داده می‌شود؟ برخی از موارد زیر در این اتفاق تأثیرگذارند:
- مشکل بودن تشخیص اتیسم کودک در سن کم شیرخواری توسط پزشکان
- نداشتن اطلاعات کافی والدین و مراقبان کودک دربارهٔ اتیسم
- دیر مراجعه کردن والدین به پزشک اطفال برای کنترل اتیسم
- نداشتن آگاهی برای مراجعه به مراکز موجود برای شروع مداخلات درمانی
- ناآشنایی با سیستم درمانی و برنامه‌های دولتی موجود در رابطه با اتیسم
- فقر و بی‌سوادی
- دسترسی نداشتن به یک بیمهٔ درمانی مناسب
- اعتقادات فرهنگی متفاوت و در نتیجه نبود تشخیص درست
- مراقبت‌‌های پزشکی نامناسب و ناکافی
- دسترسی نداشتن به متخصصان متبحر در تشخیص این عارضه
- وقت نگذاشتن کافی پزشک برای ارتباط با کودک
- کمبود خدمات و برنامه‌های درمانی برای اتیسم
- مشغلهٔ کاری زیاد والدین و رسیدگی نامناسب به کودک
- شرکت نکردن در جلسات توجیهی مهدکودک یا مدرسه
- بی‌توجهی والدین به مشکلات کودک
- نبود گفت‌وگو بین والدین و پزشک
- واهمه و ترس بیجای والدین از روبه‌رو شدن با مشکل فرزندشان
- نپذیرفتن و قبول نکردن پدر و مادر کودک
- نداشتن شناختن نسبت به علائم اتیسم
- اهمیت ندادن به چگونگی رفتار کودک
- برداشت غلط تأخیرهایی رشد با موارد اشتباه مثل تعامل نکردن و انزوای کودک در مهد یا مدرسه با اضطراب جدایی، غریبگی کردن یا موارد دیگر

اولین قدم در درمان اتیسم کودک چیست؟
تشخیص اختلال طیف اتیسم سخت و دشوار است. کودکی که اتیسم شدید دارد ممکن است یک ناتوانی ذهنی داشته باشد و قادر به صحبت کردن نباشد اما کودکی که اتیسم خفیف دارد ممکن است یک نابغه باشد و در عین حال از لحاظ اجتماعی برای دیگر افراد کمی عجیب و غریب به نظر برسد. همچنین علائم اتیسم در کودکان دارای عملکرد بالا، به اندازهٔ کودکان دارای عملکرد پایین و دارای ناتوانی‌هایی در یادگیری آشکار نیست. اگر والدین نگرانی‌هایی در مورد رشد کودکشان دارند، اولین قدم درست، صحبت کردن با پزشک اطفال کودکتان است.
برخی کارشناسان معتقدند اگر مداخلهٔ رفتاری به اندازهٔ کافی زود شروع شود، مغز کودک مبتلا به اتیسم می‌تواند اتصالات خود را تغییر دهد تا جایی که دیگر نیازی به کمک نداشته باشد. در حال حاضر، این نزدیک‌ترین شرایط و کار موجود برای مدیریت درمان در دنیاست اما تا زمانی که برخی کودکان مبتلا به اتیسم به هر دلیلی در سایه باقی می‌مانند و والدین این مشکل را جدی نمی‌گیرند، آنها و خود والدین نیز از کمکی که نیاز دارند محروم خواهند ماند.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.