۴۳۵۲۵
۳۰۶۶
۳۰۶۶

روشهای تشویق کودکان، قابل توجه والدین

اگر کودک دبستانی شما شبیه یک دانشمند متولد شده یا به سادگی از او می‌خواهید که جهانش را کشف کند، در اینجا چند ایده برای تشویق داوینچی جوانتان وجود دارد.

نی نی بان : آیا تا به حال متوجه شده‌اید که دانشمندی کوچک در کنار خود دارید؟ این کودکان هستند که ساعت زنگی شما را از هم جدا می‌کنند یا دارویی اسرارآمیز تولید می‌کنند که منفجر شود یا رنگ‌اش تغییر کند. آن‌ها با چوب، چرخ یا هر چیز دیگری در اطراف‌شان اختراعات پیچیده‌ای می‌سازند یا در حال جمع‌آوری سنگ، صدف و سکه هستند.

اگر کودک دبستانی شما شبیه یک دانشمند متولد شده یا این‌که از او می‌خواهید جهان‌اش را کشف کند، در این‌جا چند ایده برای تشویق داوینچی جوان‌تان وجود دارد.

از چیزی که در دست‌هایتان است، استفاده کنید

شما برای آوردن علم به زندگی خود، احتیاجی به پول خرج کردن ندارید. کودکان می‌توانند با جوش شیرین، سرکه، رنگ‌های غذا و ظروف پلاستیکی، آب، یخ، بخار، خاک، حباب، آهن ربا، سایه، هوا، باد و نور، ساعت‌ها آزمایش و اکتشاف کنند. برای ایده‌هایتان گیج هستید؟

علم را در زندگی روزمره خود به کار برید

غذا پختن یکی از روش‌های خوبی است که از طریق آن کودکان قادرند علم را در کار خود مشاهده کنند مانند سوختن، جوشاندن، تغییر رنگ و بافت، بالا وپایین آمدن، جدا و مخلوط شدن مواد با هم. قدمی بزنید و گیاهان، درختان، برگ‌ها، رد پا و موجودات را در طول مسیرتان بررسی کنید. جستجو در علم درست شبیه زمانی است که شما در هنر رنگ‌ها را با هم ترکیب می‌کنید.

به گردش علمی بروید

از موزه‌های علمی، مراکز تاریخ طبیعی، باغ وحش‌ها و مکان‌های بازی و اکتشاف، به‌خصوص آن‌هایی که فعالیت‌های در دسترس کودکان دارند، دیدن کنید. گردش علمی به کودک شما اجازه می‌دهد طرح‌هایی را آزمایش کند که شما در خانه تجهیزات، تخصص یا فضای لازم را برای انجام آن ندارید. به علاوه در خارج از خانه، شخص دیگری مسئولیت تمییز کردن آن را به عهده می‌گیرد.

به دنبال کلاس‌های خارج از مدرسه یا اردوهای تابستانی بگردید

اگر کودک شما اشتیاق زیادی به علم از خود نشان می‌دهد، با ثبت‌نام او در کلاس‌هایی با رده سنی مختلف یا شرکت در اردوها می‌توانید آنچه در مدرسه برای او اتفاق می‌افتد را تکمیل کنید. موضوعات رایج برای کودکان دبستانی شامل علم شیمی غذا، بوم شناسی محیطی و وسایل کوچک مکانیکی و الکتریکی است. محدودیت این موضوعات اغلب کمتر و کاربردی‌تر از فعالیت‌های کلاسی است.

قرار دادن کودکان با سنین متفاوت در یک کلاس نیز می‌تواند موجب کشفی تازه شود. کودک ۶ ساله شما که نمونه‌های آب را جمع آوری می‌کند در کنار دانشمند ۸ ساله‌ای که مهره جمع می‌کند می‌‌تواند چیزهایی یاد بگیرد که هنوز کشف نکرده است.

به بخش کتاب‌های غیر افسانه‌ای کتابخانه بروید

ممکن است کودک کنجکاو شما کتاب‌های فضایی، زمین‌شناسی یا زندگی دریایی را دوست داشته باشد. توجه کنید که شما باید به او در انجام آزمایشات علمی در خانه کمک کنید. سریال کارتونی اتوبوس جادویی مدرسه نمونه خوبی برای کودک کنجکاو شماست تا از چگونگی و چرایی مسائل آگاه شود.

به سراغ مجله و تلویزیون بروید

مجلاتی چون جغرافیای ملی کودکان ، راجر ریک و حیاط پشتی بزرگ شما به کودک دبستانی شما درباره حیوانات، آب، ستاره‌ها و غیره- به روشی که آن‌ها بتوانند درک کنند- مطالبی می‌آموزند. فیلم‌های مستند و برنامه‌های علمی تلویزیون مانند زوم در کانال پی بی اس و گراسولوجی در کانال دیسکاوری چنل چیزهایی را به زندگی کودکان می‌آورند که در کتاب‌ها و مجلات یافت نمی‌شوند.

آزمایش کنید

اغلب کودکان از این‌که خانه خود را تبدیل به آزمایشگاه کنند هراسی ندارند- تنها چیزی که برای این کار احتیاج دارند زمان، فضا، مواد و نظارت برای اطمینان از کارشان است.

کاری که شما باید انجام دهید این است که از کثیفی و ریخت و پاش این آزمایش آزرده نشوید- آزمایش علمی فعالیتی کثیف است. بسیاری از این آزمایش‌ها می‌تواند بیرون از خانه انجام شود اما وقتی که در خانه آن را اجرا می‌کنید سطح تمام چیزهایی که در موردش نگرانید را بپوشانید سپس به سراغ آزمایش خود بروید.

آنچه کودک‌تان می‌خواهد را دنبال کنید

وظیفه شما این است که کودک‌تان را در برابر موضوعات علمی زیادی قرار دهید و به او اجازه دهید که خود انتخاب کند. شاید کودک ۵ ساله شما به حیوانات خزنده علاقه دارد ولی اشتیاقی به دیگر حیوانات ندارد. این خوب است. موضوعات دیگر را به او معرفی کنید اما به انتخاب و علاقه‌اش به یک موضوع خاص، احترام بگذارید.

دید کودک‌تان را از طریق آزمایشات خانگی گسترده کنید

کودک ۸ ساله شما به شامپانزه علاقمند است. ‌‌به دنبال ‌روش‌های خلاقانه‌ بگردید و اشتیاق او را با موسیقی، هنر، نمایش و گردش هماهنگ کنید.‌‌‌‌‌‌

او می‌تواند کتاب‌های افسانه‌ای و غیر افسانه‌ای درباره شامپانزه، که شامل داستان‌هایی از تحقیقیات اشخاصی چون جین گودال است را بخواند. هم‌چنین می‌تواند درباره پستانداران نقاشی بکشد یا داستان بنویسد، به باغ وحش برود و از نزدیک رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد یا خود را به شکل یک دانشمند یا کارمند باغ وحش در جشن در آورد.

کودک‌تان را وادار به اجرای برنامه‌ای خاص نکنید

کودکان با ابتکار علمی اغلب به دستورالعمل‌ها پاسخ مثبتی نمی‌دهند، آن‌ها ترجیح می‌دهند که کارهای خود را دنبال کنند. با این روش است که او یاد خواهد گرفت. وظیفه شما این است که مواد لازم را برای او فراهم کنید و به او اجازه دهید خود را با آن درگیر کند.

یک قانون: اگر کودک شما تمایل داشت به او پیشنهاد همکاری دهید، در غیر این صورت او را تنها بگذارید.

از تعریف بیش از اندازه و اصلاح اشتباهات او اجتناب کنید

در این سن، بهتر است کودک شما روی فرآیند و کشف آن تمرکز کند تا این‌که بخواهد به نتیجه‌ای مطلوب برسد. بهترین موفقیت‌های علمی زمانی اتفاق افتاد که کارها به درستی طبق برنامه پیش نرفت. بنابراین کودک‌تان را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کند و به او این اطمینان را بدهید که خوب است اگر «اشتباه» کند.

به مشاهده بپردازید و از کودک‌تان بخواهید تا در مورد کاری که می‌کند یا اتفاقی که در آزمایش او رخ می‌دهد صحبت کند. از جمله‌هایی چون «چرا فکر می‌کنی آتشفشان فوران بیشتری در آخرین انفجار خود داشت؟» به جای «من فکر می‌کنم اسیدی که استفاده کردی کافی نبود.» استفاده کنید.

دانشمند کوچک خود را با دقت مشاهده کنید

به کودک خود اجازه ترکیب مواد را ندهید (حتی اگر به ظاهر بی‌ضرر برسند)، مگر این‌که در مورد واکنش آن تحقیق کرده باشید. با یک نگاه کوتاه در کتاب علمی یا سایت گوگل شما می‌تواند راه حل درست را در بیشتر شرایط پیدا کنید.

کودکانی که به آزمایش کردن علاقه دارند به راهکارهای مشخصی برای سلامتی‌شان محتاج‌اند. به آن‌ها متذکر شوید که مواد را در دهان، بینی و چشم‌های خود فرو نبرند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.