۲۲۶۰۶۸
۲ نظر
۳۷۱۷
۲ نظر
۳۷۱۷

برای رفلاکس کودکان چه باید کرد؟

بیماری ریفلاکس معده یک بیماری گوارشی طولانی مدت (مزمن) است.

بیماری ریفلاکس معده یک بیماری گوارشی طولانی مدت (مزمن) است. زمانی که محتویات معده به سمت بالا به داخل لوله غذایی (مری) می رود، رفلاکس اتفاق افتاده است.
رفلاکس معده (GER) در نوزادان زیر 2 سال شایع است. بیشتر نوزادان در طی 3 ماه اول روزانه چند بار رفلاکس برایشان اتفاق می افتد .رفلاکس در نوزادان مشکلی ایجاد نمی کند و در بیشتر موارد ، نوزادان این میزان رفلاکس را تا 12 الی 14 ماهگی دارند.
رفلاکس ممکن است برای کودکان بزرگتر هم اتفاق بی افتد اما نه به آن معنا که مدام و همیشه دچار رفلاکس می شوند.
GERD یک شکل جدی و طولانی تر از ریفلاکس معده دستگاه گوارش (GER) است.

رفلاکس چه زمانی غیر طبیعی و نگران کننده است؟
وقتی GER تبدیل به GERD می شود ، رفلاکس می تواند نگران کننده باشد.
اگر کودک یا نوجوان شما دارای GERD باشد:
علائمی که کودک شما دارد مانع از آن می شود که به راحتی تغذیه کند. این علائم ممکن است شامل استفراغ ، سرفه و مشکل در تنفس باشد.
کودک شما بیش از سن 12 تا 14 ماهگی مبتلا به رفلاکس معده است.
کودک یا نوجوان شما بیش از ۲ بار در هفته و برای چند ماه رفلاکس دارد.
در این صورت رفلاکس کودک شما حاد تر است و به اصطلاح به GERD مبتلا شده است.در واقع بیماری رفلاکس کودک شما شرایط حادتری دارد.

چه عواملی باعث GERD در کودکان می شود؟
بیشتر اوقات ، رفلاکس در نوزادان به دلیل دستگاه گوارش ضعیف می باشد. بسیاری از نوزادان مبتلا به GERD معمولا سالم هستند اما در برخی از نوزادان می تواند در اعصاب ، مغز و یا عضلاتشان مشکل ایجاد کند.
در کودکان بزرگتر ، علل GERD اغلب با مواردی که در بزرگسالان مشاهده می شود ، مشابه است. همچنین ، کودکان بزرگتر اگر رفلاکس را در کودکی بسیار تجربه کرده باشد ، در معرض خطر GERD قرار دارند. هر چیزی که باعث بر هم زدن آرامش دریچه ماهیچه ای بین معده و مری یا LES شود یا هر چیزی که فشار زیر LES را افزایش دهد می تواند باعث ایجاد GERD شود.
برخی از عوامل همچنین ممکن است در GERD نقش داشته باشند ، از جمله چاقی ، پرخوری ، خوردن غذاهای تند یا سرخ شده ، نوشیدن کافئین ، کربنات و داروهای خاص. به نظر می رسد که یکی از علت های جزء GERD عوامل ارثی می باشد و از والدین که کودک می رسد. زیرا در بعضی از خانواده ها بیشتر از سایرین شایع است.
محققان همیشه دقیقاً مطمئن نیستند که چه عواملی باعث ایجاد GERD در جوانان می شود. اما عوامل مختلفی ممکن است درگیر باشند از جمله:
زاویه ی معده و مری.
وضعیت عضلات در انتهای مری.
اتصال فیبرهای دیافراگم.
برخی از کودکان همچنین ممکن است دریچه های ضعیفی داشته باشند که به خصوص نسبت به برخی از غذاها و نوشیدنی ها یا التهاب در مری که باعث ایجاد مشکل هستند ، حساس هستند.
به نظر می رسد برخی از مواد غذایی بر روی ماهیچه های LES تأثیر می گذارند. آنها به LES اجازه می دهند طولانی تر از حد معمول بماند. این مواد غذایی عبارتند از:
شکلات
نعناع تند
غذاهای پرچرب
غذاهای دیگر باعث می شوند معده بیشتر اسیدی شود. این مواد غذایی عبارتند از:
غذاهای مرکبات
سس گوجه فرنگی و گوجه فرنگی
موارد دیگری که ممکن است به رفلاکس معده منجر شود عبارتند از:
چاق بودن
داروها ، از جمله برخی آنتی هیستامین ها ، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد درد
در معرض دود سیگار قرار گرفتن

عوامل خطر برای رفلاکس معده چیست؟
رفلاکس معده در اولین سال زندگی کودک بسیار متداول است. غالباً بدون دخالت از بین می رود. اگر فرزند شما شرایط زیر را داشته باشد می تواند رفلاکس معده تشدید شود:
سندرم داون
اختلالات عصبی عضلانی مانند دیستروفی عضلانی و فلج مغزی

علائم رفلاکس معده چیست؟
سوزش سر دل یا سوء هاضمه اسید شایعترین علامت GERD است. سوزش سر دل به عنوان درد سوزش قفسه سینه توصیف می شود. از پشت سینه شروع می شود و به سمت گردن و گلو حرکت می کند. می تواند تا ۲ ساعت دوام آورد. اغلب بعد از خوردن غذا بدتر است. دراز کشیدن یا خم شدن بعد از غذا نیز می تواند منجر به سوزش قلب شود.
کودکان کمتر از 12 سال اغلب علائم مختلف GERD دارند. آنها علائم زیر را دارند:
سرفه خشک می کنند
علائم آسم دارند
در بلع مشکل دارند
اما سوزش سر معده را تجربه نمی کنند
هر کودک ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد. علائم شایع GERD شامل موارد زیر است:
زیاد آروغ می زنند
غذا نمی خورند
درد معده دارند
اغلب استفراغ می کنند
داشتن سکسکه
اغلت سرفه می کنند
علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خس خس سینه
اغلت سرماخورده هستند
اغلب عفونت گوش دارند
داشتن تندی در سینه
صبح گلو درد دارد
داشتن طعم ترش در دهان
بوی بد دهان
از بین رفتن یا پوسیدگی مینای دندان
علائم GERD ممکن است مانند سایر مشکلات سلامتی به نظر برسد و مادر متوجه آن نشود بهتر است با پزشک حتما مشورت کنید.

چگونه رفلاکس معده تشخیص داده می شود؟
پزشک کودک شما معاینه جسمی را انجام می دهد و سابقه سلامتی را می گذراند. آزمایش های دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اشعه ایکس قفسه سینه
اشعه ایکس می تواند علائمی را نشان دهد که محتوای معده به ریه ها را نشان دهد و پزشک بیماری را تشخیص دهد.
سری بالا GI یا باریم.
این آزمایش اندامهای قسمت بالای دستگاه گوارش کودک شما را نشان می دهد. این لوله غذایی (مری) ، معده و قسمت اول روده کوچک (اثنی عشر) را بررسی می کند. کودک شما مایعات فلزی به نام باریم را قورت می دهد. باریوم اندامها را می پوشاند تا در پرتوی ایکس دیده شود. سپس از اشعه X گرفته می شود تا علائم زخم یا انسداد غیر طبیعی بررسی شود.
آندوسکوپی
این تست قسمت داخلی دستگاه گوارش را بررسی می کند. از یک لوله کوچک و انعطاف پذیر به نام آندوسکوپ استفاده می کند. و در انتهاس آن دارای یک نور و یک لنز دوربین است. نمونه هایی از بافت دستگاه گوارش نیز ممکن است برای آزمایش گرفته شود.
مانومتری مری
این تست قدرت عضلات مری را بررسی می کند. این می تواند ببیند که آیا کودک شما در رفلاکس یا بلع مشکل دارد یا خیر. یک لوله کوچک داخل سوراخ بینی کودک ، سپس در گلو و داخل مری قرار می گیرد. سپس فشارهایی را که عضلات مری در هنگام استراحت انجام می دهند ، اندازه گیری می کند.
نظارت بر PH
این آزمایش میزان pH یا میزان اسید موجود در مری را بررسی می کند. یک لوله پلاستیکی نازک داخل سوراخ بینی کودک ، پایین گلو و مری قرار می گیرد.
لوله دارای سنسوری است که سطح pH را اندازه گیری می کند. انتهای دیگر لوله خارج از بدن کودک شما به یک مانیتور کوچک وصل شده است. این میزان pH سطح کودک شما را برای 24 تا 48 ساعت ثبت می کند. در این مدت کودک شما می تواند به خانه برود و فعالیت های عادی خود را انجام دهد.
همچنین باید از زمان ، نوع غذا و میزان غذایی که کودک شما می خورد ، اطلاع داشته باشید.

رفلاکس معده چگونه درمان می شود؟
درمان بستگی به علائم ، سن و سلامت عمومی فرزند شما دارد. همچنین بستگی به این دارد که شرایط چقدر شدید است.
تغییر رژیم و سبک زندگی
در بسیاری موارد ، تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی می تواند به کاهش رفلاکس معده کودک شما کمک کند. با پزشک در مورد فرزندتان در مورد تغییراتی که می توانید انجام دهید صحبت کنید. در اینجا چند نکته برای مدیریت بهتر علائم رفلاکس معده آورده شده است.
برای نوزادان
پس از تغذیه ، کودک را به مدت ۳۰ دقیقه در حالت عمودی نگه دارید.او را نخوابانید و تکان ندهید.
اگر با بطری شیر می دهید ، نوک پستان را با شیر پر کنید. به این ترتیب کودک شما هنگام غذا خوردن هوا زیاد بلع نمی کند.
اضافه کردن غلات برنج به تغذیه ممکن است برای بعضی از نوزادان مفید باشد.
آروغ کودک خود را بگیرید.
به کودک خود حجم زیادی شیر ندهید معده ی پر ، رفلاکس را بیشتر می کند.
برای کودکان
میزان غذای کودک خود را در نظر بگیرید.
غذاهای سرخ شده و چرب ، نعناع ، شکلات ، نوشیدنی هایی با کافئین مانند سدیم و چای ، مرکبات و آب میوه ها و محصولات گوجه فرنگی را محدود کنید.
وعده های غذایی کوچکتر را به کودک خود پیشنهاد دهید.
اگر کودک شما گرسنه است ، میان وعده های غذایی کوچک برایش در نظر بگیرید. اجازه ندهید که فرزند شما پرخوری کند. بگذارید فرزندتان وقتی گرسنه است غذا بخورد و در صورتی که سیر شد دست از غذا بکشد و به زور به او غذا ندهید.
اگر فرزند شما اضافه وزن دارد ، برای کاهش وزنش حتما با پزشک تغذیه مشورت کنید.
وعده غذایی عصرگاهی را حداقل 3 ساعت قبل از خواب سرو کنید.
موارد دیگری که باید امتحان کنید:
حتما داروهایی که که کودکتان می خورد با پزشک در میان بگذارید برخی داروها موجب تحریک معده می شوند.
اجازه ندهید که فرزند شما درست بعد از غذا دراز بکشد یا به رختخواب برود.

داروها و سایر روش های درمانی
پزشک فرزند شما ممکن است گزینه های دیگری را نیز پیشنهاد کند.
داروها
ارائه دهنده فرزند شما ممکن است داروهایی را برای کمک به رفلاکس تجویز کند. داروهایی وجود دارد که به کاهش مقدار اسید معده کمک می کند. این باعث کاهش سوزش سر معده و کاهش رفلاکس می شود. این داروها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
مسدود کننده H2. اینها با مسدود کردن هورمون هیستامین ، میزان اسیدی را که معده شما ایجاد می کند ، کاهش می دهند. هیستامین به ساخت اسید کمک می کند.
مهار کننده های پمپ پروتون. این کمک می کند تا معده شما از ساخت اسید جلوگیری کند. آنها این کار را با متوقف کردن کار پمپ اسید معده انجام می دهند.
پزشک ممکن است نوع دیگری از داروهای تجویز کند که به تخلیه سریعتر معده کمک کند. اگر غذا زمان زیادی در معده نماند ، ممکن است رفلکس کمتر رخ دهد.
مکمل های کالری
برخی از نوزادان مبتلا به ریفلاکس نمی توانند مقدار زیادی شیر یا غذا بخورند زیرا اغلب استفراغ می کنند. در این صورت ، پزشک فرزند شما ممکن است موارد زیر را پیشنهاد کند:
افزودن غلات برنج به شیر کودک
با اضافه کردن یک مکمل تجویز شده ، کالری بیشتری به کودک خود بدهید.
اگر کودک آلرژی داشته باشد ،شیر را به شیر سویا تغییر دهید.
تغذیه با لوله
تغذیه لوله ممکن است پیشنهاد شود. فرمول یا شیر مادر از طریق لوله ای که در بینی قرار می گیرد داده می شود. به این لوله لوله بینی گفته می شود. سپس لوله از طریق لوله غذایی یا مری و داخل معده قرار می گیرد. کودک شما علاوه بر تغذیه بطری می تواند یک لوله تغذیه نیز داشته باشد. یا به طور کلی تغذیه لوله به جای تغذیه با بطری ممکن است انجام شود.
عمل جراحی
در موارد شدید ریفلاکس ، ممکن است جراحی به نام fundoplication انجام شود. اگر فرزند شما به دلیل استفراغ افزایش وزن کم کند و وزن مناسبی نداشته باشد ، پزشک ممکن است این گزینه را پیشنهاد کند . این اغلب به صورت جراحی لاپاروسکوپی انجام می شود. این روش درد کمتری دارد و زمان ریکاوری سریع تری دارد. برش های کوچک یا برش در شکم کودک شما ایجاد می شود. یک لوله کوچک با دوربین در انتها در یکی از برش ها قرار می گیرد تا به داخل آن نگاه کند. ابزار جراحی از طریق برشهای دیگر قرار داده می شود. قسمت بالای معده در اطراف مری پیچیده شده است. این یک باند محکم ایجاد می کند. این روش باعث تقویت LES شده و ریفلاکس را به شدت کاهش می دهد.

عوارض رفلاکس معده چیست؟

آسم و ذات الریه
برخی از نوزادان و کودکانی که مبتلا به GERD هستند ممکن است استفراغ نکنند. اما محتویات معده آنها ممکن است از مری بالا رود و به داخل لوله خنک کننده (نای) منتقل شود. این می تواند باعث آسم یا ذات الریه شود.
استفراغ
که بسیاری از نوزادان و کودکان مبتلا به GERD را مبتلا می کند ، می تواند باعث افزایش وزن و تغذیه نامناسب شود. با گذشت زمان ، هنگامی که اسید معده به داخل مری بازگردد ، می تواند منجر به موارد زیر شود:
التهاب مری
زخم یا زخم در مری ، که می تواند دردناک باشد و ممکن است خونریزی کند.
کمبود گلبولهای قرمز به علت زخم ها
بزرگسالان همچنین ممکن است موارد زیر را به علت طولانی شدن رفلاکس تجربه کنند. این شامل:
باریک تر و یا تنگ تر شدن مری
سلولهای غیر طبیعی در پوشش مری به وجود می آید.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
در شرایطی رفلاکس بسیار می تواند تبعات داشته باشد که حتما باید به پزشک مراجعه شود.در شرایط زیر حتما به پزشک مراجعه کنید.
ریفلاکس دارد و وزن کم می کند
دارای علائم آسم یا ذات الریه است. این موارد شامل سرفه ، خس خس سینه یا مشکل در تنفس است.
نکات کلیدی در مورد رفلاکس معده
GERD یک بیماری گوارشی طولانی مدت (مزمن) است.
این اتفاق می افتد که محتویات معده به داخل لوله غذایی (مری) برگردند.
سوزش سر دل یا سوء هاضمه شایع ترین علامت GERD است.
استفراغ می تواند باعث افزایش وزن و تغذیه نامناسب شود.
در بسیاری موارد ، GERD با تغییر رژیم و سبک زندگی می تواند کاهش یابد.
بعضی اوقات ممکن است به داروها یا جراحی نیاز باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • مهناز نظری
    درباره برای رفلاکس کودکان چه باید کرد؟

    سلام بچه من ریفلاکس معده داره از بچگی یعنی ۳ماهگی شروع شده تا الان که یک سال و هفت ماهشه متخصص اطفال رفتم الان کپسول داده باقرص جویدنی دکترش میگه پرتغال نخوره اما النازم از میوه ها پرتغال دوست داره چیکار کنم یه راه حل نشونم بدین ممنونم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.