بیشترین آنتی اکسیدان در چیست؟
حتما درباره تاثیر آنتیاکسیدانها بر سلامت، چیزهایی به گوشتان خورده، اما شاید ندانید که این آنتیاکسیدانها، واقعا چه چیزهایی هستند و در چه مواد غذایی وجود دارند.
َشهرزاد: حتما درباره تاثیر آنتیاکسیدانها بر سلامت، چیزهایی به گوشتان خورده، اما شاید ندانید که این آنتیاکسیدانها، واقعا چه چیزهایی هستند و در چه مواد غذایی وجود دارند. بنابراین اگر دوست دارید با نقش آنتیاکسیدانها در بدن، منابع آن و بهخصوص نقش آنها در حفظ تندرستی خانمها آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.
1. آنتیاکسیدانها، از بدن، در برابر رادیکالهای آزاد مراقبت میکنند. خب، حالا این رادیکال آزاد، چی هست؟
2. رادیکالهای آزاد، اتمها و مولکولهای ناپایدار هستند که باعث تغییر در DNA سلول میشوند.
3. این مولکولها، یک الکترون آزاد دارند که کمی تا قسمتی، خطرناک است؛ چرا؟
4. رادیکالهای آزاد، با دزدیدن الکترون از سایر مولکولها، آنها را هم ناپایدار و سلولهای بدن را تخریب میکنند.
5. رادیکال آزاد، در نتیجه سیگار کشیدن، آلودگی هوا یا شکسته شدن ناقص چربی یا پروتئین، در بدن تولید میشود.
6. آهن زنگزده دیدهاید؟ برخورد رادیکال آزاد با اکسیژن، باعث ایجاد یک فرآیند اکسیداتیو در بدن میشود که شبیه زنگ زدن آهن در مجاورت هواست. قهوهای شدن سریع سیب پوستکنده هم درست به همین خاطر است.
7. اینجاست که آنتیاکسیدان، مثل یک سرباز دلیر، وارد صحنه میشود و با دادن یک الکترون، رادیکالهای آزاد را خنثی میکند.
8. چهطور شد؟ آنتیاکسیدانها، یک الکترون میدهند؟ خب، پس خودشان چی؟ آنتیاکسیدانها، مولکولهایی پایدار هستند و با از دست دادن یک الکترون، به رادیکال آزاد تبدیل نمیشوند.
چه غذاهایی، آنتیاکسیدان دارند؟
1. انگور سیاه
چرا بخوریم؟ آنتیاکسیدان موجود در انگور سیاه، ریزوراترول نام دارد و از ابتلای خانمها به سرطان سینه و رحم پیشگیری میکند. ریزوراترول، راز سلامتی فرانسویها هم هست؛ با وجود اینکه رژیم غذاییشان، مملو از خامه، شیر پرچرب و کره است، اما بهخاطر مصرف زیاد انگور، کمتر دچار بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
2. کاهوپیچ، برگ چغندر، اسفناج و سایر سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند
چرا بخوریم؟ این سبزیجات، آنتیاکسیدان لوتئین دارند که باعث تقویت بینایی میشود و دشمن سرسخت آب مروارید است. علاوهبر این، لوتئین، به بدن کمک میکند تا هورمونهای شادی بسازد و افسردگی را از بین میبرد. ویژگی آنتیاکسیدانی لوتئین میتواند به حفاظت از پوست در مقابل آسیب اشعه ماورای بنفش در طول روز هم کمک کند.
3. گوجهفرنگی، هندوانه، گریپفروت، پاپایا و گواوا
چرا بخوریم؟ این میوهها، سرشار از لیکوپن هستند که در پیشگیری از سرطان پروستات در مردان نقش دارد. حفظ استحکام استخوان هم یکی دیگر از وظایف لیکوپن است که بهخصوص در خانمها، از پوکی استخوان پیشگیری میکند. اگر میخواهید لیکوپن بیشتری به بدنتان برسد، کمتر از روغنهای صنعتی استفاده کنید و مصرف زیتون را در برنامه غذاییتان افزایش دهید.
4. چای، قهوه، شکلات سیاه
چرا بخوریم؟ هم فلاونوئید دارند و هم کافئین. فلاونوئیدها، توده استخوانی را افزایش میدهند، باعث کاهش فشارخون میشوند و پیری را به تاخیر میاندازند. فلاونوئید، همچنین مانع از اکسیداسیون کلسترول بد و ایجاد لختههای خون در رگها میشود. کافئین نیز باعث تقویت حافظه کوتاهمدت شده، خستگی را برطرف میکند و ریسک ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش میدهد، اما به شرطی که در حد تعادل مصرف شود.
5. هویج، سیبزمینی، کدو و کدوتنبل
چرا بخوریم؟ بتاکاروتن، رنگدانهای است که در میوهها و سبزیجات زرد، قرمز و نارنجی، بهوفور یافت میشود و یک ترکیب ضدسرطانی قوی است. بتاکاروتن، پیشساز ویتامین A در بدن ماست، سیستم ایمنی بدنمان را تقویت میکند، بروز آب مروارید را به تاخیر میاندازد و از حملههای قلبی و سکتههای مغزی جلوگیری میکند، اما مراقب باشید که مصرف بیش از حد بتاکاروتن، باعث زرد شدن رنگ پوست میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼