۲۱۱۷۷۶
۷۶۹
۷۶۹

پاداش دادن به کودک، چه اهمیتی دارد؟

اهمیت پاداش دادن به کودکان و تاثیرات روانی آن در بهبود رفتار فرزندتان را جدی بگیرید.

اهمیت پاداش دادن به کودکان و تاثیرات روانی آن در بهبود رفتار فرزندتان را جدی بگیرید. برای اینکه پاداش دادن به کودکان موثر واقع شود، باید بلافاصله به دنبال رفتار صحیح کودک ارائه شود. رفتار خوب کودک را پاداش دهید . پاداش دادن به کودکان نباید همواره به یک شکل انجام شود. بهتر است والدین انواع پاداش ها به کودک را متناسب با رفتار صحیح کودک در نظر بگیرند.
اگر دختر شما آشغال ها را بیرون می برد " حتی اگر اینکارهمیشگی او باشد" شما باید بلافاصله، پس ازانجام این کارتوسط او، از او تشکر کنید، نه یک ساعت بعد ازآن. همه ما دوست داریم، پاداش رفتارهای خوب خود را هر چه زودتر دریافت کنیم .
هم‌چنین باید بین عمل انجام شده و پاداش تناسب وجود داشته باشد. به عنوان مثال نباید برای انجام وظیفه کودک یک پاداش بزرگ بدهیم. این کار باعث پرتوقعی و بی‌انگیزگی کودک در مقابل پاداش‌های کوچک می‌شود. به هیچ عنوان وعده دروغ و ناممکن به کودکتان ندهید. این کار علاوه بر آشنایی او با مفهوم دروغگویی، تاثیر تشویق های بعدی شما را به مرور از بین می برد.

رفتار خوب کودک را پاداش دهید
اهمیت پاداش دادن به فرزندان و تاثیرات روانی آن در بهبود رفتار فرزندتان را جدی بگیرید.
برای تقویت رفتار صحیح کودک تا جایی که ممکن است باید از تقویت مثبت بهره گرفت و نه تقویت منفی. به عنوان مثال بهتر است به کودک بگوییم : «اگر تکلیفت را به موقع انجام بدهی، می‌توانی با دوستت بازی کنی.» نه اینکه بگوییم: «اگر تکلیفت را بنویسی سرت داد نمی‌زنم یا تنبیه‌ات نمی‌کنم!»
کودکان اغلب درخواست می کنند که پاداش های مادی برای کارخود را حتی قبل از انجام کار یا رفتار خوب، دریافت کنند. اگر شما گاهی اوقات از پاداشهای مادی استفاده می کنید ، دقت داشته باشید که این پاداش را فقط بعد از انجام رفتار صحیح کودک، به او بدهید.
درصورتی که از تشویق برای یاد دادن رفتار یا مهارتی استفاده می‌کنید، در مراحل اولیه یادگیری لازم است که پاداش به صورت مداوم و بلادرنگ ارائه شود. یعنی اگر شما به تازگی می‌خواهید به فرزند خود یاد بدهید که اتاق خود را مرتب کند بابت هر بخشی از کار مثل مرتب کردن تختخواب، جمع‌کردن اسباب‌بازی‌ها، تا زدن لباس‌ها و… در همان لحظه یک پاداش کوچک به فرزند خود بدهید.
می‌توان به صورت قراردادی عمل کرد. مثلا می‌توان به این شکل با کودک قرار گذاشت: «هر بار اسباب‌بازی‌هاتو بعد از بازی جمع کنی، یه بر چسب ستاره جایزه می‌گیری. و هروقت ستاره‌ها به ۱۰ تا برسه یه چیزی که دوست داری رو برات می‌گیرم.» این روش باعث می‌شود که کودک هم به طور واضح از توقع والدین آگاه شود و هم میزان پاداش برای او کاملا مشخص باشد.
صداقت و صحت عمل کودک در اجرای وظیفه باید مورد توجه قرار گیرد. یعنی نباید به کارهایی که کودک فقط برای گرفتن پاداش و به صورت ناقص انجام داده یا به خاطر پاداش گرفتن به دروغگویی متوسل شده بی‌توجه بود.

اهمیت پاداش دادن به کودکان
رفتار خوب کودک را پاداش دهید. هنگامی که از پاداش مادی یا فعالیتی استفاده می کنید، پاداش اجتماعی را هم با آن همراه کنید. رفتار خوب کودک را پاداش دهید و پاداش دادن به کودک را بلا فاصله و مکرر انجام دهید.
انواع پاداش ها به کودک عبارتند از:
پاداش اجتماعی : لبخند،بغل کردن، حیوانات خانگی، توجه لمس کردن، دست زدن، چشمک زدن، تحسین کردن، "آفرین، خوبه "،"کارت عالی بود ".
پاداش فعالیتی : بازی کردن با مادر، رفتن به پارک، تماشای کتاب به همراه پدر، کمک کردن در پخت شیرینی، تماشای یک فیلم آخر شب از تلویزیون، دعوت از یکی از دوستان، توپ بازی با پدر، انجام یک بازی دست جمعی، بیرون رفتن با هم برای صرف غذا، بازی کردن در زمین بازی
پادا ش مادی: اقلام موجود در خواروبار فروشی، توپ، پول، کتاب، طناب بازی، بادبادک، ماشین اسباب بازی، چراغ قوه، دسر مخصوصبا اینحال، برای بیشتر کودکان، پاداش های اجتماعی، بسیار قوی تر ازپاداش های مادی هستند. به علاوه، استفاده از پاداش های اجتماعی بسیار مناسب تر است. به یاد داشته باشید که شما منبع اصلی پاداش برای کودک خود هستید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.