۳۹۰۹۷
۲۷۹۳
۲۷۹۳

تشخیص کم شنوایی کودک، چه عاملی مهمه؟

یک متخصص اطفال با بیان اینکه جرم گوش خارجی شایعترین علت ارجاع کودکان دبستانی پس از مردود شدن در غربالگری شنوایی است، گفت: کم شنوایی‌های ناشی از گوش خارجی از شیوع بالایی برخوردار است.

ایسنا :یک متخصص اطفال با بیان اینکه جرم گوش خارجی شایعترین علت ارجاع کودکان دبستانی پس از مردود شدن در غربالگری شنوایی است، گفت: کم شنوایی‌های ناشی از گوش خارجی از شیوع بالایی برخوردار است.

دکتر نعیمه با بیان اینکه عفونت‌های گوش میانی شایع‌ترین علت مراجعه کودکان به پزشک پس از کنترل رشد است، گفت: تشخیص و درمان به موقع مانع از پیدایش عوارض پایداری مانند عفونت‌های مزمن گوش میانی و نیاز به جراحی تمپانوماستوئیدکتومی می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه التهابات تحت حاد گوش میانی در دوران زبان آموزی کودکان مانع رشد گفتار و زبان و در نهایت اختلال در رشد ارتباط و یادگیری می‌شود، گفت: این عارضه رشد اجتماعی کودک را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این متخصص اطفال با تاکید بر اهمیت شناخت کم شنوایی‌های ناشی از گوش خارجی گفت: این عارضه علی رغم اینکه از شیوع بالایی برخوردار است کمتر مورد توجه قرار می گیرد و به میزان کم شنوایی ناشی از عفونت گوش میانی اضافه می‌شود، هر چند وجود هر گونه ترشح و جرم در گوش خارجی معاینه دقیق گوش میانی را غیرممکن می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بهزیستی و توانبخشی با بیان اینکه جرم گوش میزان شنوایی کودک را ۲۰ تا ۴۵ دسی بل کاهش می‌دهد، یادآور شد: جرم گوش باعث جذب رطوبت هنگام استحمام شده، موجب تبدیل میکروب‌های ساپروفیت روی گوش به میکروب‌های پاتوژن می‌شود.

وی گفت: بروز عفونت گوش خارجی گاه با درد شدید مجرا همراه شده که ابتدا قابل تشخیص از درد ناشی از عفونت گوش میانی نیست و یکی از دلایل عدم موفقیت در درمان طبی است.

دکتر دانشمندان خاطرنشان کرد: جرم گوش خارجی شایعترین علت ارجاع کودکان دبستانی پس از مردود شدن در غربالگری شنوایی است.

وی تصریح کرد: هر ۶ دسی بل کم شنوایی میزان کیفی حساسیت شنوایی را حداقل به نصف کاهش می‌دهد و بار کم شنوایی را دو برابر می‌کند، بنابراین افزوده شدن ۲۵ تا ۴۰ دسی بل ناشی از جرم گوش در یادگیری کودک تاثیر بسزایی دارد.

دکتر دانشمندان در پایان گفت: بررسی سالیانه سلامت گوش توسط پزشک، گام موثری در ارتقاء سلامتی کودکان است./س

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.