شکاف کام کودکان، چه مشکلاتی در پی دارد؟
نتایج یک بررسی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان داد: مشکلات شنوایی از اختلالات رایج در کودکان شکاف کام است که تاخیر در تشخیص و درمان کاهش شنوایی عوارض غیر قابل جبرانی را برای کودکان در پی خواهد داشت.
ایسنا: نتایج یک بررسی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان داد: مشکلات شنوایی از اختلالات رایج در کودکان شکاف کام است که تاخیر در تشخیص و درمان کاهش شنوایی عوارض غیر قابل جبرانی را برای کودکان در پی خواهد داشت.
منطقه علوم پزشکی تهران؛ هدف از این مطالعه تعیین علل و فراوانی کاهش شنوایی در بیماران شکاف بود که توسط دکتر شهین عبداللهی فخیم استادیار جراحی گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دکتر یلدا جباری مقدم استادیار جراحی گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد.
در این مطالعه تعداد ۱۰۱ کودک مبتلا به شکاف لب و کام ۵۷ پسر و۴۴ دختر بستری شده در بیمارستان کودکان طی یک مطالعه مقطعی تحلیلی تحت معاینه بالینی و انجام تست های شنوایی سنجی جهت غربالگری از نظر تعیین آستانه شنوایی قرار گرفتند که از این تعداد ۳۴ بیمار به شکاف کام ایزوله، ۷ بیمار شکاف لب ایزوله و ۶۰ بیمار شکاف کام. لب، ۲۵ نفر از بیماران مبتلا به شکاف کام ایزوله ، ۲ نفر از بیماران شکاف ایزوله و ۴۳ بیمار شکاف لب و کام دچار اوتیت سروز بودند.
در میان نمونهها دو نفر مبتلا به کاهش شنوایی حسی عصبی بودند که کودک دچار کاهش شنوایی نوع عمیق جهت کاشت حلزون و کودک دچار کاهش شنوایی متوسط جهت استفاده از سمعک ارجاع شدند.
یافته های نهایی این بررسی حاکی است: با توجه به فراوانی افت یا فقدان شنوایی در کودکان مبتلا به شکاف لب و کام و اهمیت تشخیص زودرس این اختلال در سنین رشد و تکامل، غربالگری شنوایی سنجی همه کودکان مبتلا به شکاف ضروری است.
خلاصه این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی تبریز به چاپ رسیده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼