چگونگی تغذیه سالم در کودکان
عادت تغذیه ای که کودکان به هنگام کودکی می آموزند به آنان در جهت حفظ وزن مناسب و پیروی از یک شیوه زندگی سالم در هنگام بزرگسالی کمک می کند.
وب سایت بریونی: عادت تغذیه ای که کودکان به هنگام کودکی می آموزند به آنان در جهت حفظ وزن مناسب و پیروی از یک شیوه زندگی سالم در هنگام بزرگسالی کمک می کند.
یکی از مهمترین عادت های تغذیه ای کاهش مصرف چربی هاست؛ شامل مصرف محصولات لبنی بدون چربی یا کم چرب ،مرغ بدون پوست و گوشت بدون چربی است.
کودکان که شیر مادر نمی خورند باید با شیر گاو پر چرب تا سن دوسالگی تغذیه شوند و بعد از آن می توان از شیر کم چرب استفاده کرد.استفاده از شیر بدون چربی بعنوان یک نوشیدنی اصلی برای کودکان زیر پنج سال مناسب نیست زیرا مقدار مناسب انرژی و ویتامین A ندارد.
اگر نمی دانید چگونه برای خانواده خود غذاهای گوناگون و مناسب را انتخاب و تهیه کنید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایید. شما نباید به کودک دچار اضافه وزن رژیم های محدود کننده دهید مگر اینکه زیر نظر پزشک باشد.
روش های زیر در جهت تشویق کودکان به تغذیه سالم کمک می کند
•در انتخاب غذاهای خانواده نظارت داشته باشید نه اینکه همیشه از غذاهای رژیمی استفاده نمایید؛ غذاهای سالم متنوعی را در اختیار خانواده قرار دهید. این به کودکان در جهت انتخاب غذاهای سالم در آینده یاری می رساند.
• کودکان خود را تشویق کنید که آهسته غذا بخورند؛ کودک هنگامی که آهسته غذا می خورد بهتر گرسنگی و سیری را احساس می کند.حتما مقدار مناسب غذا را برای کودک بگذارید در این صورت آنان مقدار غذای مناسب با سن خود را دریافت می کنند.
• تا آنجا که امکان دارد همگی با هم غذا بخورید؛کودکان عادات تغذیه ای سالم را از والدین خود، از برادران و خواهران خود می آموزند.
• موقع خرید موادغذایی کودک را همراه خود ببرید؛ در این صورت متوجه می شوید کودک به چه مواد غذایی علاقه دارد و این فرصتی است برای آموزش تغذیه سالم به آنان ٬بعلاوه کودکان هنگامی که در تهیه غذا شرکت می کنند بیشتر مایل به خوردن آن غذا هستند.
میوه میان وعده ای مناسب برای کودک
•برای مصرف میان وعده ها برنامه ریزی کنید؛ مصرف مداوم میان وعده باعث اضافه وزن می شود اما میان وعده هایی که در زمانی معین از روز مصرف می شوند بدون آنکه اشتهای کودک را برای صرف غذای اصلی کور کند به عنوان بخشی از رژیم غذایی به حساب می آید.
باید تا حد امکان میان وعده های مغذی تهیه کنید .استفاده از میوه های تازه و خشک و مغزهای بدون نمک بسیار بهتر از بیسکوییت و شیرینی هاست.
• اجازه ندهید کودک در مقابل تلویزیون غذا بخورد ؛ همیشه در قسمت مخصوصی از منزل غذا بخورید مانند پذیرایی یا آشپزخانه.غذا خوردن به هنگام تماشای تلویزیون حواس انسان را پرت می کند و او احساس سیری نمی کند و دچار اضافه وزن می گردد.
• کودکان خود را تشویق کنید تا آب بنوشند؛ مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های شیرین و گازدار عامل افزایش نرخ چاقی در میان کودکان است.از نوشیدنی هایی مانند آب، شیر٬آب میوه تازه استفاده کنید.
کودک را مجبور به صرف غذایی نکنید
•هرگز از غذا به عنوان تنبیه و تشویق استفاده نکنید؛. برای مثال فرستادن کودک به رختخواب بدون صرف شام باعث می گردد کودک هنگام بزرگسالی هر موقع که فرصتی پیدا کرد غذا بخورد.به همین ترتیب هنگامی که غذایی مانند دسر به عنوان تشویق به کار می رود کودک تصور می کند این غذاها بهتر است یا ارزش آن از سایر غذاها بیشتر است. یا اگر به کودک بگویید اگر همه سبزیجاتی را که برایش گذاشته اید تمام کند شما برای او بستنی می خرید کودک پیغام غلطی را درباره سبزیجات درک میکند.
• غذایی که برای کودک در مدرسه می گذارید باید شامل غذاهای متنوعی باشد. همچنین به هنگام رفتن به رستوران غذاهای سالم تر را انتخاب نمایید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼