۲۰۹۸۳۲
۴۸۸
۴۸۸

بهداشت دانش آموزان ابتدایی، طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان

امسال طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان در مدارس از اواسط آبان‌ ماه آغاز شده و تا پایان سال تحصیلی ادامه خواهد داشت.

رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت از برنامه‌ های وزارت بهداشت در خصوص غربالگری سلامت دهان‌ و دندان هفت میلیون دانش‌ آموز در سال تحصیلی جاری خبر داد و گفت: امسال طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان در مدارس از اواسط آبان‌ ماه آغاز شده و تا پایان سال تحصیلی ادامه خواهد داشت.
دکتر حمید صمدزاده ،‌ با اشاره به اهمیت سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان،‌ گفت: غربالگری سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان ابتدایی با همکاری مجموعه آموزش‌ و پرورش در ۶۲ هزار مدرسه شهری و روستایی انجام می‌شود. آموزش،‌ پیشگیری شامل انجام وارنیش فلورایدتراپی،‌ غربالگری و ارجاع به سطوح بالاتر درمانی از جمله کارهایی است که وزارت بهداشت در این زمینه انجام می‌دهد.
وی فعالیت دیگر اداره دهان و دندان وزارت بهداشت را غربالگری دهان و دندان عاری از پوسیدگی دانش‌ آموزان پایه ششم ابتدایی معرفی کرد و افزود: سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از پایه ششم ابتدایی مورد غربالگری قرار گرفتند. در حال حاضر ۶۰ درصد از دانش‌آموزان پایه ششم کشور خدمات مربوط به برنامه دهان و دندان عاری از پوسیدگی را دریافت کرده‌اند. آمار دقیق تعداد دانش‌ آموزان امسال ششمی هنوز به دست ما نرسیده است اما، امسال نیز مانند سال گذشته غربالگری‌ها به قوت خود باقی است.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت افزود: پس از غربالگری و شناسایی مشکل، دانش‌آموز برای دریافت خدمات بیشتر به سطوح بالاتر ارجاع داده می‌شود و در صورتی که خانواده وی بخواهند به پزشک مورد اعتماد خود رجوع کنند تمام مدارک در اختیار خانواده‌ ها قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه بسته ارائه خدمت شامل پر کردن دندان،‌ کشیدن،‌ جرم‌گیری در شهرها و روستاهای زیر ۲۰هزارنفر رایگان انجام می‌شود، اظهار کرد: البته وارنیش فلوراید تراپی در تمامی استان‌ها و شهرستان‌ها به شکل رایگان انجام می‌شود اما، خدمات ترمیمی در شهرهای زیر ۲۰هزار نفر با تعرفه دولتی محاسبه شده است. نکته قابل توجه آن است که ۷۰درصد خدمات رایگان است.
صمدزاده ضمن بیان اینکه طرح وارنیش فلورایدتراپی از سال ۹۴ در مدارس آغاز شده است،‌ گفت: این طرح که می‌تواند تا ۲۰درصد پوسیدگی دندان میان دانش‌آموزان را کاهش دهد توانست سال گذشته ۷۰۰هزار دانش‌آموز را پوشش دهد. همچنین سال گذشته ۹میلیون و ۵۰۰هزار خدمت به دانش‌آموزان ارائه شد که در این بین چهار میلیون دانش‌آموز غربالگری شده و به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند و یک میلیون و ۵۰۰هزار خدمت ترمیمی نیز به این افراد ارائه شد.
وی افزود: ارائه خدمات شناسایی و غربالگری توسط بهورزان و مراقبین سلامت صورت می‌گیرد و پس از مشاهده مشکلات بیشتر جهت دریافت خدمات درمانی و ترمیمی به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع داده می‌شوند تا دندانپزشکان و بهداشتکاران خدمات مقتضی را ارائه دهند. امسال نیز طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان در مدارس از اواسط آبان‌ماه آغاز شده و تا پایان سال تحصیلی ادامه خواهد داشت.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت درخصوص تغییر شاخص dmft،‌ تصریح کرد: طبق آخرین اطلاعات این شاخص از ۲/۰۹ به ۱/۸ کاهش یافته است. برخلاف انتظارمان تا افق ۱۴۰۰ به عدد یک نخواهیم رسید، اما می‌توانیم به عدد ۱/۴ برسیم.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.