آموزش صحبت با کودکان، درباره مسائل جنسیتی
گفت و گو با کودک در مورد اندام های جنسی می تواند به او در مراقبت از آن ها کمک کند.
چگونه و چرا با بچه های خود در مورد قسمت های خصوصی آنها باید صحبت کنید.
گفت و گو با کودک در مورد اندام های جنسی می تواند به او در مراقبت از آن ها کمک کند.هر پدر و مادری وظیفه دارد در حین تربیت کودک ، روش های مراقبت از اندام های جنسی را هم به کودک یاد بدهد.ناآگاهی کودک از اندام های جنسی اش می تواند موجب آسیبش شود.افراد مریض همیشه در کمین اند و می توانند آسیب های روحی و روانی به کودک وارد کنند.علاوه بر مشکلات و آسیب های روانی به کودک می تواند در بزرگ سالی به او در رفتارهای جنسی اش آسیب وارد کند.
اهمیت مکالمه را در نظر بگیرید
دلایل زیادی وجود دارد که والدین از گفتگوهای مربوط به قسمت خصوصی بدن خودداری می کنند. حتی برای ما به عنوان بزرگسال بسیار ناخوشایند و ناراحت کننده است. و هنگامی که ما مطمئن نیستیم چه چیزی را بگوییم یا چه موقع و چگونه آن را بگوییم ، به راحتی می توان مکالمه را تمام کرد و یا اصلا آن را شروع نکرد.
چرا باید با کودک در مورد اندام های جنسی صحبت کرد؟
با این وجود دلایل بسیار مهمی وجود دارد که از مکالمه دریغ نکنید.
بچه های شما در مورد قسمت های خصوصی و در نهایت رابطه جنسی ، و خیلی زودتر از آنچه انتظار دارید ممکن است بدانند. پس بهتر است به جای آنکه از دوستان ، فیلم ها یا نمایش های تلویزیونی اطلاعات را کسب کنند، اطلاعات صحیح و اموزش صحیح را از شما بیاموزند.
کودکان قوانین ناگفته خانه شما را یاد می گیرند و از آنها پیروی می کنند. اگر به آنها آموختید که آنها نمی توانند در مورد اندام های خصوصی بدن خود صحبت کنند ، ممکن است این را تفسیر کنند که صحبت در مورد آن ها شرم آور است. آنها احساس راحتی نخواهند کرد تا از شما سؤال کنند ، نگرانی ها یا مشکلات مربوط به بدن خود را با شما در میان نمی گذارند یا احساس راحتی نمی کنند تا به راحتی به شما در مود رفتارهای نادرستی که با او در مورد اندام های جنسی اش کرده اند اطلاع دهد .اطلاع ندادن او در این موارد می تواند باعث ترس و درنهایت پیروزی شخص متجاوز شود.
با بزرگ شدن کودکان ، آنها نه تنها باید نام قسمت های خصوصی بدن خود را بدانند ، بلکه باید مرزهایی را که باید ایجاد کنند را هم بدانند.
اگر در خانواده شما هرگز در مورد قسمت های خصوصی صحبت نمی شود ،هرگز نمی توانید آن مرزها و قوانین را تعیین کنید. مطالعات نشان داده است کودکانی که اسم های مناسبی برای دستگاه تناسلی خود دارند ، کمتر در معرض سوءاستفاده جنسی قرار می گیرند. دقیقا مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد ، اما حتما صحبت در مورد اندام جنسی کودک و نامگذاری آن به کودک در مقابل محافظت از خودش کمک کرده است.
بچه های شما باید بدانند که شما قابل اعتماد هستید و قادر به پاسخگویی به هرگونه سؤالی هستید یا به همه ی مشکلات آن ها می پردازید.این اعتماد باید برای کودک ایجاد شود .تمایل به گفتگوهای حتی ناخوشایند و ناراحت کننده باعث می شود بچه های شما بدانند که همیشه در کنار آنها هستید و با آن ها صادقانه صحبت خواهید کرد.
گفت و گوی موثر با کودک در مورد اندام های جنسی چگونه است؟
در اینجا چند اصل برای یک گفتگوی مؤثر وجود دارد که به شما کمک می کند تا در این زمینه آگاه شوید و راحت تر با کودکتان در مورد اندام هاب جنسی اش صحبت کنید.
از لحظات آموزنده بهره ببرید
روانشناسان کودک می گویند که همیشه باید با کودک در مورد سوال هایی که در مورد اندام های جنسی اش می پرسد صحبت کنید طبیعی است که بچه های حدود سه ساله شروع به پرسیدن سؤال در مورد قسمت های بدن خود می کنند ، بنابراین وقتی اتفاق می افتد از این فرصت استفاده کنید تا اسامی را به آنها یاد دهید. زمان حمام کردن و لباس پوشیدن فرصتی روزانه است ، بنابراین از آن استفاده کنید. اگر شخصی که شما می شناسید کودک دارد ، و فرزند شما می پرسد چگونه کودک از شکم مادرش بیرون می آید ، به روشی متناسب با سن به آنها بگویید.
نشانه های مناسب برای پاسخگویی به کودک را از خود کودک بگیرید.
به عنوان مثال ، زمانی که کودک از شما سوال می پرسد که نوزادان از کجا بیرون می آیند به آن ها بگویید از اندام های خصوصی مادرشان بیرون می آیند.منتظر بمانید و ببینید چه سوالات دیگری پیش می آید و در صورتی که سوال های دیگری کرد آن ها را جواب دهید و به صورت سرخود مسائل را برایش باز نکنید.بعضی اوقات حتی بپرسید ، "در مورد آن چه سؤالاتی دارید؟" بچه ها سؤالاتی را مطرح نمی کنند که از لحاظ توسعه آمادگی لازم برای شنیدن پاسخ آن را نداشته باشند .پس منتظر سوال های بعدی باشید . بعضی اوقات ، آنها سؤال نمی کنند ، اما بعداً بر می گردند و پیگیری می کنند.
نام های واقعی اندام های خصوصی را یاد دهید
ممکن است احساس ناخوشایندی باشد ، اما خوب است که به کودک خود کلمات مناسب برای نام آلت تناسلی شان را یاد دهید. بعضی از والدین از این پیشنهاد چشم پوشی می کنند .نام مناطق خصوصی بدنشان را به آن ها یاد دهید .کد گذاری و نام های قراردادی می تواند کودک را به اشتباه بی اندازد.نکته مهم این است که وقتی بزرگ می شوند ، نامهای واقعی دستگاه تناسلی خود را یاد می گیرند و می دانند در هنگام انجام بستر مناسب هیچ شرم در نامگذاری یا صحبت کردن از دستگاه تناسلی آنها وجود ندارد.
همیشه صادق باشید
به خاطر داشته باشید که صادقانه صحبت کردن به این معنا نیست که شما باید یکباره کل اسرار را برای او بگویید. شما می توانید بدون ذکر جزئیات در مورد نحوه به وجود آمدن کودک ، در مورد نام دستگاه تناسلی به صورت آشکار با او صحبت کنید. با بزرگتر شدن سن بچه ها ، مجدداً مکالمه مرور می شود و سوال های جدید می پرسد. شما به عنوان والدین باید گفتگو را آغاز کنید ، با صراحت ، صادقانه و واقعی صحبت کنید و فضایی را ایجاد کنید که کودک سوالاتش را به راحتی بپرسد.
در مورد مرزها صحبت کنید
مهم است که وقتی با فرزند خود در مورد قسمت های خصوصی آنها صحبت می کنید ، تأکید کنید که آنها خصوصی هستند. آنها باید با بزرگتر شدن درک کنند که بدن آنها متعلق به آنهاست ، و افراد دیگر حق دیدن قسمتهای خصوصی آن ها را ندارند. این بدان معنا نیست که باید از بدنشان شرمنده باشند ، بلکه فقط مرزهایی وجود دارد.
فضا را برای مکالمه بیشتر باز نگه دارید
اگر گفتگوی خود را هنگامی آغاز می کنید که فرزندانتان جوان هستند و با آنها با صراحت و صادقانه در مورد کارهای دشوار زندگی صحبت می کنید ، راه را برای مکالمه مداوم در تمام دوران کودکی و نوجوانی آن ها هموار کرده اید. آنها خواهند دانست که شما منبع اطلاعات صادقانه و دقیقی برای آن ها هستید ، بنابراین سؤالات خود را هنگامی که به وجود می آید از شما می پرسند نه از همسالانشان.
رفتارهای جنسی در کودکان خردسال چه عادی است چه نیست؟
صحبت والدین می تواند با فرزندان خود در مورد تفاوت های درست و نادرست آسان باشد ، اما صحبت کردن با والدین برای فرزندانشان اغلب دشوار است.
در سنین بسیار کم ، کودکان با لمس کردن ، نوک زدن ، کشیدن و مالش قسمتهای بدن از جمله دستگاه تناسلی ، شروع به اکتشاف بدن خود می کنند. با بزرگتر شدن کودکان ، برای یادگیری در مورد این قسمت های بدن و عملکرد آنها به راهنمایی نیاز دارند.
چه رفتاری عادی است؟
در اینجا لیستی از آنچه پزشکان متخصص اطفال می گویند طبیعی است ، رفتارهای جنسی رایج در افراد ۲ تا ۶ ساله.
وقتی این رفتارها اتفاق می افتد ، سعی کنید کودک خود را به سمت رفتارهای مناسب تر هدایت کنید. به او یاد دهید که کودکان باید به یکدیگر احترام بگذارند ، و لمس کردن قسمت های خصوصی دیگران اصلا خوب نیست. همچنین ، به کودک خود یادآوری کنید که اگر کسی قسمت های خصوصی آن ها را لمس کند ، به شما یا یک فرد بزرگسالی دیگر بگوید
لمس کردن / خودارضایی دستگاه تناسلی در محیط عمومی یا خصوصی
در حال مشاهده یا لمس دستگاه تناسلی همسالان یا خواهر و برادر جدید هستید
نشان دادن دستگاه تناسلی به همسالان
ایستادن یا نشستن خیلی نزدیک به کسی
تلاش برای دیدن اندام خصوصی همسالان یا بزرگسالان برهنه
رفتارهای جنسی غیر عادی در کودکان
والدین همچنین باید بدانند چه موقع رفتارهای جنسی کودک بی ضرر است. مشکلات رفتاری جنسی ممکن است خطری برای امنیت و رفاه کودک شما و سایر کودکان باشد و می تواند نشانه سوء استفاده جسمی یا جنسی یا قرار گرفتن در معرض فعالیت های جنسی باشد.
مشکلات رفتاری جنسی در کودکان خردسال شامل موارد زیر است:
به طور مکرر اتفاق می افتد و امکان هدایت مجدد وجود ندارد.
باعث ایجاد احساسات یا درد جسمی یا صدمه به خود یا دیگران می شود.
با پرخاشگری جسمی همراه است.
اجبار یا زور را درگیر می کند.
اعمال جنسی در بزرگسالان را شبیه سازی می کند.
نکاتی درباره ایمنی بدن در مورد والدین
والدین باید در مورد ایمنی بدن بین ۳ تا ۵ سالگی به فرزندان خود آموزش دهند.
از زبان مناسب استفاده کنید.
به کودکان در مورد نام همه ی قسمت های بدن از جمله مانند دستگاه تناسلی ، آلت تناسلی ، واژن ، سینه ها ، باسن و قسمت های خصوصی به کودکان آموزش دهید. ایجاد نام برای اندام های بدن ممکن است این ایده را ایجاد کند که نام بدی در مورد آن وجود دارد. حتما نام مناسب را نیز آموزش دهید. همچنین به کودک خود بیاموزید که چه قسمت هایی خصوصی هستند.
به اجبار محبت نکنید.
فرزندان خود را مجبور نکنید که در آغوش افرادی که مایل نیستند بروند یا به افراد به. این حق آنهاست که حتی به مادربزرگ یا پدربزرگ بگویند که آنها نمی خواهند بوسه یا خداحافظی از آغوش ببخشند. لمس نامناسب زور بوس بدهند . دائماً این ایده را تقویت کنید که بدن آنها مال خودشان است و می توانند از آن محافظت کنند. این بسیار مهم است که کودک شما می داند در صورت لزوم به شما یا یک بزرگتر مورد اعتماد دیگر بگویید. به این ترتیب کودک شما می داند که محافظت از آنها نیز وظیفه شماست.
توضیح دهید که چه لمس هایی لمس های بد هستند
شما می توانید "لمس خوب" را توضیح دهید."لمس بد" نوعی لمس است که شما دوست ندارید و می خواهید آن را فوراً متوقف کند (یعنی ضربه ، لگد زدن یا لمس کردن قسمت های خصوصی). به فرزند خود اطمینان دهید که بیشتر لمس ها خوب است ، اما آن ها باید بدانند در مورد هر گونه لمس بد و ناراحت کننده باید با شما صحبت کنند و به شما اطلاع دهند.
یک قانون محکم به فرزندان خود ارائه بدهید
به آنها بیاموزید اشکالی ندارد که کسی بتواند قسمت خصوصی خود را ببیند یا آنرا لمس کند. پیروی از یک قانون برای کودک راحت تر است و اگر این راهنما را در ذهن داشته باشند ، فوراً "لمس بد" را تشخیص می دهند. به فرزندان خود اطمینان دهید که به آنها گوش خواهید کرد ، آنها را باور کنید و می خواهید از آنها محافظت کنید.
قرار گرفتن در معرض رسانه را کنترل کنید
دسترس های کودک به انواع شبکه های تلویزیونی را محدود کنید و مواظب دسترسی هایش به دنیای رسانه باشید.برخی شبکه های تلویزیونی و سایت های اینترنتی برای سنین کودکی مناسب نیستند و می تواند ضربه روحی سختی را به کودک وارد کند.
ارائه گزینه های مناسب بخش مهمی از جلوگیری از قرار گرفتن در معرض محتوای جنسی در رسانه ها است. آگاه باشید که کودکان ممکن است رفتارهای جنسی بزرگسالان را به صورت حضوری یا در رسانه ها به صورت ناخواسته مشاهده کنند و ممکن است به شما نگویند که این اتفاق افتاده است.
این اطلاعات را مرتباً با فرزندان خود مرور کنید
اطلاعات را در زمان های مناسب مانند حمام کردن ، قبل از خوابیدن و قبل از هر وضعیت جدید دیگر با کودک در میان بگذارید.زمانی که به شنا ، کلاس رقص و هر محیط عمومی دیگری می روند حتما این مسائل را با آن ها در میان بگذارید.
زمانی که کودکم سوالات عجیب در مورد اندام های جنسی می پرسد چگونه واکنش نشان دهم؟
سؤالاتی که کودک شما می پرسد و پاسخ هایی که برای دادنش مناسب است بستگی به سن و توانایی درک فرزند شما دارد. نکات زیر ممکن است هر دو شما را آسانتر کند:
لبخند بزنید ، حتی اگر سؤال نامناسب باشد. با عصبانیت واکنش نشان ندهید. کودک شما نباید از کنجکاوی خود شرمنده شود
مختصر توضیح دهید و به توضیحات طولانی نپردازید. به زبان ساده پاسخ دهید.
ببینید کودک شما چه می خواهد یا باید اطلاعات بیشتری کسب کند؟ پاسخ های خود را با این جمله که " آیا این به سؤال شما پاسخ می دهد؟ " دنبال کنید.
به واکنشهای فرزندتان گوش دهید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼