۵۳۵۶۶
۵۲۲۱
۵۲۲۱

کم توانی ذهنی کودکان، راه پیشگیری دارد؟

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: کم توانی ذهنی که نوعی از اختلالات تکاملی محسوب می شود در اغلب موارد کاملا قابل پیشگیری و اصلاح است.

ایسنا: دکتر بهروز جلیلی، روانپزشک کودک و نوجوان که پژوهشی پیرامون «کم توانی ذهنی» را در اولین همایش اختلالات عصبی- تکاملی، ارائه داد، افزود: با رعایت رژیم غذایی مادر در دوران بارداری و مراقبت های لازم در زندگی روزمره مادر جهت جلوگیری از صدمات احتمالی به او، می توان از اختلال کم توانی ذهنی یا عقب ماندگی ذهنی جنین از دوران رحمی، پیشگیری کرد. همچنین جبران کمبود پروتئین خانمی که باردار است و پیشگیری از عفونت هایی مانند سرخجه و توکسوپلاسموز در او، باعث پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی جنین در این دوران می شود.

کم توانی ذهنی کودکان، راه پیشگیری دارد؟

وی درباره پیشگیری از کم توانی ذهنی کودک پس از تولد نیز گفت: مراقبت از جمجمه کودک برای جلوگیری از هرگونه ضربه به سر نوزاد و رژیم غذایی مادری که شیردهی دارد، از اهمیت بسزایی در پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی کودک برخوردار است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین تاکید کرد: پس از تولد، احتمال بروز اختلال تکاملی کودک که حاصل از کم کاری تیروئید او خواهد بود و یا اختلالی به نام «فنیل کتونیوری» وجود دارد که رژیم غذایی مناسب و کنترل شده، می تواند از این نوع اختلالات جلوگیری کند. البته هرچه این نوع اختلالات، زودتر تشخیص داده شوند و برای درمان اقدام سریع انجام شود، شانس درمان اختلالات، بیشتر می شود. لذا انجام آزمایش در دوران شیرخواری کودک لازم است تا والدین و پزشک به این نوع اختلالات زودتر پی ببرند و برای درمان اقدام کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.