بهره هوشی کودکان، ارثی یا اکتسابی؟
در تحقیقات قبلی عنوان شده بود که بین ۴۰ تا ۵۰ درصد هوش کودکان وابسته به عوامل ژنتیکی مختلف است، اما مطالعه صورت گرفته در دانشگاه کوئینزلند این میزان را بین ۲۰ تا ۴۰ درصد اعلام میکند.
ایسنا: پژوهشگران استرالیایی با بررسی ژنتیکی ۱۸ هزار کودک دریافته اند که طیف خاصی از ژن های والدین بر میزان بهره هوشی فرزندان تأثیر می گذارند.
در تحقیقات قبلی عنوان شده بود که بین ۴۰ تا ۵۰ درصد هوش کودکان وابسته به عوامل ژنتیکی مختلف است، اما مطالعه صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند این میزان را بین ۲۰ تا ۴۰ درصد اعلام می کند.
در این مطالعه تأثیرات محیطی رشد بصورت کاملا جداسازی شده و تنها عوامل ژنتیکی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
پژوهشگران با آنالیز DNA و انجام تست هوشبهر (IQ) از ۱۸ هزار کودک خردسال از چهار کشور جهان دریافته اند، گروه خاصی از ژن های والدین در میزان بهره هوشی کودکان تأثیر مستقیم دارند.
دکتر «بنیامین» از محققان دانشگاه کوئینزلند خاطرنشان می کند: نتایج بدست آمده در این پژوهش کمتر از تحقیقات قبلی است، اما نشان می دهد که هوش کودکان یک مقوله ژنتیکی بوده و در ارتباط مستقیم با DNA والدین است.
این مطالعه گسترده ترین تحقیقات ژنتیکی محسوب می شود که با استفاده از داده های ژنتیک و انجام تست های هوشبهر (IQ) در جهان انجام شده و به محققان در درک بهتر ناتوانی ذهنی کودکان کمک خواهد کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼