۲۲۷۲۵۵
۱۷۴۰
۱۷۴۰

چطور دندان شیری را نگهداری کنیم؟

رویش دندان ها از سن تقریبی ۶ ماهگی در نوزادان شروع می ‌شود. این گروه از دندان ها، شیری هستند.

دندان های شیری در کودکان مسئله ای هست که والدین باید در مورد آن دقت خاصی داشته باشند تا دندانهای اصلی به خوبی از ریشه دربیایند. نقش دندان ها در دهان باعث زیبایی فرد و هماهنگی و قرینگی نمای صورت شده و جنبه مهمی از بیان احساس و شخصیت فرد را در معرض نمایش قرار میدهند.
دندان ها امکان گاز گرفتن و جویدن را نیز فراهم می کنند و در نهایت با بودن دندان هاست که امکان تکلم صحیح فراهم می‌شود.
رویش دندان ها از سن تقریبی ۶ ماهگی در نوزادان شروع می ‌شود. این گروه از دندان ها، شیری هستند که بعداً با بزرگ تر شدن طفل جای خود را به دندانهای دائمی می‌دهند. دندانهای شیری ۲۰ شماره میباشند که ۱۰ تا در فک بالاو ۱۰ تا در فک پایین قرار دارند. گاهی بندرت امکان عدم وجود یک یا چند دندان شیری وجود دارد که در این موارد لازم هست با دندانپزشک مشورت شود. دندانهای شیری در دندانپزشکی با حروف انگلیسی A تا E مشخص می‌شوند.
وظیفه دندانهای شیری اضافه بر وظایف گفته شده در این مقدمه, حفظ فضا و هدایت جهت حرکت دندانهای دائمی زیرین و هم‌چنین در بعضی نواحی تحریک مخاط برای تبدیل شدن به دندان دائمی هست.دندانهای شیری کودکان به دندانهای پیشین, نیش و دندانهای آسیاب شیری تقسیم می‌شوند.

دندان های شیری کدام ند
دندانهای شیری پیشین از ۶ ماهگی شروع به رویش کرده و حدود ۷ـ۶ سالگی شروع به افتادن میکنند. تأخیر در رویش یا افتادن دندانهای شیری در حدود ۶ ماه طبیعی هست و در موارد تأخیر زیادتر لازم هست با دندانپزشک مشاوره انجام شود.
دندان نیش شیری در سن تقریبی ۱۸ ماهگی می رویند ولی افتادن دندان شیری نیش در فک بالا و پایین در سنین متفاوتی رخ می‌دهد, بطوری که در فک بالا در سن تقریبی ۱۲ ـ ۱۱ سالگی و در فک پایین در سن تقریبی ۹ سالگی رخداد میوفتد و دندان نیش دائمی جایگزین میشود.
دندانهای آسیاب شیری نیز در سن حدود ۲۶ ـ ۱۶ ماهگی به تدریج در دهان ظهور پیدا کرده و دندانهای دائمی خلیفه انها که دندانهای آسیاب دائمی کوچک میباشند در سنین ۱۱ ـ ۹ سال جایگزین انها می‌شوند.

دلیل افتادن دندان های شیری
دلیل افتادن دندانهای شیری به این دلیل هست که دندانهای دائمی زیر دندان شیری شروع به رویش کرده و کم کم ریشه دندان شیری را میخورد و این روند تا جایی ادامه پیدا می کند که ریشه دندان شیری به کلی از بین رفته و در آخرین مرحله که دندان دائمی در دهان جوانه میزند دندان شیری می‌افتد.
گاهی این روند متوقف شده و اختلالی در این مسیر به وجود می آید. آیا تا اکنون شنیده‌اید که در دهان فرد بزرگسالی هنوز دندان شیری هست. هرگاه دندانهای شیری در موعد خود نیفتند, میتوانند باعث کج یا دیر روییدن و در مواردی نروییدن دندان‌های دائمی زیرین گردند.

عوارض زود افتادن دندان های شیری
با آن که اغلب پدر و مادرها برای دندان‌های شیری ارزشی قایل نیستند و زود افتادن آن‌ها را مسئله عمده مهمی نمی دانند, باید بدانیم که: برای صحیح روییدن دندان‌های دائمی, هر کدام از دندان‌های شیری باید تا سن خاصی در دهان باقی بمانند؛ بعنوان مثال دندانهای آسیای شیری بایستی تا حدود سن ۱۰ سالگی به طور تندرست در دهان طفل نگه داری شوند.

عوارض نیفتادن به موقع دندان های شیری
هرگاه دندانهای شیری در موعد خود نیفتند, می توانند باعث کج یا دیر روییدن و در مواردی نروییدن دندانهای دائمی زیرین گردند. در اینگونه مواقع بهتر هست طفل را نزد دندانپزشک ببرید و دلیل نیفتادن دندانهای شیری و سرنوشت دندانهای دائمی زیرین را جویا شوید.
از دست رفتن زودهنگام یا دیر افتادن دندان شیری می‌تواند باعث آسیب به دندان دائمی جایگزین شونده شود و ناهنجاری هایی مانند اختلالات تکلمی, نامرتبی دندان ها, نمای صورت نامناسب, دشواری های جویدن, دشواری های لثه ای و افزایش خرج های درمانی در آینده شود, که دشواری های گفته شده
درمان های متعددی مانند ارتودنسی, گفتارـ درمانی, درمان های لثه ای و… را توسط متخصصان مربوطه طلب خواهد کرد. در موارد از دست رفتن زودهنگام دندانهای شیری دندانپزشک قادر هست فضای آن را توسط فضای نگهدارنده حفظ کرده و اقدامات درمانی مورد نیاز را انجام دهد یا آن را تحت معاینات دوباره دوره ای قرار دهد.

علل اصلی نیفتادن دندان های شیری از این قرار هست
کج بودن مسیر رویش دندان دائمی زیر دندان شیری
نبودن دندان دائمی به طور مادرزادی؛ یعنی در بعضی موارد, فرد به طور ارثی یک تا چند دندان دائمی را ندارد, در این صورت دندان شیری مربوطه هم نخواهد افتاد.
گیر کردن دندان شیری بین دندانهای دائمی. این مسئله علل گوناگونی ممکن هست داشته باشد, مانند درشت بودن دندان ها و کمبود فضای کافی و زیر فشار بودن دندان ها.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.