۲۴۸۵۹۸

فلج اطفال؛ دشمن خاموش کودکان/ یک قطره واکسن، یک عمر سلامت

فلج اطفال؛ دشمن خاموش کودکان/ یک قطره واکسن، یک عمر سلامت

بیماری فلج اطفال یکی از بیماری‌های ناتوان کننده به خصوص در دوران کودکی است. تا قبل از تصویب برنامه ریشه کنی فلج اطفال، سالانه بیش از ۴۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده و صدها هزار نفر از آنها برای همیشه فلج باقی می‌ماندند.

 

فلج اطفال یا پولیو یک بیماری عفونی مُسری است که در اثر تهاجم ویروس فلج اطفال به سیستم عصبی فرد رخ می دهد. فلج اطفال سبب فلج و حتی مرگ می شود. سه نوع ویروس فلج اطفال وجود دارد که شامل نوع ۱، ۲ و ۳ است اما نوع ۲ بیش از ۲۰ سال است که حذف شده است.

افراد در معرض خطر و علائم فلج اطفال

فلج اطفال معمولا کودکان زیر ۵ سال بدون سابقه واکسیناسیون کامل را مبتلا می کند.

علائم بیماری در اکثر کودکان خفیف است اما طبق آمار از هر ۲۰۰ کودک مبتلا، یک نفر فلج خواهد شد. علائم بیماری فلج اطفال شامل تب، ضعف و خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن، درد و ضعف در اندام ها و متعاقبا فلج معمولا در قسمت پا است. در صورت بروز فلج شل یا ضعف ناگهانی در پا یا دست، باید گزارش فوری انجام شود.

راه‌های-درمان-فلج-اطفال-min

انتقال، درمان و پیشگیری از فلج اطفال

ویروس فلج اطفال معمولا از طریق آب و غذای آلوده به مدفوع فرد حامل ویروس وارد بدن می شود. ویروس در روده تکثیر شده و از طریق مدفوع دفع می شود. این بیماری، درمان قطعی ندارد و تنها راه پیشگیری از آن، واکسیناسیون کامل است.

فلج اطفال از طریق ایمن کردن کودک با واکسن، قابل پیشگیری است. از سال ۱۹۸۸ و شروع برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال، میزان بروز جهانی بیماری بیش از ۹۹ درصد کاهش یافته و تعداد کشورهای با انتقال بومی از ۱۲۵ به ۲ کشور افغانستان و پاکستان کاهش پیدا کرده است.

کشورها با استفاده از واکسن خوراکی فلج اطفال موفق به حذف فلج اطفال شده اند. هر چند تا زمان ریشه کنی جهانی بیماری، تمام کشورها در خطر بازگشت ویروس و آلودگی مجدد هستند.

منبع: وبدا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند