کمشنوایی در کودکان را جدی بگیرید/ کاشت حلزون شنوایی رایگان است

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه با فقر سواد سلامت در زمینه شنوایی مواجه هستیم، گفت: نتایج آخرین بررسی درباره وضعیت بروز کمشنوایی که طی سال گذشته انجام شده بیانگر این است که ۳.۹ نفر در هر یکهزار تولد به کمشنوایی مبتلا هستند که معادل ۳ هزار تا ۴ هزار تولد به صورت سالانه است.
دکتر سعید محمودیان با بیان اینکه بار بیماری کمشنوایی به طور فزایندهای در حال افزایش است، اظهار کرد: افزایش بار بیماری کمشنوایی مختص به ایران نیست بلکه موضوعی جهانی به حساب میآید. برآوردهها بیانگر این است جمعیت مبتلا به کمشنوایی به یکونیم میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ میرسد. افزایش جمعیت مبتلا به کمشنوایی بیان میکند که ریسکفاکتورهای (عوامل خطر) منجر به کمشنوایی در حال افزایش است.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درباره بروز کمشنوایی در کشور گفت: برخی نوزادان کشور به صورت ارثی یا ژنتیکی به کمشنوایی مبتلا هستند که موضوعی اجتنابناپذیر محسوب میشود. نتایج آخرین بررسی درباره وضعیت بروز کمشنوایی که طی سال گذشته انجام شده بیانگر این است ۳.۹ نفر در هر هزار تولد به کمشنوایی مبتلا هستند که معادل ۳ هزار تا ۴ هزار تولد به صورت سالانه است. ۶۰ درصد انواع کمشنوایی در کودکان با اجرای برنامههای پیشگیری و مراقبتی مانند «غربالگری» و «شناسایی زودهنگام» قابل پیشگیری است.
انگزنی به کمشنوایی و مشکلات آن
محمودیان با بیان اینکه به افراد مبتلا به کمشنوایی انگزده میشود، توضیح داد: افزایش سطح سواد سلامت در ارتباط با کمشنوایی بسیار حائز اهمیت است. انگزنیها به افراد مبتلا به کمشنوایی سبب جلوگیری از اقدامات پیشگیرانه کمشنوایی میشود. عینک، وسلیهای کاربردی برای حل مشکلات مربوط به بینایی است و سمعک نیز یک وسیله کاربردی برای حل مشکلات کمشنوایی قلمداد میشود؛ ولی این در حالی است که جامعه استفاده از عینک را پذیرفته است اما استفاده از سمعک را نپذیرفته است.
فقر سواد سلامت در زمینه گوش و شنوایی
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه با فقر سواد سلامت در زمینه گوش و شنوایی مواجه هستیم، گفت: نتایج یک پیمایش وزارت بهداشت بیانگر این است که بیش از ۵۰ درصد مردم نسبت به شنوایی و گوش خود اطلاعی ندارند و با فقر سواد سلامت در زمینه شنوایی مواجه هستیم. دولت و رسانهها میبایست با توجه به وضعیت سواد سلامت مردم در زمینه شنوایی به این موضوع ورود کنند.
وضعیت شناسایی افراد مبتلا به کمشنوایی
وی درباره بهبود روند شناسایی افراد مبتلا به کمشنوایی اظهار کرد: سالهای گذشته، افراد مبتلا به کمشنوایی طی سنین ۴ تا ۵ سالگی شناسایی میشدند و در صف کاشت حلزون شنوایی یا سمعک قرار میگرفتند. وضعیت شناسایی افراد مبتلا به کمشنوایی نسبت به گذشته بهتر شده، به نحوی که افراد مبتلا به کمشنوایی پیش از یک سالگی شناسایی میشوند.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۷ مرکز کاشت حلزون در کشور فعالیت میکنند، گفت: حدود یک درصد از افراد کمشنوا به کاشت حلزون شنوایی نیاز دارند. شرایط به نحوی است که ۱۷ مرکز کاشت حلزون شنوایی، پاسخگوی نیاز کشور است و ضرورتی برای ایجاد مراکز کاشت در تمام دانشگاههای علومپزشکی کشور وجود ندارد. چهار مرکز کاشت حلزون شنوایی در شهر تهران و سایر مراکز در دانشگاههای علومپزشکی تیپ یک مستقر هستند.
وی با بیان اینکه کاشت حلزون شنوایی به صورت رایگان انجام میشود، تصریح کرد: کودکان کمتر از ۴ سال و ۷ سالکه به کاشت حلزون شنوایی نیاز دارند، عمل کاشت حلزون برای آنها به صورت خارج از نوبت انجام میشود.
منبع: ایسنا