۲۱۵۵۳۴
۸۲۸
۸۲۸

راه های حرف شنوی کودکان، این روش غوغا می کند

این مهارت قوی والدین برای حرف شنوی کودک باعث می شود تا بتوانید فرزندتان را برای رفتارهای بزرگ تر در جامعه آماده کنید.

این مهارت قوی والدین برای حرف شنوی کودک باعث می شوید تا بتوانید فرزندتان را برای رفتار های بزرگ تر در جامعه آماده کنید. زندگی تان را بر پایه ی موفقیت در همه جا شروع کنید، از پارک گرفته تا آرایشگاه.
"بپرس و بگو" روشی است که اکثرا والدین عاقل از آن استفاده می کنند. اکثر مادر هایی که قبولشان داریم و برایشان احترام قائلیم و کودکان خیلی با تربیتی دارند، از این روش برای حرف شنوی کودک شان استفاده کردند.
این روش به کودکانتان کمک می کند یاد بگیرند آن طور که درست است رفتار کنند، که در نهایت شما هم به عنوان یک خانواده ی موفق تلقی می شوید. با این روش، سفر کردن و گردش خیلی راحت و لذت بخش می شود.

توضیح روش "بپرس و بگو"
خب این روش "بپرس و بگو" چیست؟ این روش مانند روش " تربیت در موقعیت غیر تناقضی" است.
قبل از اینکه خانه تان را ترک کنید و به بیرون (خرید، شام بیرون خانه و غیره) بروید، بدانید که کودکان شما را زیر نظر دارند. به او توضیح می دهید که کجا می خواهید بروید و چه می شود. و قوانین بیرون رفتن را برای آن ها توضیح می دهید.
همین که همه چیز را به او توضیح دادید، از او بپرسید که نظرش در مورد چیزی که قرار است اتفاق افتد چیست. این کار به شما کمک می کند تا مطمئن شوید کودکتان شرایط و انتظارات را به خوبی فهمیده است.
بعضی کودکان از این روش کلی سود می برند و به نقش بازی کردن هم نیاز پیدا می کنند. می توانید از کودکتان بخواهید که راه رفتن در رستوران را به شما نشان دهد یا اینکه چگونه با دیگران محترمانه دست بدهند و غیره.
نقش بازی کردن این روز ها خیلی روی کودکان جواب می دهد به خصوص در مورد چیز هایی که کودکان را نگران می کنند. به طور مثال دندانپزشکی.
"ما سه شنبه آینده باید به دندانپزشکی برویم! می دانم ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد. بیا ببینیم چه می شود و تو باید چه کار کنی." سپس به او توضیح دهید که چه چیزی دندانپزشک ممکن است از او بپرسد و چگونه باید کارهایی که از او می خواهد، انجام دهد. می توانید از او بخواهید که موقع مسواک زدن دندان هایشان، دراز بکشند و دهانشان را باز نگه دارند. این کار بهشان کمک می کند تا از نظر ذهنی برای این کار آماده شوند.
ما اکثرا فقط از کودک انتظار داریم خودش بداند که در هر شرایط چگونه رفتار کند. اگر در موردش فکر کنید، کمی احمقانه به نظر می رسد. کودک چگونه باید این چیز ها را بداند آن هم وقتی که هیچ کس به او یاد نداده است؟

مزیت های استفاده از روش پرسش و پاسخ
اگر از این روش برای تربیت کودکتان استفاده کنید، مزیت های آن را هم می بینید. وقتی بیرون می روید کودکتان خیلی بهتر رفتار می کند. شما انتظارات مشخصی از کودکتان خواهید داشت و کودکتان قبل از اینکه آن طور گفته شده رفتار کند، نشان می دهد که موقعیت را درک کرده است. و در این صورت وقتی با کودکتان بیرون می روید احساس راحتی بیشتری می کنید.
این روش مشکلات و درگیری شما با کودکتان را کمتر می کند. و باعث می شود کودک از شما حرف شنوی داشته باشد و کمتر پرخاشگر شود.
شما همچنین می توانید به عنوان یک پدر و مادر سازگارتر باشید، که در کل باعث داشتن رفتاری بهتر می شود. وقتی مطمئن هستید که کودکتان تمام قوانین و محدودیت ها را می داند، نمی توانید بگویید، " خب شاید تشخیص نداده که نمی توانست این کار را بکند " یا " شاید از آخرین باری که اینجا بوده ایم یادش رفته است که نباید این کار را بکند ".
قوانین و محدودیت های مشخصی را تعیین کنید و مطمئن شوید که کودکتان این قوانین را به خوبی فهمیده باشد. شما انتظارات خود را از قبل مشخص کرده اید. پس اگر کودکتان پایش را از این محدوده ها فراتر گذاشت ( که گاهی اوقات پیش می آید )، شما می توانید طبق همان انتظاراتی که داشته اید به او جوابی بدهید، که به او یاد دهد پیروی کردن قوانین خیلی مهم است. این کار سرانجام به فرزند شما کمک می کند رفتار بهتری داشته باشد.

روش پرسش و پاسخ را همچنان که کودک بزرگ می شود، ادامه دهید
به مرور زمان، کودکتان این قوانین را یاد می گیرد و دیگر لازم نیست هر دفعه دوباره به او کامل توضیح دهید. در عوض، از او بخواهید که به شما نشان دهد که بلد است. از او بپرسید که قوانین مطب دکتر چه چیز هایی هستند. می توانید با یک سوال ساده شروع کنید مثلا، " آیا ما در مطب دکتر می دویم؟ "
همانطور که کودکتان بزرگتر می شود و با قوانین بیشتر آشنا می شود، فقط کافی است از او اسامی این قوانین ها را بپرسید. این کار بهتر است چون اغلب دوست ندارند در مورد چیزی که کامل بلد هستند دوباره توضیح بشنوند. شما حتی می توانید از کودک در پارکینگ، قبل از پیاده شدن از ماشین تان، سوال بپرسید.
کودک ۵ ساله ای که از ۲ سال پیش دارد این قوانین را مدام می شنود دیگر لازم نیست قوانین را دوباره برایش توضیح دهید. زیرا دیگر گوش نخواهد کرد. اما اگر از او سوال پرسیدید، او درگیر این موضوع می شود و می فهمد که پیشرفت کرده است و رفتارش دیگر مثل یک بچه ی ۳ ساله نیست. " قوانین ما در پارک چه چیز هایی هستند؟ "
همانطور که کودکتان بزرگتر می شود و نشان می دهد که قوانین را فهمیده است، فقط کافی است بگویید، "ما داریم می رویم دکتر. مطمئنم که قوانین مربوط به مطب دکتر را به خوبی بلد هستی. پس امروز به آن عمل کن".
همانطور که به کودکتان دستورالعمل ها را نشان می دهید، همیشه به یاد داشته باشید که به دنبال شنیدن "بله مامان" از او باشید تا مطمئن شوید کودکتان شنیده است و فهمیده است.

روش بپرس و بگو برای رفتار اجتماعی
شما می توانید از این روش برای یاد دادن آداب سلام کردن به دیگران، استفاده کنید. ممکن است روزی باشد که بخواهید به یکی از خویشاوندان تان که خیلی با آن ها رفت و آمد نمی کنید، سر بزنید و می دانید که کودکتان ممکن است در این شرایط کمی خجالتی شود. شما می توانید قبل از رفتن، به او یاد دهید که اگر عمه بزرگ به او سلام کرد او هم باید سلام کند. به او بگویید که عمه شاید به او بگوید که خیلی بامزه و دوست داشتنی است و او در جواب بگوید " ممنونم ".

مثال واقعی در زندگی
یکی از مادران می گوید "پسر من وقتی کوچک بود برایش سخت بود که از بعضی محل ها دل بکند. این مشکل هم مخصوصا زمانی بدتر می شد که بعد زمستان برای اولین بار به پارک می رفتیم"
پس به او گفتم "ما داریم می رویم پارک و وقتی گفتم بریم دیگر نمیخواهم هیچ گریه و زاری ای بشنوم. می دانم که خیلی خوش می گذرد و دوست داری تا ابد اینجا بمانی اما نمی شود. می دانم ناراحت می شوی و اشکالی ندارد که ناراحت شوی اما به این معنی نیست که گریه کنی و عصبانی شوی. اگر قرار است هر دفعه با گریه و زاری اینجا را ترک کنی، دیگر تو را به پارک نمی آورم". من از این روش استفاده کردم و جوابی که می خواستم هم گرفتم.
استفاده از روش بپرس و بگو علاوه بر حرف شنوی کودک ، کمک می کند تا او به یک درک از رفتار و معاشرت های اجتماعی درست برسند.
یکی از مادران داستانی تعریف کرد "ما چند دوست داشتیم که بچه نداشتند اما رابطه شان با بچه ها خیلی خوب بود. آنها عاشق بچه ها بودند و بچه ها هم عاشق آنها بودند. کودکان من از توجه آنها به خودشان کلی لذت می بردند.
تا اینکه بالاخره آنها صاحب یک پسر کوچولو شدند. روزی که از بیمارستان مرخص شدند ما به ملاقاتشان رفتیم. نمی دانستم که حالا بچه هایم باید در آنجا رفتاری متفاوت از قبل داشته باشند و مراعات بکنند ولی فکرش را نمی کردم که آنها تشخیص نمی دهند که باید رفتارشان را عوض کنند.
تا این که رفتیم آنجا و بچه های من تقریبا مثل دیوانه ها رفتار می کردند. حسابی سروصدا می کردند و می خواستند توجه آن ها را مثل قبل به خودشان جلب کنند. البته دوستان ما هم دیگر خودشان پدر و مادر شده بودند و تمام حواسشان به نوزادی بود که مدت ها منتظرش بودند.
اول از رفتارشان تعجب کردم، اما وقتی به آن فکر کردم فهمیدم که تقصیر من بود.
ما چند روز بعد دوباره برگشتیم تا برایشان شام ببریم. آنها می خواستند تا با هم شام بخوریم. قبل از اینکه برویم، بچه ها را نشاندم (آن زمان ۳ سال و نیم داشتند) و قوانین را به آن ها یاد دادم. به آن ها گفتم که یک بچه آن جا هست و باید ساکت و مودب باشند.
آن ها عالی رفتار کردند! و این فقط چند دقیقه وقت مرا گرفت تا قبل از رفتن به آن جا این قوانین را توضیح بدهم. به همین سادگی."

نتیجه
روش بپرس و بگو یکی از بهترین روش ها برای تربیت و حرف شنوی کودک است. وقتی این کار را تبدیل به یک عادت می کنید حتی قبل از ترک کردن خانه یا قبل از پیاده شدن از ماشین، متوجه می شوید که بیرون رفتن تان خارج از خانه خیلی راحت تر می شود. این روش را امتحان کنید. مطمئنا خوشتان می آید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.