نحوه صحبت با کودکان، لیست حرف هایی که نباید بگویید
کودکان نوپا برای ماجراجویی دست به کارهای خطرناک می زنند و نیاز به مراقبت های پی در پی است.
کودکان نوپا برای ماجراجویی دست به کارهای خطرناک می زنند و نیاز به مراقبت های پی در پی است. اغلب مادران به دلیل شب بیداری های مکرر، آرزو دارند بتوانند به راحتی استراحت کنند و نگران کودک نوپای خود نباشند. نگهداری و مراقبت از فرزند نوپا کار بسیار سختی است و یکی از سخت ترین مراحل رشد آن ها به شمار می رود. زمانی که کودک شما تازه راه افتاده، گام های نخستین خود را برمی دارد و دنبال ماجراجویی است، می توانید به راحتی با او گفتار کلامی داشته باشید و در این مرحله باید نکات مهم رفتارهای اشتباه با کودکان را مد نظر قرار دهید. ممکن است کمی ناامید کننده به نظر برسد، ولی کودک شما احساسات دارد و بهتر است در انتخاب کلمات و جملات خود دقیق باشید. در ادامه لیست مواردی که نباید به کودک نوپای خود بگویید را آورده ایم. با ما همراه باشید.
1. رفتارهای اشتباه با کودکان با گفتن "خوبی و چیزی نشده"
کودکان نوپا، اغلب دارای پاهایی برآمده و برجسته هستند. بعضی اوقات کودک شما در پیاده روی، ممکن است زمین بخورد و پاهایش درد بگیرد. ما به دلیل داشتن تجربه های متعدد، تمامی این اتفاقات را پشت سر گذاشته ایم و برای ما مسئله ی مهمی نیست، اما فرزندان ما برای اولین بار این احساسات را تجربه می کنند. نیازی نیست یک خراش کوچک را مثل جراحی مغز درمان کنیم، ولی می توان کمی همدلی کرد. به او بگویید می دانید که پاهایش درد می کند و می توانید از یک چسب زخم برای بهبود خراش استفاده کنید و هر روز آن را مورد بررسی قرار دهید.
2. گریه را تمام کن
اغلب مادران به کودک خود می گویند گریه نکن، در حالی که کودکان سعی دارند کلمات خود را بر زبان بیاورند. اغلب کودکان شنیده اند که گریه کردن کار اشتباهی است. توجه داشته باشید اگر به کودکتان می گویید: "متاسفانه نمی توانی با این اسباب بازی دیگر بازی کنی"، گریه کردن کودک شما کاملا طبیعی و قابل قبول است.
3. چرا این کار را کردی؟
مادران از کودکان انتظار دارند که وقتی علت کارشان را جویا می شوند، آن ها یک پاسخ مفصل و منطقی ارائه دهند. واقعیت امر این است که حتی اگر او به شما بگوید که علت بستن در این بوده که او مشغول بازی با قفل بوده، شما را خوشحال نخواهد کرد. جواب کودکان مهم نیست، چرا که در هر صورت ناامید کننده است. اگر شما قصد دارید رابطه علت و معلول را به کودک خود بیاموزید، بهتر است روش دیگری را انتخاب کنید.
4. رفتارهای اشتباه با کودکان با گفتن "چیزی برای ترس وجود ندارد"
ممکن است کودکان از مسائل مختلفی بترسند و آن را با شما در میان بگذارند. نیازی نیست شما هم با او بترسید و همراهی کنید. تنها کافیست احساسات او را تایید کنید و به کودک خود اطمینان دهید که همیشه کنارش هستید و از او محافظت خواهید کرد.
5. این اتفاق می افتد وقتی که شما
در زمان های قدیم وقتی که اتفاقی برای کودک رخ می داد، مادر و پدرها به او تاکید می کردند که این اتفاق معلول علت خاصی است. به طور مثال زمانی که کودک شما از روی صندلی می افتد، متوجه می شود که اگر روی صندلی برود امکان دارد بیفتد. بنابراین نیازی نیست برای تعلیم و تربیت او، تاکید کنید این اتفاق با رفتن روی صندلی رخ خواهد داد. آن ها باید بدانند زمانی که از روی صندلی می افتند و یا اتفاقی برایشان رخ می دهد، مادر و پدرشان برای مراقبت از آن ها کنارشان هستند.
6. رفتارهای اشتباه با کودکان با گفتن "صبر کن مامان یا بابا به خانه برگردد"
ترساندن کودک نسبت به یکی از پدر یا مادر، از دهه ها پیش در خانواده ها رایج بوده است. اغلب اوقات پدر نقش ترسناک خانه را بازی کرده و کودکان بابت بازگشت وی به منزل تهدید می شدند. تمامی پدر و مادرها دوست دارند فرزندشان به آن ها احترام بگذارد، ولی نباید کاری کنیم که فرزندان از والدین خود بترسند. با همسر خود در مورد روش های درست نظم و انضباطی صحبت کنید، به صورتی که هر دو احساس راحتی داشته باشید.
سخن پایانی
شما از چه روش هایی برای تربیت سازنده کودک خود استفاده می کنید؟ به نظر شما چه جملاتی را نباید به کودکان گفت؟ نظریات خود را در بخش نظریات چند و چون با ما و دیگر خوانندگان مجله در میان بگذارید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼