۲۱۲۴۵۸
۶۱۲
۶۱۲

حسادت بین فرزندان، راه های کاهش این حس

هر اندازه والدین سعی میکنند به فرزندان نشان دهند که آنها را یکسان دوست دارند بچه ها باز هم شکایت از این دارند که شما بین ما فرق میگذارید.

هر اندازه والدین سعی میکنند به فرزندان نشان دهند که آنها را یکسان دوست دارند بچه ها باز هم شکایت از این دارند که ((شما بین ما فرق میگذارید!)) مسلما برخورد کاملا یکسان با کودکان غیرممکن و نادرست است زیرا آنها خصوصیات متفاوتی دارند و حالات و علایق و نیازهایشان نیز با هم یکسان نیست.
بنابراین خودتان را برای یکسان نگهداشتن همه چیز خسته نکنید.راه چاره آن است که شرایط برخورد و دل خوریهای عمیق میان کودکان را بشناسید و از آن پیشگیری کنید.
گرچه بعضی از رقابتها اجتناب ناپذیر است ولی والدین میتوانند با توجه بیشتر به ساختار جو حاکم در خانه از تنشهای بعدی بکاهند و به شرح زیر عمل کنند:

1- از مقایسه ی رفتارها دوری کنید
هیچوقت رفتار یک کودک را در برابر دیگری قرار ندهید. اینکار میتواند تنشهای دراز مدتی ایجاد کند. وقتی بگوییم : (( چرا نمیتوانی بیشتر مثل خواهرت باشی؟)) یا (( چرا نظم را از برادرت یاد نمیگیری؟)) این دو برداشت موجب میشود او فکر کند که شما تصور میکنید او از من بهتر است و شما او را بیشتر دوست دارید و اینگونه رفتار موجب تحت فشار قرار دادن یکی و احساس بی ارزشی دیگری میشود.

2- به حرف هردو گوش کنید
به صحبت کودکانتان دوستانه گوش دهید و به فکر او ارزش قائل شوید تا ثابت شود که شما نسبت به فرزندان یکسان و بی طرف عمل میکنید.مثلا وقتی یکی از دیگری گلایه داشت کاملا به سخنانش گوش دهید و بگویید : ((متشکر)) حالا باید نظر مثلا برادرت را هم بدانم.

3- تکالیف مدرسه را اصلا با هم مقایسه نکنید
نمرات و کارنامه و رتبه ی درسی بچه ها را فقط باید با نمونه های قبلی خود آنها مقایسه کرد و اگر با بچه های دیگر مقایسه شود موجب آزردگی خاطر و کینه میشود.

4- برچسب نزنید
والدین برچسبی به خانواده یکدیگر یا خودشان یا همسرشان میزنند و کودک را نسبت به مشکل اینگونه توجیه میکنند که مثلا ناراحت نباش پسرم خانواده ما همه اینطورند.این برچسب ها تا آخر عمر پاک نمیشود.

5- برای هردو کودک یک توانایی خاص را پرورش دهید و مطرح کنید
بچه ها دوست دارند از والدینشان بشنوند که چه چیز آنها را تک و بی مانند میکند.اطلاع از توانایی علاوه بر تقویت اعتماد به نفس آنها موجب میشود از حسادت دوری کنند و روی آن کار کنند.

6- به فرزند زمانی را اختصاص دهید که فقط در اختیار او باشید
یکی از روشهایی که به کودکان حس ارزشمند بودن میدهد خلوت کردن با هریک از پدر و مادر است یعنی والدین گاهی وقتشان را صرف فرزندان کنند.

7- رفتارهای دوستانه ی بین آنها را تشویق کنید:
لحظاتی که به هم کمک میکنند و مشارکت دوستانه دارند را مورد قدردانی قرار دهید و از آنها ستایش کنید که اثرات بسیار مطلوبی دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.