داشتن فرزندی باهوش، چگونه؟
پیشنهادهای زیر که به وسیله کارشناسان ارایه شده است میتواند به شما کمک کند که فرزندان با هوشتری داشته باشید.
سیمرغ: پیشنهادهای زیر که به وسیله کارشناسان ارایه شده است میتواند به شما کمک کند که فرزندان با هوش تری داشته باشید.
۱) به چشم کودکتان خیره شوید
زمانی که شما نوزاد شش هفته ای خود را درست در برابرتان بگیرید و به دیدگانش بنگرید، کانون چشمهایش حدود هفت اینچ است. این مسیر نگاه شما سبب اتصالات یاختههای مغزی میشود و به کودکتان یاری میرساند که جهان را به شناختهها و نا شناختهها، تفاوتها و شباهتها و طبقه بندی کند و این مسئله، مهارت مهمی در فراگیری به شمار میرود.
۲) با کودکتان گفت و گو کنید
دانشمندان پی برده اند که صحبت پدر و مادر با کودکان شان در طی دو سال اول زندگی تأثیر چشمگیری در شمار کلماتی که کودکان میآموزند دارد، والدینی که از همان ابتدا با کودک شان شروع به گفت و گو میکنند، باعث خواهند شد تا آنها کلمههای بیشتری را فرا گیرند.
۳) کودکتان را با موسیقی آشنا سازید
حتی اگر شما خواننده خوبی نیستید، لالایی خواندنتان به رشد فکری کودکتان کمک میکند. به نظر دانشمندان، موسیقی درک فضایی را در کودکان افزایش میدهد و این ادراک در فراگیری علوم و ریاضیات عامل مهمی است؛ چون در ریاضیات و موسیقی ریشه عصبی مشترکی دارند.
۴) کنجکاوی کودکتان را تحریک کنید
در واقع شما برای تحریک این کنجکاوی میتوانید به اتفاق آنان به جست و جو بپردازید. اسباب بازی را بردارید و به آن بنگرید. سپس به دست کودکتان بسپارید تا امتحانش کند. از این که با او سینه خیز کف اتاق راه بروید، بیمی به خود راه ندهید.
۵) اشیاء را نامگذاری کنید
این وظیفه پدر و مادر است که برای تقویت درک و فهم فرزندان اشیایی را که از حیث رنگ، اندازه و شکل با هم متفاوتند، نامگذاری کنند. موقعی که کودک یک ساله شما خودش از لیوان چیزی مینوشد، شما میتوانید وی را با واژه « آفرین » ترغیب کنید.
تحسین کردن پیشرفت کودکان، نه فقط سبب خشنودی شان میشود بلکه ارتباط میان قشر جلویی مغز و مخچه میانی را که محل درک احساسات است، تقویت میکند. در سنین ۱۰ الی ۱۸ ماهگی، مغز این ارتباطات را به انجام میرساند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼