ورزش برای کودکان چاق، چه فوایدی دارد؟
رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان از بیتوجهی مسوولان به ورزش کودکان انتقاد کرد و نسبت به خطر چاقی و افسردگی کودکان بر اثر بیتحرکی هشدار داد.
ایسنا: مهدی آذر برزین، رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان، خاطر نشان کرد: در دوران امروزی با توجه به کمبود مکانهای ورزشی مناسب کودکان و ناتوانی خانوادهها در تامین هزینهها برای شرکت کودکان در کلاسهای ورزشی، خطر چاقی و افسردگی به دلیل کمتحرکی کودکان را تهدید میکند.
رییس انجمن بازی ها و ورزش کودکان ادامه داد: کودکان به صورت طبیعی انرژیک هستند و تمایل به فعالیتهای بدنی دارند، اما خانوادهها معمولا یا وقت رسیدگی به ورزش کودکانشان را ندارند یا قدرت تامین هزینههای آن را دارا نیستند و همچنین با مشکل ایاب و ذهاب کودکانشان به باشگاههای ورزشی مواجهند و با توجه به جمعیت شش میلیونی کودکان یک تا هفت ساله در کشور، نیازمند حمایتهای جدی مسوولان در حوزه کودک هستیم.
وی یکی از برنامههای این انجمن برای توسعه ورزش کودکان را طرح ورزش در منزل خواند و در توضیح آن گفت: به دنبال این هستیم کودکان ورزشهایی مانند بازی با سهچرخه، شطرنج، لیلهبازی که همتحرک بدنی داشته و هم فکری باشند را در منزل انجام دهند و خانوادهها را با نحوه انجام این ورزشها و ساعات انجام آن به گونهای که لطمهای به آسایش همسایگان نزند آشنا کنیم.
آذربرزین تاکید کرد: باید به نحوی برنامهریزی کنیم تا کودکان انرژی خود را کاملا تخلیه کنند و بازی در پارکها و یا فعالیت در فرهنگسراها با زمان اندک نمیتواند آنها را بهطور کامل راضی کند و فعالیت بدنی مطلوبی برایشان باشد، زیرا لذتبردن کودکان از ورزش مهمترین خروجی فعالیت بدنی کودکان است.
رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان راهاندازی خانههای بازی ویژه کودکان، طرح ورزش باستانی کودکان، اجرای کنسرتهای موسیقی برای انتقال مفاهیم به کودکان، برگزاری نمایشگاه و جشنواره تجهیزات بازی ویژه کودکان در نیمههای آبانماه در تهران، برگزاری اولین همایش ماساژ کودکان، جشنواره بازیهای رایانهای کودک و آموزش یوگا به کودکان و خانوادهها را از مهمترین برنامههای انجمن بازیها و ورزش کودکان عنوان کرد.
وی توجه خانوادهها به نوع ورزش کودکان را مهم توصیف کرد و ادامه داد: لازم است کودکان پس از سن سه سالگی ژیمناستیک بدون وسیله را انجام دهند و در کنار آن به ورزشهایی مانند سه چرخهسواری، اسکواش و شطرنج که جنبهی بازی و ورزش دارند بپردازند و پس از آن به ورزشهایی مانند آمادگی جسمانی و ایروبیک روی آورند و در سنین ۶ - ۷ سالگی به فعالیت در رشتههای تیمی مانند فوتبال بپردازند تا ضمن فعالیت ورزشی، فرهنگ کار گروهی در آنها نیز تقویت شود.
آذربرزین درباره لزوم جلب اعتماد خانوادهها به شرکت کودکانشان در کلاسهای ورزشی گفت: یکی از کارهای مهم ما دراین زمینه بهکارگیری مربیان خانم در تمامی رشتههای ورزشی به غیر از شنا است و در انتخاب مربیان مرد برای شنای کودکان گزینش سختتری را اعمال خواهیم کرد.
رییس انجمن بازیها و ورزش کودکان از برنامههای این انجمن برای تعامل بیشتر با آموزش و پرورش خبر داد و در ادامه خاطر نشان کرد: برنامههای ما شامل کودکان معلول، کمبینا و نابینا نیز میشود تا آنها نیز به خوبی بتوانند به فعالیتهای تفریحی و ورزشی بپردازند و از خیرین میخواهیم در این راستا کمکهای مالی خود به این انجمن برای رسیدگی بیشتر به این کودکان را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه دوران طلایی تربیت بین سنین ۴ تا ۶ سالگی است که ۸۵ درصد شخصیت افراد در این سنین شکل میگیرد، از بیتوجهی مسوولان و عدم سرمایهگذاری آنها در این بخش انتقاد کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼