امنیت روانی در کودکان، امری مهم
والدین با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی صرفا به دنبال تامین مسائل رفاهی هستند و این در حالیست که فقط ۲۵ درصد از نیازهای کودک مسائل رفاهی است.
ایسنا: یک روانشناس گفت: امروزه دچار یک بیپدر و مادری مدرن شدهایم، والدین با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی صرفا به دنبال تامین مسائل رفاهی هستند و این در حالیست که فقط ۲۵ درصد از نیازهای کودک مسائل رفاهی بوده و ۷۵ درصد نیازمند توجه، آرامش و امنیت است.
مهدی بیاتی در نشست نخبگان آسیبهای اجتماعی که با موضوع «تقویت هویت فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی» در ستاد ساماندهی سازمانهای مردم نهاد شورای شهر تهران برگزار شد، افزود: نیازمند یک سازمان تخصصی برای کودکان هستیم تا با سیاستگذاری برای ۲۰ سال آینده به فکر جوانهای آینده باشیم. متاسفانه در حوزه کودک تنها کشوری که به ما شبیه بوده، سوریه است و در حوزه کودک بسیار کم کاری شده است.
وی با بیان اینکه برای حل آسیبهای اجتماعی نباید از خودمان دست بکشیم و به سراغ جامعه برویم، افزود: دچار خود فراموشی شدهایم و باید به خود احترام بگذاریم و از زندگی لذت ببریم. متاسفانه در ایران برخی از مادرها معتقدند تنها لذت زندگیشان، ۵۰ سال از خودگذشتگی بوده است، اما وقتی به سن ۶۰سالگی میرسند با مراجعه به روانشناس مدعی میشوند برای اینکه زندگیشان شیرین شود، مجبور به تمکین از تمام حرفهای شوهرشان بودهاند.
این روانشناس با اشاره به تاثیر تکنولوژی بر تربیت کودکان افزود: کامپیوتر یک وسیله شخصی نیست و والدین با بیتوجهی و بدون نظارت برعملکرد فرزندانشان در فضای اینترنت، باعث بروز آسیبهای اجتماعی میشوند و حتی دیده شده برخی از والدین سواد استفاده از کامپیوتر را نیز نداشتهاند.
بیاتی با بیان اینکه ۴۵۰۰ نفر به جرم سرقت در زندان هستند، اظهار کرد: برخلاف تصورمان که سارقان افراد فقیری هستند، با مراجعه به زندانها متوجه میشویم که افرادی که در خانوادههای ثروتمند زندگی میکنند، صرفا برای لجاجت با والدین خود دست به دزدی زدهاند.
وی با تاکید بر اینکه الگودهی در مسائل فرهنگی باید تغییرکند، گفت: باید سازمانهای مردم نهاد را تقویت کرد، چرا که آنها دغدغه ذهنی دارند و همچون سازمانهای دولتی در پی رفع تکلیف نیستند.
این روانشناس در پایان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مسائل جامعه ما صدا و سیماست، افزود: صدا و سیما با ۲۰ شبکه نتوانسته با یک شبکه ماهوارهای رقابت کند و اگر بخواهیم در مقابل این شبکهها بایستیم، باید دست از تعصبات خشک و بیجا برداریم و در صدا و سیما از شورای مشورتی استفاده کنیم.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼