پیشگیری از سرماخوردگی کودکان، مراقبت های لازم
نحوه صحیح عطسه کردن را به فرزندان تان بیاموزید، آنها باید یاد بگیرند که موقع سرفه و عطسه روی شان را برگردانند.
توصیه هایی وجود دارد که می تواند به والدین و کودکان کمک کند تا فصل زمستان را راحت تر و بدون دردسرتر بگذارند:
توصیه های پیشگیری از سرماخوردگی
واکسن آنفولانزا بزند.
تکنیکهای شستن دستها بطور صحیح را به فرزندان آموزش دهید.
سعی کنید تا جایی که ممکن است نوزادان و اطفال را بیرون نبرید و یا در معرض افراد مبتلا به سرما خوردگی نگذارید.
به فرزندان تان بگویید تا از افرادی که سرما خورده اند یا آنفولانزا دارند فاصله بگیرند.
نحوه صحیح عطسه کردن را به فرزندان تان بیاموزید، آنها باید یاد بگیرند که موقع سرفه و عطسه روی شان را برگردانند، در یک دستمال کاغذی عطسه کنند یا قسمت داخلی آرنجشان عطسه کنند اگر دستمال ندارند.
بطری مخصوص برای آب داشته باشند و با خود به مدرسه ببرند، این کار در فصل سرما بسیار مفید است.
توصیه های سلامتی در زمستان و بیماری ها
متاسفانه شستن دستها و زدن واکسن آنفولانزا نمی تواند در ابتلا به بیماری های این فصل خیلی موثر باشد:
آسم: تغییرات آب و هوا و سرما اغلب باعث حملات آسم می شود، که برای اطمینان باید داروهای ضد آسم را دم دست داشته باشید، و آماده باشید هر زمان که فرزندتان شروع به سرفه کرد یا علائم حملات آسمی را نشان داد از آنها استفاده کنید. اگر آسم فرزندتان همیشه در زمستان بدتر می شود، بهتر است که از داروهای پیشگیری آسم استفاده کنید.
سرفه های مزمن: اگر چه بسیاری از کودکان در فصل سرما و آنفولانزا که مریض می شوند سرفه دارند، اگر این سرفه ها زیادی طول کشید و اگر فرزندتان آسم هم دارد حتما با پزشک فرزندتان مشورت کنید.
خشکی پوست: رطوبت کم از سرما و هوای خشک بیرون و هوای گرم و خشک داخل خانه اغلب باعث خشکی پوست در این فصل سال می شود. این می تواند باعث مشکلات خاصی در دستان کودکان شود که با شستن دائم دستها و دور دهان بدتر هم می شود. از صابون ملایم استفاده کنید و بلافاصله بعد از شستن دستها یا حمام کردن بدن فرزندتان را مرطوب کنید تا مانع خشکی و اگزمای پوست فرزندتان شود. ممکن است که چندین بار در روز از مرطوب کننده استفاده کنید.
اگزما: کودکانی که اغلب پوستی خشک و قرمز در طول سال دارند، اغلب در زمستان این حالت بدتر می شود. چنانچه حتی با استفاده از مرطوب کننده ها و مراقبتهای شدید هنوز هم این خشکی ادامه دارد و بدتر می شود حتما با پزشک فرزندتان مشورت کنید و راهنمایی بگیرید.
خون دماغ: زمانی که خون دماغ به خاطر خشکی هوا است، می توانید با مرطوب کردن بینی فرزندتان یا ژل های مخصوص کودکان از این خون دماغ پیشگیری کنید. باید بدانید که گاهی اوقات کودکان به خاطر سرماخوردگی، التهاب سینوس یا آلرژی خون دماغ می شوند.
حفظ سلامت کودکان و خودتان در فصل سرما
زمانی که هوا سرد می شود، وجود سیستم گرمایی در داخل خانه مانند بخاری و شومینه هم می تواند مشکل ساز شوند. سعی کنید خانه را هم برای فرزندان و هم برای خودتان ایمن کنید.
دستگاه شاخص دی اکسید کربن را در خانه تان نصب کنید. خصوصا اگر در خانه از شومینه یا بخاری استفاده می کنید این دستگاه بسیار مفید و ضروری است.
خانه را برای گاز رادون تست کنید. زمستان بهترین زمان برای تست گاز رادون است. وجود گاز رادون خصوصا در خانه باعث ابتلا به سرطان ریه در افراد غیر سیگاری می شود، و کودکان واقعا در معرض خطر بیشتری هستند چون زمان بیشتری را در خانه می گذرانند، و آنها در معرض عوارض ناشی از رادون بیشتر هستند.
باید بدانید که
به خاطر داشته باشید از آنجایی که والدین به خاطر حفظ رطوبت بیشتر هوا و پیشگیری از خون دماغ و خشکی پوست بیش از حد از بخور استفاده می کنند، این بخور می تواند باعث ایجاد قارچ و مرطوب شدن گرد و غبار شود در نتیجه آلرژی را در کودکان افزایش می دهد.
کودکان را به اندازه ی مناسب لباس بپوشانید، کودکان فقط کافی است که یک لایه بیشتر از والدین شان لباس به تن کنند. نباید آنقدر لباس تن فرزندتان کنید که خودتان احساس گرما کنید! اگر کودکان برای برف بازی بیرون می روند باید لباس گرم ، کاپشن، شال گردن و کلاه و جوراب و شلوار گرم بپوشند، حتما از پوتین های ضد آب استفاده کنید.
سعی کنید فرزندتان در زمستان هم فعالیت فیزیکی لازم را داشته باشد. با وجودی که بیرون برای ورزش زیادی سرد است، می توانید فعالیتها و ورزشهایی را برای کودکان در درون خانه ترتیب دهید، مثل بسکتبال یا فوتبال داخل خانه ، والیبال یا فعالیتهای کششی.
در این فصل حتما ویتامین C بیشتری به کودکان بدهید، می توانید پیاز را چهار قاچ کنید و در خانه و اتاقها بگذارید. اما با وجود همه این کارها اگر فرزندتان به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شد سریعا به پزشک مراجعه کنید و از درمان سر خود اجتناب کنید.
منبع:
تریتا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼