۲۲۶۴۵۰
۷۹۷
۷۹۷

علت خودخواهی کودکان، چیست؟

پدیده های طبیعی و رایج برای کودکان اتفاق می افتد که باید با آگاهی آن ها را برطرف کنید.

اگر رفتارهای خودخواهانه شدیدی از کودک خود می بینید، برای مقابله با آن ابتدا باید علت خودخواهی او را پیدا کنید و سپس مهربان و بخشنده بودن را به کودکتان آموزش دهید.

ریشه ی خودخواهی کودک شما و راه حل صحیح آن
زمانی که کودکان بزرگ می شوند، باید توجه بیشتری به آن ها داشته باشید. در واقع پدیده های طبیعی و رایج برای کودکان اتفاق می افتد که باید با آگاهی آن ها را برطرف کنید. معمولاً کودکان در مکان های شلوغ، رفتارهای متفاوت را از خودشان نشان می دهند.
پس بهتر است که تمرکز خود را روی رفتار کودک تان در بین دیگران افزایش دهید و ببینید که چگونه رفتار می کنند. متخصصان مراحل رشد را در کودکان مورد بررسی قرار می دهند و باور دارند که توجه والدین نسبت به آن ها در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
گاهی اوقات خودخواهی در بعضی از کودکان دیده می شود که مسئله ای طبیعی است اما گاهی اوقات خودخواهی به طرز شدیدی در آن ها وجود دارد.

چه چیزی باعث رفتار خودخواهانه در کودک می شود؟
برخی از علل خودخواهی در کودکان شامل موارد زیر است
والدین مدام به دلیل احساس گناه، اشتباه، جبران و یا برای نشان دادن عشق بیش از حد به کودک خود، بیشتر از حد نیاز به او محبت می کنند.
نادیده گرفته شدن می تواند عاملی برای خودخواهی در کودکان باشد.
زمانی که کودک عصبانی و افسرده یا مضطرب است و هیچ کس به او توجه نمی کند و در نتیجه سعی می کند بیش از دیگران به خودش فکر کند و آن ها را در نظر نگیرد.
زمانی که کودک به خواهر و برادر خود حسودی می کند، خودخواه می شود.
زمانی که والدین یا دیگر اعضای خانواده رفتار خودخواهانه داشته باشند، کودک از آن ها الگوبرداری کرده و رفتار شان را تقلید می کند.
ممکن است یک کودک به دلیل یاد ندادن ارزش های اخلاقی توسط پدر و مادرش به او، دچار خودخواهی شود.
زمانی که کودک نتواند هوش عاطفی خود را ارتقا دهد و رفتار درست و احساسات صحیح را نشناسد، دچار خودخواهی می شود.
اگر او مدام فریاد می زند که فلان چیز مال من است و می خواهد هر چیز کوچکی را برای خودش اعم از اسباب بازی یا حتی غذا و غیره را در اختیار داشته باشد، احتمالاً کودک خودخواهی دارید.

چگونه باید با یک کودک خودخواه رفتار کرد؟
آیا سردرگم شده اید که با کودک خود چگونه رفتار کنید؟ اولین مرحله برای تغییر رفتار خودخواهانه در کودکان این است که این مشکل بزرگ را ریشه یابی کنید. سعی کنید یک رفتار صحیح در بلند مدت با کودک خود داشته باشید:
ریشه یابی کنید
سعی کنید که مشکل را پیدا کنید و ببینید دلیل خودخواهی کودکتان چیست. آیا اتفاق جدیدی رخ داده است؟ آیا این رفتار جدیدا در او ظاهر شده است و مدام با خواهر و برادرش جر و بحث می کند؟ آیا قوانینی که در منزل وضع کرده اید، کافی نیست؟ آیا مشکلی در مدرسه وجود دارد؟ پس قبل از این که نگران باشید، باید این مشکل را ریشه یابی کنید.
سیاست تحمل نکردن را تمرین کنید
برای این که بخواهید رفتار کودک خود را اصلاح کنید، باید به او بگویید که این رفتار او غیرقابل تحمل است. باید در این مورد پایدار عمل کنید، ثابت قدم باشید و به او بگویید که این رفتار قابل پذیرش نیست. قوانینی را تعیین کنید که کودک مجبور باشد خودخواهی خود را کنار بگذارد. به او یادآوری کنید که خودخواهی اصلاً رفتار درستی نیست و نتایج بدی هم در پی خواهد داشت.
همدلی را به او آموزش دهید
کودکانی که همیشه خودشان را جای دیگران قرار می دهند و سعی می کنند درد و رنج دیگران را بیشتر احساس کنند، کودکان متواضع و بخشنده ای هستند.
بنابراین همدلی و دلسوزی را به کودک خود یاد دهید که بتواند احساسات دیگران را نیز درک کنند و با آن ها ارتباط خوبی برقرار کند. در شادی و غم خود و دیگران شریک باشد. با دوستان و اعضای خانواده خود مهربان باشد و با آن ها مهربان رفتار کند.
به زمان هایی که هرگز خودخواهی نمی کند اشاره کنید
در این لحظات از او قدردانی کنید، از او تشکر کنید که این رفتار خوب را از خودش نشان داده و شما را خوشحال کرده است. اگر چنین رفتاری را داشته باشید، قطعاً کودک می فهمد که خودخواه بودن کار درستی نیست.
یک الگوی خوب باشید
کودکان به شدت الگوبرداری می کنند و گاهی اوقات می توانند بهتر از خود شما عمل کنند. به کودک خود یاد دهید خودخواه نباشند و بخشنده بودن برای دیگران بسیار خوب است. خودتان نیز به رفتار آن ها توجه کنید. اجازه دهید که او با رفتار غیر خودخواهانه شما آشنا شود تا بتواند آن را از روی شما الگو برداری کند.
محدودیت هایی را تعیین کنید
کودکان زمانی که هر چیزی را که می خواهند، در اختیار داشته باشند، خودخواه می شوند. به همین دلیل باید محدودیت های مشخصی برای کودک خود داشته باشید و از آن ها صرف نظر نکنید.
زمانی که گریه می کند و پا می کوبد یا فریاد می کشد، نیازهایش را برآورده نکنید، ثابت قدم باشید و اجازه دهید که او بفهمد که هر چیزی را که می خواهد، نمی تواند داشته باشد و زمانی که آن چیز را ندارد، نباید با دیگران رفتار بدی از خود نشان دهد. این موضوع را به اعضای دیگر خانواده هم بگویید و سعی کنید همیشه آن را رعایت کنید.
به کودک خود پاداش بدهید
می توانید هر زمان که کودکتان رفتار غیر خود خواهانه انجام داد، به او پاداش بدهید. از او تعریف و تمجید کنید و سعی کنید یک پاداش خوب برایش در نظر بگیرید. کلمات مثبت به کار ببرید تا از این اتفاق لذت ببرد.
رفتار های یک کودک مدام در حال تغییر است و اگر کودک خود خواهی دارید، با انجام راهکارهای بالا هر چه زودتر او را تغییر دهید.

منبع: نمناک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.