ویژگی های والدین موثر، چطور پدر و مادر خوبی باشیم؟ - قسمت دوم

سالهاست که مشاوران، پزشکان کودک و کارشناسان نظراتشان را درباره تربیت کودکانی شاد و سالم به اشتراک میگذارند. ما تمام آنها را در مقالهای جمع کردهایم. این مطلب را بخوانید و توصیههای آن را به کار ببندید و مطمئن باشید تاثیر عمیقی بر خانواده شما خواهد داشت.
نی نی بان: سالهاست که مشاوران، پزشکان کودک و کارشناسان نظراتشان را درباره تربیت کودکانی شاد و سالم به اشتراک میگذارند. ما تمام آنها را در مقالهای جمع کردهایم. این مطلب را بخوانید و توصیههای آن را به کار ببندید و مطمئن باشید تاثیر عمیقی بر خانواده شما خواهد داشت.
به خودتان اعتماد کنید
1. به خودتان استراحت دهید:
وقتی پس از ساعتها رانندگی آنقدر احساس خستگی میکنید که حتی توان درست کردن غذا را ندارید، نگران نباشید. این نشاندهنده بد بودن شما نیست.
2. به حس مادرانه خود اعتماد کنید:
هیچ کسی بهتر از شما فرزندتان را نمیشناسد. برای سلامت و تندرستی کودکتان، غریزه مادرانه خود را دنبال کنید. اگر احساس کردید چیزی اشتباه است، احتمال اینکه شما راه درست را بدانید بیشتر است.
3. فقط بگویید «نه » :
از پذیرفتن مسئولیتهای اضافی در محیط کار یا مدرسه کودکتان بپرهیزید. شما هیچ وقت از گذراندن وقت بیشتر با کودکتان پشیمان نخواهید شد.
4. اجازه ندهید کودکتان به شما بیاحترامی کند:
هیچ وقت به او اجازه ندهید تا بیادب باشد و به شما و دیگران بیاحترامی کند. اگر او این کار را انجام داد، با جدیت به او بگویید که نمیتوانید هیچ نوع بیاحترامی را تحمل کنید.
5. برنامه خودتان را پیش ببرید:
به افراد دیگری چون همسر، پدربزرگ و مادربزرگ، مربی مهد کودک و پرستار کودکتان بگویید طوری با کودک شما رفتار کنند که شما میخواهید. این شامل هر چیزی مثل تشکر کردن و شکایت نکردن است.
آموزش مهارتهای اجتماعی را فراموش نکنید
6. از کودک خود هر روز سه سوال «تو» بپرسید:
مکالمه مهارتی مهم است اما والدین اغلب آموزش آن را نادیده میگیرند. از او سوالهایی چون «امروز مدرسه خوب بود؟»، «در مهمانی چه کردی؟» یا «فردا بعد از ظهر کجا میخواهی بروی؟» بپرسید.
7. به او شجاعت را یاد دهید:
همیشه به او بگویید که رنگ چشم افراد را تشخیص دهد. این کار باعث میشود او به چشم طرف مقابل خود نگاه کند. ارتباط چشمی تردید کودک را تبدیل به اعتماد به نفس میکند.
8. احساسات قوی کودکتان را بشناسید:
زمانی که کودکتان بحرانی را پشت سر گذاشت، از او بپرسید: «نسبت به او چه احساسی داشتی؟» و «فکر میکنی چه راهی بهتر است؟» سپس به او گوش دهید. او اگر درباره بحران با شما صحبت کند، آن را راحتتر پشت سر خواهد گذاشت.
فرزندانی قدرشناس تربیت کنید
9. به کودک خود یاد دهید چگونه شهروندی مسئول باشد:
همیشه به دنبال راههایی برای کمک به دیگران باشید. کودکان وقتی داوطلبانه در اجتماع شرکت میکنند، احساس بهتری دارند.
10. کودکی لوس تربیت نکنید:
این را به خاطر بسپارید که هر کودک یک سرمایه است، اما هیچ کودکی برتر از دیگری نیست. بهتر است با این طرز فکر، کودک خود را تربیت کنید.
11. با او درباره خصوصیات یک انسان خوب صحبت کنید:
وقت خواب زمانی که برای او قصه میخوانید به عنوان مثال از او بپرسید آیا شخصیت داستان، انسانی خوب، معمولی یا بد است. درباره علت پاسخی که میدهد نیز از او سوال کنید.
12. برای کودکانتان توضیح دهید چرا ارزشها اهمیت دارند:
سادهترین جواب: وقتی شما مهربان، سخاوتمند، راستگو و مورد احترام هستید، به آدمهای اطرافتان حس خوبی میدهید و بیشتر از آن شما نسبت به خودتان احساس خوشایندی خواهید داشت.
13. هر شب هنگام خوردن شام «چرخه قدردانی» را اجرا کنید:
زمان شام درباره آدمهای مختلفی که در طول روز مشاهده کردهاید و نسبت به یکدیگر مهربان و بخشنده بودند صحبت کنید. ممکن است مسخره به نظر آید اما احساس خوبی به کودک میدهد.