۲۴۹۸۳۳

آغاز مرحله دوم واکسیناسیون فلج‌اطفال از امروز

آغاز مرحله دوم واکسیناسیون فلج‌اطفال از امروز

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از آغاز مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال در نیمه شمالی کشور خبر داد.

سیدمحسن زهرایی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال با هدف تحقق بالاترین سطح ایمنی در کودکان اجرا می‌شود و اگر خواهان جلوگیری از چرخش ویروس فلج‌اطفال در صورت ورود این ویروس به کشور هستیم، می‌بایست نسبت به واکسیناسیون تکمیلی اقدام کنیم. مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال در نیمه شمالی کشور از روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد.

وی ادامه داد: نوبت اول برنامه تکمیلی واکسیناسیون فلج‌اطفال نیمه شمالی کشور از ۲۳ تا ۲۵ فروردین ماه به صورت خانه به خانه در مناطق پرخطر انجام شد. منظور از مناطق پرخطر، روستاهای دورافتاده، حاشیه شهرها و مکان‌هایی است که اتباع خارجی در آن حضور دارند. آمار و ارقام بیانگر این است که ۳۱۴هزار کودک کمتر از ۵ سال در مرحله اول واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال در نیمه شمالی کشور واکسینه شدند. برآوردها حاکی از آن است که ۳۱۴هزار کودک در مرحله دوم نیز واکسن خوراکی فلج‌اطفال را دریافت کنند. 

زهرایی با بیان اینکه واکسیناسیون تکمیلی نیمه‌جنوبی کشور در زمستان سال گذشته انجام شد، توضیح داد: نوبت اول و دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال در نیمه‌جنوبی کشور به ترتیب دی و بهمن سال ۱۴۰۳ به صورت خانه به خانه انجام شد و ۸۰۰ هزار کودک واکسن تکمیلی فلج‌اطفال را در این منطقه طی دو نوبت دریافت کردند.

به گفته رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، ویروس فلج اطفال در دستگاه گوارش رشد می‌کند و در فاضلاب‌ دفع می‌شود. این ویروس می‌تواند به صورت مدفوعی_دهانی و تماس با یکدیگر به راحتی منتقل شود. این بیماری، تظاهرات بالینی واضح ندارد و به همین دلیل نمی‌توان از ورود افراد مبتلا به کشور جلوگیری کرد. به این ترتیب با توجه به رفت و آمدها با دو همسایه افغانستان و پاکستان و وجود بیماری در این دو کشور، می‌بایست از بالاترین سطح ایمنی کودکان چه ایرانی و چه افغانستانی (اتباع) اطمینان خاطر پیدا کنیم و برای رسیدن به این مساله برنامه واکسیناسیون تکمیلی انجام می‌شود.

 واکسن فلج‌اطفال در ۱۸، ۶، ۴، ۲ ماهگی و واکسن یادآور نیز در ۶ سالگی تزریق می‌شود و به گفته مسئولان وزارت بهداشت، هیچ گزارشی مبنی بر ابتلا به این بیماری طی ۲۴ سال گذشته در کشور گزارش نشده است. 

منبع: ایسنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند