۳۴۸۶۱
۲۶۳۹
۲۶۳۹

آزار کودکان توسط والدین، عوارضش چیست؟

همسرآزاری و کودک آزاری نیز از دیگر چالش‌های سلامت روان در مردان کشور است. این موضوع در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر بوده اما گاها چنین موضوعاتی مشاهده می‌شود که جای بررسی دارد.

ایسنا: دکتر عباسعلی ناصحی همزمان با هفته سلامت مردان در نشستی با خبرنگاران با اشاره به سلامت روان مردان کشور گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال ۸۲ اختلالات روانی در مردان حدود ۱۶ درصد و در زنان حدود ۲۶ درصد است و به طور متوسط اختلالات روانی از شیوع ۲۱ درصدی در کشور برخوردار است. وی با استناد به بررسی بار بیماری‌ها در سال ۸۲، گفت: حوادث عمدی و غیر عمدی ۲۸ درصد بار بیماری‌ها را به خود اختصاص داده‌اند، اختلالات روانی و بیماری‌های قلبی عروقی نیز به ترتیب ۱۶ و ۱۱ درصد بار بیماری‌ها را به خود اختصاص می‌دهند.

وی بیماری‌های افسردگی، اعتیاد و اختلالات دو قطبی را سه بیماری اصلی در اختلالات روانی عنوان کرد و افزود: افسردگی 26 درصد، اعتیاد 24 درصد و اختلالات دو قطبی 12 درصد بار اختلالات روانی شامل می‌شوند. ناصحی با اشاره به آخرین آمار دنیا در زمینه بار بیماری‌های روانی در سال 2006، گفت: حدود 13 درصد بار بیماری‌ها در دنیا مربوط به اختلالات روانی است و بر این اساس سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می‌کند در سال 2020 حدود 15 درصد بار بیماری‌ها مربوط به اختلالات روانی باشد و به این ترتیب این اختلالات در دنیا رتبه اول بار بیماری‌ها را داشته باشند.

آزار کودکان توسط والدین، عوارضش چیست؟

وی در ادامه با اشاره به چالش‌های سلامت روان در مردان کشور، ادامه داد: اعتیاد و سوء مصرف مواد از چالش‌های مهم سلامت روان مردان کشور است. مواد مخدر و مواد محرک علاوه بر مشکلات جسمی، مشکلات روحی، خانوادگی و اجتماعی را به دنبال خواهند داشت، همچنین بخش زیادی از بیماری ایدز در کشور مربوط به اعتیاد به مواد مخدر است.

وی با بیان اینکه سوء مصرف داروها از دیگر چالش‌های سلامت روان در مردان کشور است، اظهار کرد: آمار مربوط به این موضوع بالاست، چراکه بسیاری از مردان ایرانی سوء مصرف انواع داروها را دارند که بسیاری از این موارد منجر به سوء مصرف مواد مخدر نیز می‌شود.

به گفته وی، سوء مصرف الکل نیز از دیگر چالش‌های سلامت روان مردان است که خوشبختانه در ایران به اندازه غرب اعتیاد به الکل رواج ندارد. اما مصرف تفننی الکل جوان‌ها را تهدید می‌کند.

متاسفانه شاهدیم برخی جوان‌ها در برخی مراسم به مصرف الکل اقدام می‌کنند. این در حالی است که تداوم در این موضوع ممکن است به اعتیاد به الکل منجر شده و مشکلات جسمی و دیگر موارد را به دنبال داشته باشد.

ناصحی افزایش سن ازدواج را از دیگر چالش‌های سلامت روان در مردان کشور عنوان کرد و گفت: ازدواج یکی از فاکتورهای سلامت جسم و روان است. در این رابطه ثابت شده است، افراد متاهل از سلامت روان بیشتری برخوردارند و کمتر به اختلالات روانی مبتلا می‌شوند. همچنین ثابت شده افسردگی و اقدام به خودکشی در مردان و زنان طلاق بیشتر است.

وی افزود: همسرآزاری و کودک آزاری نیز از دیگر چالش‌های سلامت روان در مردان کشور است. این موضوع در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر بوده اما گاها چنین موضوعاتی مشاهده می‌شود که جای بررسی دارد.

وی مشکلات مربوط به کار و اشتغال را از دیگر چالش‌های سلامت روان مردان عنوان کرد و افزود: اشتغال تنها جنبه اقتصادی ندارد، بلکه از جنبه روانی نیز برخوردار است. امیدواریم با اقدامات دولت بیکاری در کشور به حداقل کاهش یابد. چراکه از دست دادن شغل، ورشکستگی و از کارافتادگی افسردگی‌های شدید را به دنبال دارند به طوری که حتی در برخی موارد منجر به خودکشی می‌شوند.

وی افزود: پرکاری و ساعات طولانی کار در شبانه روز نیز علاوه بر مشکلات جسمی از نظر روانی نیز مشکلاتی را به دنبال دارد. شیفت‌های کار چرخشی نیز از نظر سلامت روان فاکتور منفی محسوب می‌شوند. بر این اساس از نظر بهداشت روان توصیه می‌شود که بیش از سه روز در هفته شیفت شب وجود نداشته باشد.

ناصحی در خاتمه به کم بودن تخت‌های روانپزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: تعداد تخت‌های روانپزشکی در کشور کافی نیست و تعداد بیماران در انتظار بستری زیاد است. از طرف دیگر کمبود خدمات توانبخشی روانپزشکی نیز در کشور احساس می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.