۲۱۲۶۱۱
۱۰۲۴
۱۰۲۴

برنامه غذایی کودکان، مخصوص هفده تا بیست ماهه ها

اگر فرزند دارید، می دانید که مراقبت کردن از او کار سختی است.

اگر فرزند دارید، می دانید که مراقبت کردن از او کار سختی است. همچنین غذا دادن به کودک ۱۷ تا ۲۰ ماهه کار آسانی نیست. این که مطمئن شوید بهترین برنامه غذایی را برای فرزندانتان فراهم می کنید و مطمئن شوید آنها خوب رشد می کنند، برای شما به عنوان والدین استرس زیادی دارد.
یک کار مهم، تصمیم گیری برای وعده غذایی فرزندتان است. برای رشد و پیشرفت سلامت او و ایجاد عادات غذایی سالم در او، نیاز دارید تا ابتدا مواد مغذی مناسبی را در رژیم غذاییش قرار دهید.

مواد ضروری موجود در برنامه غذایی کودک ۱۷ تا ۲۰ ماهه
اگر فرزندتان ۱۷ تا ۲۰ ماهه است، باید با سرعت زیاد رشد کند. او برای ادامه مسیر رشد خود به مواد غذایی مناسب نیاز دارد. رژیم غذایی متعادلی که غنی از پروتئین، ویتامین، کربوهیدرات و مواد معدنی باشد برای او مهم است. اگر می خواهید بدانید که کدام غذا ها باید در برنامه غذایی کودک تان قرار گیرد، به خواندن ادامه دهید.
۱.غلات
غلات بسیار سالم هستند و می توانند در رژیم غذایی فرزندتان لحاظ شوند. می توانید غلات مختلفی مانند برنج، گندم، جو و غیره را به رژیم غذاییش اضافه کنید. برنج کمترین آلرژی را دارد و به همین دلیل است که به عنوان یکی از اولین غذا ها برای کودکان توصیه می شود. گندم منبع غنی ویتامین B، منیزیم و آهن است و جو می تواند ویتامین A، فولات (فولیک اسید) و پروتئین را برای فرزندتان فراهم کند.
همچنین می توانید کینوا (خاویار گیاهی) را در رژیم غذاییش بگنجانید چرا که سرشار از آهن، کلسیم، فیبر و پروتئین است. با این حال قبل از قرار دادن این غلات در رژیم غذایی، اول یک بررسی با پزشک متخصص اطفالتان انجام دهید.
۲.سبزیجات
اکنون که فرزندتان کمی بزرگ تر شده است می توانید به او سبزیجات دهید. سبزیجاتی مانند کدو تنبل و هویج، منابع خوبی از ویتامین A هستند بنابراین آن ها را در رژیم غذاییش قرار دهید. جدای از این ها، می توانید نخودفرنگی پخته، لوبیا ادامامی (سویا) و خیار هم به او بدهید.
۳.میوه ها
می توانید مرکباتی مانند پرتقال و لیمو شیرین و میوه هایی مانند سیب، موز، توت فرنگی و گلابی را در رژیم غذاییش قرار دهید. دادن آووکادو به او چطور است؟ آووکادو منبع خوبی از چربی های سالم است و باید در رژیم غذایی کودک در حال رشد قرار گیرد.
۴.آجیل
میوه ها و آجیل خشک می تواند به افزایش وزن سالم فرزندتان کمک کند. می توانید با دادن تکه های کوچک بادام و گردو (ریز و خرد شده) یا در یک وعده ی غذایی یا در کنار آن به فرزند نوپایتان شروع کنید. این آجیل ها باید به خوبی خرد شوند چرا که ممکن است در نهایت باعث خفگی فرزندتان شود. همچنین می توانید آن ها را پودر کنید و به لیوان شیرش اضافه کنید.
۵.گوشت
مرغ کباب شده یا هر شکل دیگر با تیکه های کوچک برای یک کودک در این سن خوب است. با این حال باید اطمینان حاصل کنید گوشتی که در رژیم غذاییش قرار می دهید، تازه و ارگانیک باشد و به خوبی پخته باشد.
۶.ماهی
می توانید انواع ماهی های مختلف را به فرزندتان در این سن دهید به جز ماهی خاصی مانند اره ماهی. مطمئن شوید که ماهی به خوبی پخته باشد. همچنین از دادن خرچنگ و صدف به او خودداری کنید چرا که می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند.
۷.شیر
اگر فرزندتان بالای ۱۲ ماه سن دارد، در رژیم غذایی روزانه اش یک لیوان شیر قرار دهید. اگر فرزندتان بیماری عدم تحمل لاکتوز دارد، در مورد شیر که باید در رژیم غذاییش قرار گیرد، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
۸.محصولات لبنی دیگر
پنیر، کره تصفیه شده، کره، پنیر محلی و ماست هم می توانند به عنوان میان وعده به کودک داده شوند. همچنین می توانید این ها را در وعده های غذاییش قرار دهید. محصولات لبنی، منبع غنی از کلسیم و پروتئین هستند و کودک را سیر نگه می دارند.
۹.تخم مرغ
تخم مرغ یک غذای مغذی است و می تواند در رژیم غذایی کودک در این سن قرار گیرد. تخم مرغ آب پز، تخم مرغ همزده و املت می تواند گزینه خوبی برای صبحانه باشد. تخم مرغ سرشار از پروتئین است، کلسترول کمی دارد و برای سلامتی کلی خوب است. بنابراین آن را بخشی از رژیم غذایی فرزندتان قرار دهید.

نکاتی برای جالب کردن و سالم نگه داشتن مواد غذایی
همه ی ما می دانیم که نشاندن و یاد دادن غذا خوردن به کودک در ظرف خودش اصلا کار راحتی نیست. همین که یک لحظه از آن ها غافل شوید می بینید که تمام غذا ها را روی دیوار و کف زمین ریخته اند و یک لبخند پیروزمندانه هم به لب دارند.
می دانیم، این کار آن ها ممکن است شما را تحت فشار قرار دهد، اما آرام باشید! ما چند نکته داریم که باعث می شود وعده های غذایی برای کودک کوچک شما سرگرم کننده و جالب شود. نگاهی به آن ها بیندازید. ما همچنین نکات آسان دیگری برای غذا دادن به کودکتان به شما یاد می دهیم.
غذا دادن از هر چیز به کودکان آن هم وقتی که حس چشایی آن ها کامل شده، کمی سخت خواهد بود. به احتمال زیاد، کودک شما به بعضی از غذاها " نه" می گوید و وقتی سعی می کنید به او غذا بدهید رویش را بر می گرداند. اما لازم نیست که او را مجبور کنید! برای اینکه او را به خوردن کلم بروکلی تشویق کنید، می توانید از چند روش هوشمندانه و خلاقانه برای این کار استفاده کنید.
هر چقدر می توانید غذا را رنگارنگ کنید تا کودکتان نتواند آن را رد کند. مثلا به جای اینکه به او همیشه فقط کلم بروکلی پخته بدهید، می توانید همراه آن یک گل کلم کوچک، دو برش نازک هویج آب پز و چند برش خیار را به او بدهید. به این ترتیب غذای موجود در بشقاب وی رنگارنگ به نظر می رسد و ممکن است او وسوسه شود تا همه ی آن را بخورد.
برای کودکتان برنامه ی " بشقاب تمیز " قرار دهید. به او چند غذا پیشنهاد کنید و بگذارید خودش انتخاب کند که کدام را دوست دارد بخورد. هرچه بیشتر قوانین مختلف تنظیم کنید، آن ها بیشتر سرپیچی خواهند کرد. زیاد سخت نگیرید.
از روش جایزه دادن استفاده کنید - همیشه جواب می دهد!. البته منظور ما از جایزه این نیست که هر دفعه غذایش را کامل تمام کرد باید به او یک ماشین اسباب بازی گنده بدهید. منظور ما این است همیشه بعد از اینکه کودکتان غذایش را کامل خورد از او تعریف کنید و تشویقش کنید.
مثلا غذایش را تمام کرد می توانید به او بگویید " آفرین کارت حرف نداشت "، با این کار عادت غذایی او هم کم کم بهتر می شود. اما اگر دیدید که سیر است یا واقعا میل ندارد، او را مجبور نکنید که غذا بخورد.
اگر می خواهید کودک شما سبزیجات خاصی را بخورد، اول خودتان آن را بخورید. شما باید یک الگوی خوب برای او باشید، کودکتان شما را می بیند و از شما یاد می گیرد، پس اگر می خواهید او چیزی بخورد، اول باید به او یاد دهید که خودتان چطوری آن را می خورید. به کودکتان اجازه دهید که عادات سالم غذا خوردن را از شما یاد بگیرید.
اگر می خواهید کودکتان را به خوردن غذای خودش تشویق کنید، سعی کنید از تنوع غذایی استفاده کنید. اگر به کودکتان هر روز همان یک نوع غذا را بدهید او از آن خسته می شود، پس برای او غذاهای متنوع بپزید. می توانید غذاهای مختلف بسیاری برای او آماده کنید و وعده ی غذایی اش را متنوع کنید، با این کار میل او به غذا بیشتر می شود.
معرفی غذاهای جدید مطمئناً کودک شما را علاقه مند خواهد کرد. با گفتن این مطلب، ما پیشنهاد می کنیم که غذاهای جدید را به تدریج در رژیم غذایی او وارد کنید. اگر می خواهید غذای جدیدی را وارد رژیم غذایی اش کنید، با یک بخش کوچکی از آن شروع کنید.
بعد از شروع یک غذا حداقل سه روز صبر کنید و سپس سراغ غذای جدید بروید. با این کار او یاد می گیرد که به مزه های مختلف عادت کند به شما در شناسایی هرگونه علائم آلرژی غذایی کودکتان کمک می کند.
وقتی کودک شما در حال غذا خوردن است، او را زیر نظر داشته باشید و مراقب باشید یک وقت غذا در گلویش گیر نکند. اگر دیدید که غذا در گلویش گیر کرده یا سرفه می کند، دست و پای خودتان را گم نکنید، به او کمک کنید تا غذایش را تف کند.
غذاها را در اندازه های کوچکی برای او آماده کنید تا بتواند به راحتی آن را بجود. او را در غذا خوردن همراهی کنید. بگذرانید او از خوردن یک وعده ی غذایی با شما لذت ببرد.
اگر برنامه ی پر مشغله ای دارید، وعده ی غذایی کودکتان را در اولویت قرار دهید. از قبل تصمیم بگیرید که آخر هفته یا در روز خاص چه غذایی برای او قرار است بپزید. همچنین می توانید سبزیجات خاصی را خرد کنید و آنها را فریز کنید تا در طول هفته بتوانید از آنها استفاده کنید.
همچنین می توانید به او وسایل غذاخوری کوچک مانند قاشق بدهید تا غذا خوردن با قاشق را امتحان کند.
در آخر اینکه قبل از اضافه کردن ماهی یا گوشت سنگین به وعده غذایی او با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید. برای رشد سالم کودک، مطمئن شوید که او غذای سالم می خورد، که سرشار از پروتئین ، ویتامین ها ، کربوهیدرات ها و چربی های سالم است.
غذاهای پیشنهادی و متنوع را برای کوچولویتان تهیه کرده و او را به خوردن غذاهای مغذی ترغیب کنید. او کلی خوشش میاید. مطمئن باشید!

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.