۴۱۷۹۱
۴۰۸۲
۴۰۸۲

هوش هیجانی کودکان، قابل تیز کردن است؟

تاکنون خیلی چیزها درباره آموزش احساسات اجتماعی (SEL ) و EQ شنیده ایم، اما این کلمات واقعا چه معنایی دارند و ارتباطشان با کودکان ما چیست؟

شهرزاد: EQ یا هوش احساسی به معنای توانایی فکر کردن در مورد احساسات است و برای بهبود روابط انسانها و کنترل رفتار افراد از آن استفاده می شود، حتی در خیلی مواقع EQ را بسیار مهمتر از IQ دانسته اند.

هوش هیجانی کودکان، قابل تیز کردن است؟

نقش آموزش و پرورش فراگیری هوش احساسی تا بیشترین حد توانایی کودک است.کودکانی که هوش احساسی پایینی دارند ، مشکلات تحصیلی و حتی اجتماعی بیشتری برای خودشان و اطرافیانشان ایجاد می کنند.

خبر خوشحال کننده این است که از این پس می توانیم محیط مدرسه را با بالا بردن هوش احساسی کودکان، آرامتر کنیم.اگر شما پدر و مادر یا معلم هستید به شما توصیه می کنیم که نکات زیر را حتما بخوانید:

1.احساسات را به کودکانمان بیاموزیم

با تبدیل مدرسه به یک محیط امن برای بازگو کردن احساسات به کودکان فرصت دهید تا طیف احساسات انسانی مانند پیروزی ، ناامیدی ، شکست ، ترس ، عشق و ..را بشناسند.آنها را تشویق کنید تا با در نظر گرفتن قدم بعدی اطرافیانشان در هر شرایطی، پی به احساسات آنها ببرند. وقتی کودک یا دانش آموز شما در شرایط سخت و ناراحت کننده ای قرار گرفت ، با پرسیدن این سوال که " خوبی؟" ، "مطمئنی که خوبی؟" به او نشان دهید که اهمیت به عواطف دیگران چقدر مهم است . به آنها احساس امنیت بدهید.

2. به آنها بیاموزید که بدون خشونت ،گفتگو کنند

بحث کردن و گفتگو در کمال آرامش را به آنها بیاموزید.سعی کنید در هر شرایطی دانش آموزان را کنار هم جمع کنید و با طرح سوالاتی آنها را درگیر بحث کنید.به آنها اجازه دهید که صحبت کردن با یکدیگر را بیاموزند.

3.بخشش و گذشت شرط اول زندگی

با برگزار کردن جلسات آشتی کنان به آنها گذشت را بیاموزید و با این کار به آن دسته از کودکانی که از بی احترامی دوستانشان رنجیده شده اند فرصت بدهید تا در مورد احساساتشان حرف بزنند و به آن گروه از کودکانی که دیگران را آزرده اند، فرصت معذرت خواهی بدهید. این وظیفه ی ماست که راه حل مشکلات احساسی را به آنها بیاموزیم.

4. توجیه کردن راهش نیست

اغلب اوقات همه ما از توجیه کردن تنها برای متقاعد کردن خودمان و خوب جلوه دادن کار بدی که انجام داده ایم، استفاده می کنیم. وقتی کودکانمان با هم درگیر می شوند اگر از آنها بپرسیم " این چه کار اشتباهی بود که کردی؟" مطمئن باشید که جوابشان این خواهد بود:"اون شروع کرد." برای بسیاری از کودکان توجیه کردن ، راهی برای پوشاندن کارهای اشتباه وپرخاشگری هایی است که انجام داده اند.

به آنها بیاموزید که زورگویی و پرخاش درست نیست و توجیه کردن هیچ چیزی را عوض نمی کند.به این طریق کودکانمان یاد میگیرند که مسئولیت کارهایی که انجام داده اند، را بدون هیچ توجیهی به گردن بگیرند و شما هم با این کار فردی فکور و با مسئولیت برای جامعه بار می آورید.

5.کار گروهی را به آنها بیاموزید

همه مان به عنوان فردی از اجتماع ، باید راه و رسم همکاری با دیگران را بیاموزیم.کار گروهی به کودکانمان می آموزد که با شخصیت های افراد و سبک های متفاوت ارتباط بین آدمها آشنا شوند. هم چنین قبول نظرات دیگران و احترام متقابل در اجتماع را به آنها می آموزد.

آموزش مهارتهای هوش احساسی، مدرسه را برای کودکان تبدیل به محیطی امن جهت ابراز احساسات ، آموزش ارتباط موفق و سازگاری بیشتر می کند و شخصیت آنها را برای آینده ای بهتر آماده می سازد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.