۲۱۳۵۰۹
۵۷۱
۵۷۱

انواع مسمومیت در کودکان، مواردی که باید دقت کرد

کودکان زیر پنج سال، پرخطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند و در این میان والدین در هنگام بیماری کودکان خود مراقب باشند.

عمده‌ترین موارد مسمومیت در کودکان در اثر خوردن داروها، مواد شـیمیایی و محصـولات خانگی مانند، مواد آرایشی بهداشتی، فرآورده‌های شوینده، سفیدکننده و لوله بازکن، لاک پاک کن (استون) و گیاهان آپارتمانی سمی بوده که لزوم نظارت والدین را بیش از گذشته ضروری کرده است.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان روز شنبه در این خصوص گفت: کودکان خردسال ممکن است هرچیزی را به دهان ببرند که این عمل بخشی از آموزش و درک ایـن گروه سنی از محیط اطراف آنان بوده و این عمل زمینه ساز بروز مسمومیت است که بسیاری از محصولات خانگی می توانند در صورت بلعیده شـدن و تماس با پوست و چشم و یا در صورت تنفس، سمی باشند.
دکتر سینا قرابیگلی افزود: بسیاری از مواد شیمیایی که امروزه در منازل مصرف می شوند اعـم از شـوینده هـا، پـاک کننـده هـا، سفیدکننده ها و غیره موادی هستند که میتوانند تهدیدی برای سلامت اعضای خانواده به ویژه فرزندان باشند.
وی اضافه کرد: نه تنها با بلع این مواد ایجاد مسمومیت حاد می شود، بلکـه استنشـاق بخارات حاصل از آن می تواند مسمومیت مزمن ایجاد کند که در اغلب منازل امروزی مواد شیمیایی یافت می شوند که بیشتر از مواد شیمیایی موجـود در یک آزمایشگاه شیمی معمولی است.
قرابیگ لی افزود: کودکان زیر پنج سال، پرخطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند و در این میان والدین در هنگام بیماری کودکان خود مراقب باشند تا دوز تکراری دارو به کودکان ندهند و از همه مهم تر اینکه داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس آنان نگهداری کنند.
وی اظهار داشت: بر این مبنا توصیه می شود که از قرار دادن دارو در کیف دستی اجتناب کنند و از طرفی والدین و یا بیمار داروهای خود را در مقابل چشم کودکان نخورند، چرا که کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید می کنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: اگر به کودک خود دارو می دهید به او تفهیم کنید کـه ایـن دارو اسـت و از کلمـاتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
وی یادآوری کرد: همچنین کیف دستی، ساک خرید و کیسه های نایلونی باید دور از دسترس کودکان قرار داده شود، چرا که ممکـن است داخل آنها وسایلی باشد که توسط کودک بلعیده شود و یا کودک ضـمن بـازی آنهـا را روی سرخود کشیده و سبب خفگی وی شود.
قرابیگلی یکی ازموارد مسمومیت کودکان را گل ها و گیاهان سمی ذکر کرد و افزود: والدین گل ها و گیاهان آپارتمانی را دور از دسترس کودکان قرار دهند و هنگـام بـازی کودکـان در فضای باز مراقب آنها باشند تا توسط گل ها و گیاهان سمی، مسموم نشوند.

گل های آپارتمانی سمی هستند
وی اضافه کرد: بر این اساس توصیه می شود که نام گیاهان خانگی به خاطر سپرده شود و آن را روی برچسبی کنار آنها بنویسند و دراین ارتباط بسـیاری از گیاهان و گل های آپارتمانی مانند خرزهره و دیفن باخیا، سمی هستند و تماس پوسـت بـا آنها و یا به دهان بردن آنها منجر به مسمومیت می شود.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مواد شیمیایی، شوینده و سفیدکننده در منـزل در کمـدهای دارای قفـل و دور از دیـد و دسترس کودکان قرار داده شود.
وی یادآوری کرد: والدین در هنگام بروز مسائل و مشکلات خانوادگی، بیشتر مراقبت کودکان باشند، در ایـن شـرایط کودکان در برابر حوادث و مسمومیت اتفاقی آسیب پذیرتر هستند.
قرابیگ لی با اشاره به اینکه همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی بلافاصله درب آن باید بسته شود، افزود: این در حالی است، هـیچ ظـرف دربسته ای از دسترسی کودکان در امان نیست و هرگز الکل و ضد یخ در دسترس کودکان قرار داده نشود.
وی اظهار داشت: محصولات شیمیایی و شوینده، نفت و بنزین را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کرده و هرگز این فرآورده ها را در ظرف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنیـد به دلیل آنکه ایـن عمل موجب خورده شدن اتفاقی این مواد توسط کودکان می شود.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: * در هنگام استفاده از محصولات شیمیایی و پاک کننده چنانچه مجبور شدید بـه زنـگ درب ورودی و یا تلفن جواب دهید، هرگز از کودک خود چشم بر ندارید و به کودکان بیاموزید هیچ چیزی ننوشند و یا نخورند مگر اینکه با اجازه بزرگسالان باشد.
وی تاکید کرد: زمانی که والدین در منزل نیستید و کودک را به فرد دیگری می سپارید، کودکـان در معـرض بیشترین خطر مسمومیت قرار می گیرند.
این کارشناس گفت: در صورتی که کودک ماده ای غیرخوراکی را بلعید، با مرکز اورژانس(۱۱۵) و یا مرکـز کنتـرل مسومیت ها (۱۴۹۰)، تماس گرفته شود.
به گفته قرابیگ لی، مسمومیت اتفاقی در اثر بلع نفت در کودکان بسیار خطرناک است و بلع باطری ساعت نیز که در کودکان شایع است می تواند با عوارض جدی همراه باشد و در این مـوارد کـودک باید در اسرع وقت به یک مرکز درمانی منتقل شود.

منبع: ایرنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.