ایمنی کودکان در خیابان، نکات مهم
به هنگام رفت و آمد در خیابانها کودکان آسیبپذیرترین گروه محسوب میشوند.
به هنگام رفت و آمد در خیابانها کودکان آسیبپذیرترین گروه محسوب میشوند؛ زیرا تا حدود سن ده سالگی هنوز از مهارتهای جسمی و شناختی لازم برای تشخیص و تصمیمگیری در مورد ایمنی خود در رفت و آمدها برخوردار نیستند. در ایران درمیان همه مصدومیتهای غیرعمد منجر به فوت در کودکان زیر پنج سال، مصدومیتهای ناشی از سوانح رانندگی مهمترین عامل مرگ و میر محسوب میشوند. سوانح رانندگی همچنین عمدهترین عامل مصدومیت در میان کودکان ۱۰ تا ۱۹ است. در آموزش اصول ایمنی رفت و آمد در خیابانها ، معلمان و مراقبان و والدین نقش اصلی را در ایمنی کودک در کوچه و خیابان بر عهده دارند.
ایمنی کودک در عبور از خیابان
در رفت و آمد در خیابان ها و کوچه ها کودکان آسیب پذیرترین گروه محسوب می شوند خصوصا کودکان زیر ده سال که هنوز اصول رفت و آمد ومراقبت از خود در فضای شهری را فرا نگرفته اند . سوانح رانندگی همچنین عمدهترین عامل مصدومیت در میان کودکان و نوجوانان ده تا پانزده سال هستند. مسلما کودکان زیر شش سال قادر به یادگیری مسائل ایمنی نیستند پس بهتر است لحظه ای از آنها غافل نشویم و همواره مراقب آنها باشیم ،از هفت تا ده سال آموزش های لازم را به آنها بدهیم اما به آنها اجازه ی تنها رد شدن از خیابان را ندهیم و همواره مراقب آنها باشیم و سنین یازده تا پانزده سال خیابان های کم تردد را برای عبور و مرور آنها در نظر بگیریم تا آنها خود بطور مستقل از خیابان عبور کنند وتا سن پانزده سالگی به بعد فرد این توانایی را کسب خواهد کرد که به طور مستقل از خیابان عبور کند.
ایمنی کودک در اتوبوس
بیشتر حوادثی که برای بچه ها در اتوبوس رخ میدهد زمانی است که آنها در حال انتظار برای اتوبوس یا سوارشدن یا پیاده شدن هستند.این کودکان معمولا سنی کمتر از سیزده سال دارند که با رعایت یکسری نکات ایمنی می توان از این اتفاقات و حوادث پیشگیری کرد. قبل از هرچیز مطمئن شوید که کودک تا هنگامی که اتوبوس توقف کامل نکرده است، در اتوبوس باز نشده است و راننده اجازه ورود نداده است وارد خیابان نمیشود و نزدیک اتوبوس نمیرود.این موارد معمولا هنگامی اتفاق می افتد که کودک هیجان زده شده باشد و یا عجله داشته باشد، به کودکتان آموزش دهید و او را تشویق کنید که هنگام سوارشدن یا پیاده شدن میله دم در را در دست بگیرد.به وی یاد دهید که هرگز نباید پشت اتوبوس بدود و یا از جلوی اتوبس رد شود حتی زمانی که اتوبوس ایستاده و حرکت نمی کند.
ایمنی کودک در داخل خودرو سواری
کودکان هشت ساله ویا بزرگتر باید در داخل خودرو همیشه از صندلی ایمنی کودک و یا کمربند ایمنی استفاده بکنند. در مقایسه با سایر اقدامات ایمنی، کمربند ایمنی تا کنون باعث نجات افراد بیشتری در هنگام سوانح رانندگی گردیده است. استفاده از کمربند ایمنی باعث کاهش ۶۵-۴۰ درصدی خطر پرتاب شدن به خارج از وسیله نقلیه و تحمل آسیب های جدی یا مرگ آور می شود، لازم به ذکر است که کودکان بین سنین سه تادوازده سال توصیه نمی شود که در صندلی جلوی اتومبیل بنشینند هر چند که کمربند ایمنی هم ببندند.همچنین صندلی ایمنی کودک در داخل خودرو، باید کودکان کمتر از هشت سال را در دستگاه محافظتی مناسبی که عموماً «صندلی ایمنی» خوانده میشود، قرار داد. صندلی ایمنی کودک اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد، نرخ مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی را تا هفتاد درصد در میان نوزادان و شصت درصد در میان کودکان کاهش میدهد.
ایمنی کودک و موتور سیکلت
هیچگاه در هیچ شرایطی به کودک خود اجازه ندهید که بر ترک موتور سوار شود حتی اگر کلاه ایمنی برسر داشته باشد چرا که کودکان زیر چهارده سال سری کوچک دارند و کلاه های ایمنی مطابق با استاندارهای سرو گردن بزرگسالان طراحی شده است پس هیچوقت کودک خود را سوار موتور سیکلت نکنید.
ایمنی کودک در عبور از خیابان
هیچگاه اجازه ندهید بدون آن که دستش در دست شما باشد از خیابان عبور کند. در اولین فرصت قوانین مربوط به عابران را به وی یاد دهید.
در سنین پایین به کودکتان اسم، نشانی منزل و شماره ی تلفن آن را یاد دهید. اگر با آهنگی خاصی نشانی و شماره را تکرار کنید کودک آن را به آسانی به حافظه می سپارد. برای ایمنی کودک بیرون از خانه به او توضیح دهید در صورت گم شدن در خیابان و یا در صورتی که فردی به طرفش آمد چه باید بکند؛ نمی خواهیم او را ترسو بار بیاوریم اما احتیاط لازم است.
در پارکها و تفریحگاه ها از وسایل خطرناک احتراز کنید.
برای جلوگیری از برخورد کالسکه کودک با عابران و… زنگی (زنگوله ای) روی آن نصب کنید که صدای آن هم بچه را خوشحال کند و هم عابران را با خبر سازد.
ایمنی کودک بیرون از خانه مربوط به اتومبیل شما هم می شود . هیچگاه کودک را به تنهایی در اتومبیل رها نکنید.
هنگامی که کودک را در جای ویژه ی خود در اتومبیل قرار دادید، از او بخواهید که دستهایش را بر روی سرش بگذارد و سپس با خیال راحت در را ببندید.
همواره درهای عقب اتومبیل را طوری ببندید که کودکی نتواند از داخل آنها را باز کند.
کودک را عادت دهید که همیشه از سمت پیاده رو پیاده شود.
با کودک خود در مورد رد شدن از خیابان و حرکت در پیاده رو ها صحبت کنید. هیچ کودک زیر ۱۰ سالی نباید به تنهایی از خیابان رد شود. قوانین ضروری برای ایمنی کودک در عبور از خیابان را به او آموزش دهید.
به کودک خود آموزش دهید که می تواند در پیاده رو خلوت به تنهایی در جلوی شما بدود، اما به شرط اینکه زمانی به تقاطعی رسید بایستد تا شما به او برسید و با هم از خیابان رد شوید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼