شیر پاستوریزه به کودک، چه زمانی شروع کنیم؟
مصرف شیر پاستوریزه برای کودکان چه فوایدی دارد؟ از چه سنی میتوانیم دادن شیر پاستوریزه به فرزند خود را شروع کنیم؟
مصرف شیر پاستوریزه برای کودکان چه فوایدی دارد؟ از چه سنی میتوانیم دادن شیر پاستوریزه به فرزند خود را شروع کنیم؟ آیا شیرهای بسته بندی و پاستوریزه میتوانند تأثیرات منفی هم برای کودکان داشته باشند؟ اینها سوالاتی است که اغلب مادران با آن مواجه میشوند و از متخصصین سلامت درباره آنها میپرسند. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات در این مورد هستید، ما در ادامه این مقاله توضیحاتی در مورد فواید و مضرات مصرف شیر پاستوریزه در کودکان سنین مختلف اشاره کردهایم، که مطالعه آن میتواند برای شما سودمند باشد.
آیا میتوان از شیر پاستوریزه برای نوزادان استفاده کرد؟
در ۶ ماه اول زندگی، نوزاد به غیر از شیر مادر یا شیر خشک هیچ ماده غذایی دیگری نباید دریافت کند. در واقع دادن هر چیزی غیر از شیر مادر و شیر خشک میتواند برای کودک آسیبزا و خطرناک باشد. چرا که معده نوزاد هنوز برای هضم مواد غذایی دیگر آماده نیست. مصرف شیر پاستوریزه در این دوران میتواند منجر به اسهال، استفراغ و واکنشهای آلرژیک در فرزندتان شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از تغذیه نوزاد تا شش ماهگی کلیک کنید.
نکته: برخی مادران به دلیل مصرف داروهای خاص و یا اعتیاد به برخی مواد نمیتوانند از شیر خود برای تغذیه نوزاد استفاده کنند. در این شرایط تنها گزینه استفاده از شیر خشک است و نباید شیر پاستوریزه جایگزین شیر مادر شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله شیر مادر معتاد و مصرف دارو در دوران شیردهی مراجعه کنید.
از چه زمانی میتوانیم به کودک شیر پاستوریزه بدهیم؟
در ۶ ماهه دوم زندگی، کودکان میتوانند مصرف شیر پاستوریزه را شروع کنند. اما مقدار آن باید محدود باشد. دادن شیر پاستوریزه را به تدریج شروع کرده و ترجیحاً آن را با مواد غذایی دیگر ترکیب کنید. برای مثال درست کردن فرنی برای فرزندتان یک غذای مکمل سالم محسوب میشود که در آن از شیر پاستوریزه نیز استفاده خواهد شد. درواقع از ۶ ماهگی تا یک سالگی کودک هنوز به شیر مادر احتیاج دارد و مصرف شیر پاستوریزه باید در کنار شیر مادر صورت بگیرد.
مصرف شیر پاستوریزه در کودکان 1 تا 2 سال
از یک سالگی به بعد میتوان شیر پاستوریزه را به عنوان یک نوشیدنی برای کودک در نظر گرفت. ولی اگر قرار است به کودک یک ساله خود شیر بدهید بهتر است آن را رقیق کنید. مثلاً میتوانید یک دوم مقدار شیر را آب جوشیده سرد شده بریزید. نظر متخصصان این است که کودک در سال دوم زندگیاش ۷۰ درصد مواد غذایی مورد نیاز خود را از غذای اصلی خانواده کنار سایر اعضا به دست میآورد و ۳۰ درصد بقیه توسط شیر مادر یا شیر خشک تأمین میشود. بنابراین لزوم زیادی برای دریافت شیر پاستوریزه وجود ندارد.
دو سالگی به بعد
از دو سالگی به بعد کودکان میتوانند روزی نیم لیتر شیر پاستوریزه مصرف کنند و این مقدار برایشان کافی است. مصرف شیر پاستوریزه بعد از قطع شیردهی مادر ضرورت بسیاری پیدا میکند. چرا که کلسیم مورد نیاز بدن کودک را تأمین میکند. دریافت کلسیم کافی به رشد استخوانها و سلامت دندانهای فرزندتان کمک بسیاری خواهد کرد. همچنین شیر پاستوریزه با دارا بودن مقادیر مناسبی از پروتئین و کربوهیدرات انرژی کافی را برای فرزندتان فراهم خواهد کرد.
فواید مصرف شیر پاستوریزه برای کودکان
مصرف شیر پاستوریزه اگر از زمان درستی آغاز شود بسیار مفید است. برای مثال تأثیرات مثبتی بر رشد استخوانها میگذارد و احتمال پوکی استخوان و آسیب بافتهای استخوانی در آینده را کاهش میدهد. همچنین مصرف شیر باعث میشود روند رشد قد کودکان تسهیل شود.
نوشیدن شیر به ویژه شیرهای طعم دار باعث میشود رغبت و علاقه کودک به نوشیدنیهای گازدار کاهش پیدا کند. در واقع میتوان گفت از اضافه وزن و سایر ضررهای نوشیدنیهای دیگرنیز جلوگیری میکند. بهترین کار این است که از همان سنین پایین علاقه کودک به شیر و شیرهای طعم دار جلب شود و از عادت دادن کودک به نوشیدنیهای گازدار پرهیز شود. برای آنکه فرزندتان در آینده عادات غذایی سالمی داشته باشد باید از ابتدا روش های تربیتی مناسبی را در پیش بگیرید.
مضرات استفاده از شیر پاستوریزه
شیر پاستوریزه زمانی برای کودک مشکلساز خواهد شد که پیش از ۶ ماهگی و در مقادیر بالا مصرف شود. در این شرایط احتمال واکنشهای آلرژیک و بروز مشکلات گوارشی بسیار زیاد است. علاوه بر این پروتئین بالای موجود در شیر گاو ممکن است عملکرد کلیههای نوزاد را با اختلال مواجه کند. اما مصرف شیر پاستوریزه برای کودکان به خصوص بعد از دو سال بسیار ضروری است و ضرری ایجاد نمیکند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼